Szerintetek ez mitől van?
anyám kék szemű(kicsit zöld) apám is kék szemű. Mind kettő szőke hajú de én mégis barna hajú és barna szemű vagyok. Még világosodhat? 14/F
Vagy talán inkább nagyon sötétzöld a szemem. Az összes rokonom kék szemű még a bátyám is. Ha ez számít Anyám és apám is bajor(Innsbruckiak).
Genetika. Nemcsak a szülőktől örökölsz, hanem az ő szüleiktől, meg az ő szüleiktől stb. Hogy éppen kinek a génjeit örökölted, és abból is mi volt a domináns, az szabja meg a szemed színét.
Ha 14 éves vagy, akkor ezt kb. most kéne tanulnod biológiából, vagy a közeljövőben. Majd akkor megérted kicsit jobban is.
"Még világosodhat?"
Nem igazán. Az idő múlásával az ember haja/szeme/bőre inkább pont, hogy egyre sötétebb lesz. Rengetegen születnek szőkésen, és végül tök sötét lesz a hajuk felnőtt korukra. Ez végbemehet felnőtt korban is. Biztos neked is van olyan barna hajú ismerősöd, aki még régebben szőke/szőkésbarna volt.
Tanultam tudom hogy
100-50
-50-25
-25-12,5
-12,5-6,25
-6,25-3,125%...
50e egy apasági teszt.
ha ennyire érdekel a téma én befizetnék rá a helyedben.
Valószínüleg egyébként volt kelta ősöd, a zöld szem innen lehet az egy náluk kialakult mutáció!😃
(Azon a környéken éltek kelták mielőtt a germánok odaérkeztek szóval történhetett egy kis keveredés)
A genetika nem így működik. Ha mindkét szülőd szőke kékszemű attól még nem biztos, hogy te is öröklöd ezt a mutációt. Ha pl volt egy nagyon nagyon távoli zöldszemű ősöd akkor te is tudod örökölni a zöld szemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!