INFJ típusú emberek: Mit tanultatok (fősuli, egyetem), mi
a munkátok, mivel szerettek foglalkozni? Milyen szakmák
lennének megfelelőek egy INFJ személységtípusú
embernek?
Utolsó: tanár esetleg nem akarsz lenni? Nyelvekkel hogy állsz? Ezen a két úton el lehetne indulni. Nyelvszakkal jól lehet keresni és humán, talán érdekelhet, a tanári pedig egy viszonylag biztos pálya, csak rossz a fizu.. Én is hasonló helyzetben voltam, elképzelésem sem volt hová jelentkezzek ezért felvin sorban végignéztem az összes szakot, tényleg mindegyiket, aztán ami név alapján tetszett, kiválogattam, aztán elolvastam a leírásukat.
2017. márc. 4. 17:11
12/22 anonim válasza:
A szüleiddel pedig ne foglalkozz, örülj, hogy kitűnsz a családtagjaid közül és te másban vagy jó, mást szeretsz.D És mindenképp olyan helyre menj, ami neked való, az kevés, hogy jól fizet. Így nem lehet választani.
2017. márc. 4. 17:13
13/22 Tímea *-* válasza:
A nyelvvel is katasztrofalisan allok.. sokan mondogattak h pedig az human.. a memoriam nagyon jo ezert van az hogy a szodolgozatokat siman megirom 5-osre viszont a nyelvtani reszt egyaltalan nem ertem es a mai napig nem tudok osszerakni egy normalis mondatot nemetul. Az anyam jol beszel de soha nem tudta velem megertetni hogyan kell mert en szo szerint magolom a szabalyokat es mire rajovok hogy kell alkalmazni oket utana attol kapok idegbajt ha nem ertek valamit h miert ugy kell mondani annyi ra nemettanar es anya es mindenki valasza hogy mert a nemet igy mondja. En meg ettol egyszeruen megorulok mert nem tudok rajonni mi ennek az ertelme hogy a nemet a kezeit targynak rekinti es a tobbi...szoval a nyelv sem megy.
Koszonom azert mindenkinek itt az utolsok kozul hogy biztat. Csak az a baj h egesz eddigi eletemben masok iranyitgattak es szeretnem a sajat kezembe venni az iranyitast es rajta vagyok csak nem tudom mi lesz belole..(egeszen eddig utaltak hogy zenelek es verseket irok mert szerintuk ertelmetlen es nem engedtek..mindig azt vertek belem h gyenge a lelkem ehhez a szakmahoz es tehetsegem aincs hozza...most elmentem enektanarhoz es o egeszen mast mondott bar a teny az teny hogy a muveszetbol manapsag nem lehet megelni.)
2017. márc. 5. 18:36
14/22 anonim válasza:
én webdesignernek tanulok fősulin, de középsulim is művészeti iskola volt. Viszont most elhatároztam, hogy programozással fogok foglalkozni. :) Eleinte féltem tőle, de kipróbáltam és eléggé élvezem :D
2017. máj. 17. 07:47
15/22 anonim válasza:
Én INFJ vagyok.
Mindig a művészetek érdekeltek, de a szüleim próbáltak elterelni jövedelmezőbb szakmák felé. Mivel hozzám mindig a reál tárgyak álltak közelebb, így mérnök lettem. Mindenképpen olyan szakmát szerettem volna, ahol tervezni kell (mert az nagyon megy :D).
2017. máj. 18. 20:38
16/22 anonim válasza:
30F
3 évig jártam egy bölcsész szakra egyetemen, de besokalltam és otthagytam az egészet, aztán elvégeztem infós okj-t, dolgoztam több helyen, mindet utáltam, jelenleg nem régóta pedig munkanélküli vagyok. :)
2017. júl. 23. 18:00
17/22 Drk91 válasza:
27/N
Én geográfusnak tanultam (táj és környezetkutató + geoinfó), mindig is szerettem a természetet, a körülöttem lévő környezetet a benne lévő növányeket és állatokat, ezért is választottam ezt. Dolgoztam már vízügyi hatóságon, jelenleg szolgáltaqtónál dolgozok, és szintén vízzel, vízbekötésekkel foglalatoskodok.
Igazából gyerekként rajzfilmkészítő utána író szerettem volna lenni, nagyon sokat is írtram.. aztán valahogyan ez alább hagyott. Jelenleg örülök, hogy van munkám, de igazából nagyon örülnák ha vállalkozni tudnék, a szabad vállalkozói létnek sokkal jobban örülnék, és nem valaki másnak hanem saját magamnak megkeresni a pénzt... :)
2018. dec. 2. 17:02
18/22 anonim válasza:
Művész lettem, és közben tanítom is. De csak kis csoportot! Egy 30-40 fős osztálytól tuti megőrülnék. :D
2019. nov. 9. 10:57
19/22 Tímea *-* válasza:
Sziasztok! Így sok év távlatából írok, nem tudom hogy még valakit érdekel-e a kérdés illetve a válasz csak gondoltam kevesen reagálnak ennyi év után, hogy hova jutottak. Azóta elvégeztem a fősulit és óvodapedagógus vagyok, és nagyon nagyon szeretem :)) Nyílván a bérekkel van némi probléma, de egyáltalán nem amiatt csinálom. Sokan írták a nyelveket. Na most nekem az a problémám a nyelvekkel hogy kiskoromban volt egy pár borzalmas nyelvtanárom és annyira megutáltatták velem, hogy amiatt nem megy. Azóta persze felnőttem és már belátom a fontosságát, de még küzdök vele. Tanár viszont nem szívesen lennék már, nekem szerintem nagy falat lenne lelkileg. Aki esetleg most jár itt és olvassa, sok sikert kívánok neki a pályaválasztásban és remélem segíthettem ezzel a válasszal! :))
2023. aug. 31. 15:55
20/22 Tímea *-* válasza:
Ismét én vagyok, azt kifelejtettem hogy sokan nagyon jókat írtatok és tényleg ez mind érdekel de pontosan ezért választottam ezt a szakmát mert ebben minden benne van amit szeretek: a gyerekek, a pszichológia a gyerekek lelkével foglalkozás (és a felnőttekével, szülőkével is egyébként), a zene (ének, tánc), a mozgás (sportolni is imádok), az alkotás (festeni és rajzolni is nagyon szeretek) szóval így minden összeérik benne, de minden csak egy alapszinten.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!