Úgy halottam hogy a skandinávok nem túl barátságosak (svédek norvégok dánok) ez igaz?
Szerintem is barátságosabbak a magyaroknál, de távolságtartóbbak a legtöbben. (Nagy különbség!)
Nyitottabbak más emberekre, új ötletekre, de nem adják ki olyan könnyen magukat, mint egy magyar. De ugye ez is emberfüggő, ezt azért ne feledjük.
Dehogynem képmutató germánok.
Egyébként magyar állampolgár és magyar állampolgár között jelentős különbség van, morálisan.
De pl nyitottságban is. Az Alföldön a többség nekem túlságosan is közvetlennek -olykor tolakodónak- tűnt, míg itt a Dunántúlon zárkózottabbak az emberek. (Na vajh' miért...)
Igazából, ez azon az egyszerű elven alapszik, hogy a Skandinávok (Norvég svéd Dán stb) nem olyan fatálisan nagy idióták mint mi! Tudják, hogy hol a határ, és azt is, hogy mi az ami mindenki javát szolgálja. Nem olyan mint a magyar:
Mit kérsz a lovadért cserébe magyar ember? - kérdezi a jótündér
magyar válasza a helyett, hogy kér egy másikat:
- Dögöljön meg a szomszéd lova is!
Na ez ott pont nem jellemző! Nem véletlen, hogy a vlág egyik leg magasabb színvonalú országa Norvégia, Svéd., Dán., stb
Ez azért sokat elárul!
Lásd magyarok:
Csomó jó dolgot feltaláltunk, de mégis azt mondta az ország, hogy nem érdekel. szinte az összes feltalálónk külföldön lett milliomos a találmányaiból. Na ilyen ott nincsen! meglátják egymásban a jót, és nem próbálnak neki keresztbe tenni, hanem támogatják, mert tudják, hogy ez később mindenki ( és mint látható az egész ország) javát szolgálja majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!