Miert nevezik a nöket sokszor férfigyülölökek?
Ferfiak és nök véleményére is kivancsi vagyok.
Milyen viselkedés miatt illettetek valakit ezzel a jelzövel, illetve miert kaptátok?
* férfigyülölöknek
Bocsánat, elírtam...
Köszi a válaszokat. Én azt tapasztaltam, hogy pusztán azért, mert kiállok a véleményem mellett egy férfival szemben megkapom ezt a jelzöt. Ez a téma lehet akár munka, siker, család, ha más véleményen vagyok - nyilván más tapasztalatok alapján mint egy férfi-, akkor sokszor érvek hiányában elökerül a szótárból.
Nem védem a nöket, nem is utálom a férfiakat, én általában emberi viselkedést ítélek el, nemtöl függetlenül.
Viszont tény hogy mind a munka, mind a maganélet terén vannak különbségek, egyenlötlenségek, és bizonyos esetekben kiállok a nök mellett, de nem a ferfiak ócsárolásával teszem, vagy nem a férfiak hátrányára (egy sarkos, de altalanos példa: egyenlö munkáért egyenlö fizetés, és itt nem azt mondom hogy a ferfiak keressenek kevesebbet, hanem hogy mi nök is kapjunk annyit, ha ugyanannyit teljesitünk).
Engem egyszer férfigyűlölőztek le.
Még a gólyatáboros nemi erőszak kapcsán írtam valahová, hogy normális férfi, ha ittas sem erőszakol. Erre leférfigyűlölőzött egy srác. :D
A feminácik sok esetben buta kamu dolgok miatt, vagy egy-egy férfi erősen negatív viselkedésformája miatt általánosítják és gyűlölik a férfiakat. Ők férfigyűlölők.
Viszont sok férfi ugyan úgy általánosít, és egy kis férfigyűlölő női réteg miatt az összeset okolja.
Mindkét részről alacsony intelligenciára vall a dolog.
Egyetértek, viszont sok ember szerintem vetít, és személyes keservét is beleviszi az ilyen vitákba, indulatból.
Mondjuk az szomorú, hogy ennyi miatt leférfigyűlölőznek.
Napi szinten rengeteg nőgyűlölő hozzászólást, véleményt olvasok/hallok, mégsem leszek férfigyűlölő.
Minap pl. egy olyan "ötletet" olvastam, ami arról szólt, hogy a nőket gyerekkoruktól kezdve élvezeti tárgyként kéne nevelni, és értékesíteni 7-8 éves koruktól, aztán amikor kiöregednek, elküldeni őket munkatáborba. Lennének olyan nők, akiket meg simán breedelésre használnának folyamatosan. Szerinted? :D És akkor egy sima "a barátom is segít a házimunkában" vélemény miatt femináciznak.
Utolsó,ez azert durva.
Én is inkább férfiak részéről tapasztalom az ilyen megnyilvánulást. Nagyon sokan vannak akik igy beszélnek nőkről. Persze tudom vannak borzasztóan ostoba nők is, akik a saját nyomoruk miatt a férfiakat okolják, de valahogy azok engem szerencsére elkerülnek. Vagy én kerülöm őket ügyesen :)
A másik oldallal viszont többször szembe találatam már magam. Akár egy női / nőknek szánt weboldalon. A megosztó cikkek alatt összegyűltek a férfiak, és nagyon durván sértegették a nőket vélemény különbség miatt. Vagy csak úgy, elhordták őket mindenfélének. Sokszor vállalhatatlan stílusban. Persze ezt is tudja mindkét nem, ha akarja :)
De én pl ettől még nem utálom a férfiakat, mindet meg de pláne. És eszembe nem jutna férfi oldalakra menni férfiakat szidni.
Az emberi hulyeséget viszont nehezen toleralom...abba beleállok ha kell, ha nem, nemtől füttlenül.
Ugyan már! Kb. ugyanannyi férfigyűlölő nő van, mint nőgyűlölő férfi. Nem több, nem kevesebb. Ne próbáljátok már úgy beállítani, hogy a férfiak rosszabbak!
"Még a gólyatáboros nemi erőszak kapcsán írtam valahová, hogy normális férfi, ha ittas sem erőszakol. Erre leférfigyűlölőzött egy srác. :D"
Na igen, ez valószínűleg egy nőgyűlölő srác volt.
Én nem állítom, hogy a férfiak rosszabbak, de nyilván a nőgyűlölő jelzőt nem én kapom :)
A kérdés akkor legyen a nőgyűlölőkre is igaz. Vajon mïért, mi az alapja az ilyen jelzőknek?
Sértettség, rossz tapasztalat, vagy azért mert a másik nem az ellenkezőjét vágja a fejéhez? És miért gondolják hogy ezek a jelzők általànos érvényűek minden nőre vagy férfira nézve.
Én azt szeretném megérteni honnan fakad, mert egyre többször hangzik el az ilyesmi valós érvek helyett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!