Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A hétvégi tragikus buszbaleset...

A hétvégi tragikus buszbaleset kapcsán nagyon mélyen elgondolkodtam az élet értelmén. Más is tett így? (Többi lent)

Figyelt kérdés

Nem tudom, más is van-e így, vagy csak én, de eszembe jutott egy banális kérdés: "Hogyan, hogy én élek?" Számtalanszor meghalhattam volna. Én is utaztam busszal külföldön többször is, vezetek autót, kerékpározom, és itt vagyok... ők meg nincsenek többé...

Lehet, hogy ők sokkal értékesebb tagjai voltak a társadalomnak, mint én. Olyan igazságtalan az élet. Nyilván egyszer mind meghalunk, és az is érthető, hogy nem egyszerre. Ők nagyon fiatalon mentek el.

Az is igaz, naponta sokan meghalnak értelmetlenül, és nem tudunk róluk, mert nem hozzák le a hírekben. Volt, hogy felmentem ún. gyertyagyújtó oldalakra a neten, ahol mintegy virtuálisan gyertyát lehet gyújtani az elhunytakért. Többeknél szerepel fénykép és életkor. Nagy döbbenet fogott el, mert rengeteg a fiatalon elhunyt, egyeseknél ott áll az is, hogy balesetben haltak meg.

Egyszerűen nem tudok szabadulni a gondolattól, hogy nekik ugyanannyi joguk volt élni, mint nekem. Elképzelni sem tudom, min mennek keresztül a hozzátartozók, és akik életben maradtak...

2017. jan. 24. 13:26
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Szerintem csak fölhúzott a média, és hagytad magad.

Én inkább a konkrétumokon gondolkodtam el a baleset kapcsán.

De arra is gondolhatsz, hogy nem is voltak annyira gyerekek, és amíg éltek, jobb élet jutott nekik, mint sok más fiatalnak.

2017. jan. 26. 17:17
 22/25 A kérdező kommentje:

Igen, valószínűleg hatott rám erőteljesen a média. Több, a balesettel kapcsolatos kérdésben kitárgyalásra került a média erőszakossága.

És hát mindegyikünk másképp reagál rá. Abban is teljesen egyetértek az előttem szólókkal, hogy sajnos nem ez az egyetlen tragédia. Ha egymás mellé állítanánk azokat a szülőket, akik a múlt évben valamilyen módon elvesztették a gyermeküket, nagyon hosszú lenne a sor bizonyosan. Igazából ők tudják átérezni a mostani tragédiát, mivel sorstársak, mi pedig csak külső szemlélők.

Annak ellenére, hogy azért a média kicsit visszavett tegnap óta, én még mindig nagyon a történtek hatása alatt vagyok. Lehet, nem kellene, nem tehetek róla. Sokszor lepereg előttem, ahogyan az egész történhetett. Olyan elfogadhatatlan az egész...

2017. jan. 26. 22:10
 23/25 anonim ***** válasza:
Tudod, ebben az esetben teljesen jogos lenne, lett volna a kormányt támadni, a hiányos szabályozások miatt.
2017. jan. 26. 23:26
 24/25 A kérdező kommentje:
Megint csak igazad lehet, talán túl sok részlet került a médiába, emiatt sokkolódtam le teljesen. Nem tudom, a közvélemény tud-e hatni a jövőben a törvényhozókra, hogy változtassanak. Azt már csak remélni tudom, nem mennek ki kamerázni majd a temetésekre, az már nagyon bunkó dolog lenne...
2017. jan. 27. 08:23
 25/25 anonim ***** válasza:

Szerintem nincs szükség a közvéleményre a szabályozásokkal. Már régebben is akartak bevezetni az iskolán kívüli programokra, de hagyták a kritikák miatt, hogy beavatkoznak az iskolák szuverén ezébe-azába, stb.

És különben is mindenki támadja a kormányt a központosítás, szabályozások miatt, stb.

2017. jan. 27. 15:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!