Milyen módszerrel tudja az ember az érzelmeket kiirtani magából?
Szeretném tudni, hogy kell gátlástalan, rosszindulatú, undok, aljas emberré válni, aki még a saját barátját is képes azonnal elárulni, ha abból előnye származhat. Ilyenek voltak a szüleim, ilyen volt a környezetem is amiben éltem és azt vettem észre hogy az ilyen emberek vitték sokra. Én megtanultam, hogy az ember nem akkor jut előre az életben ha nem az érzelmei, hanem ha az önző érdekei vezérlik őt. Az a baj hogy engem mindenféle "morális" és "erkölcsi gát" akadályoz meg abban, hogy teljes értékű emberré váljak. Ezért sem tudtam soha "igazi barátságot" kialakítani más emberekkel. Úgy hiszem ha ezektől az akadályoktól meg tudnék szabadulni, akkor teljes értékű ember válhatna belőlem.
Úgy vélem, hogy az itt jelenlévők közül sokan tudnának nekem segíteni, hiszen megfelelő tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Én pedig ezt pozitív dolognak tartom, ezért is szeretnék tanácsot kérni tőlük, vagyis tőletek ezügyben.
Hozz egy döntést, hogy neked mi a jó. Jó emberként élni, aki figyel másokra és van benne szeretet, megértés, empátia mások iránt, vagy pedig inkább sikeresebb lenni az életben, de átgázolni másokon mindenféle érzés nélkül.
(Bár szerintem ez nem ilyen egyértelmű- fekete-fehér igazság, hogy az érzelmes emberek csak rosszul járnak az életben, a gátlástalanok pedig a gazdagok).
A lényeg, hogy mit akarsz? Pénzes lenni, jó anyagi körülmények között élni? Csak ez a célod? Vagy pedig nyugodt lelkiismerettel élni, úgy, hogy tudod magadról, hogy ha valaki segítséget kér tőled, akkor tudsz neki kezet nyújtani. Ha számodra csak ez a kettő létezik, akkor válaszd az egyiket, és utána ragaszkodj az "elveidhez", akár jók, akár rosszak. A lényeg, hogy következetes legyél, mert bármit csinál az ember, cask akkor sikeres benne, ha következetes.
"Hozz egy döntést, hogy neked mi a jó. Jó emberként élni, aki figyel másokra és van benne szeretet, megértés, empátia mások iránt, vagy pedig inkább sikeresebb lenni az életben, de átgázolni másokon mindenféle érzés nélkül."
Az emberek többsége manapság az utóbbi kategóriába tartozik. Az előbbi kategóriákban lévőknek pedig nincs létjogosultsága. (A mindennapi példa legalábbis ezt igazolja.) Valaki képes érzéketlenné válni, valaki viszont képtelen rá, ezért annak segítség kell.
Igazából két választási lehetősége van az embernek. Vagy az előbbit választja és "jó" lesz, ezáltal nem jut előrébb az életben. Vagy az utóbbit, azaz "rossz" lesz és így sokra viheti. Mondjuk lassan én már a "jó" és a "rossz" fogalmával sem vagyok teljesen tisztában.
"gondolkozz el azon, milyen lenne a világ ha mindenki olyan lenne, mint amit leírtál"
Az a helyzet hogy a világ már MOST olyan, mint amit én leírtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!