Milyen módszerrel tudja az ember az érzelmeket kiirtani magából?
Szeretném tudni, hogy kell gátlástalan, rosszindulatú, undok, aljas emberré válni, aki még a saját barátját is képes azonnal elárulni, ha abból előnye származhat. Ilyenek voltak a szüleim, ilyen volt a környezetem is amiben éltem és azt vettem észre hogy az ilyen emberek vitték sokra. Én megtanultam, hogy az ember nem akkor jut előre az életben ha nem az érzelmei, hanem ha az önző érdekei vezérlik őt. Az a baj hogy engem mindenféle "morális" és "erkölcsi gát" akadályoz meg abban, hogy teljes értékű emberré váljak. Ezért sem tudtam soha "igazi barátságot" kialakítani más emberekkel. Úgy hiszem ha ezektől az akadályoktól meg tudnék szabadulni, akkor teljes értékű ember válhatna belőlem.
Úgy vélem, hogy az itt jelenlévők közül sokan tudnának nekem segíteni, hiszen megfelelő tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. Én pedig ezt pozitív dolognak tartom, ezért is szeretnék tanácsot kérni tőlük, vagyis tőletek ezügyben.
# 2
Miért, te már jártál ott? Kérlek mesélj róla! Mindig is szerettem a légiós sztorikat. (Rejtőn nőttem föl.) :)
Ilyen emberek vitték sokra?
Akkor ne aggódj, jó úton haladsz effelé, ha úgy véled, hogy az a sok, amit az ilyen emberek elérnek...
"Ilyen emberek vitték sokra? "
Pontosan! Elég ha csak ránézünk a politikusainkra. Egyébként ismerősi körökből is tudnék említeni néhány példát.
Az egyik ismerősöm sokáig baráti viszonyban volt egy másik emberrel éveken keresztül. Őszintén megbíztak egymásban, mindig segítették egymást. Viszont az ismerősöm "barátja" egy idő után nehéz anyagi helyzetbe került. Elkezdte fenyegetni az ismerősömet hogy vagy fizet neki, vagy beszámol az ismerősöm simlis dolgairól a hivatalos szerveknél.
Velem is fordult már elő hasonló dolog. Mondjuk nálam csak egyszerű hátbaszúrás volt, mert sajnos én nem tartok ott, hogy simlis dolgaim legyenek.
A világ jelenleg olyan értékrendet képvisel, hogy amiről sokáig úgy hittük hogy rossz (árulás, erkölcstelenség, gonoszság, kétszínűség, aljasság) az valójában jó és ami jó (őszinteség, becsület, hűség, erkölcsösség) az igazából rossz. Aki "jó" akar lenni, az csak szenvedni fog, aki pedig "rossz" annak jó élete lesz. Én csak próbálnám követni a világ értékrendjét.
# 6
Az se egy rossz alternatíva. Bár igaz hogy a rosszindulatú gonosz emberek mindig sokra vitték az életben, mégsem kell ahhoz teljesen romlottá válni. Elég ha az embert nem gátolják az érzelmei, hogy elérje a céljait.
"Aki megjàrta a légiót, az nem ad tanácsokat a gyk-n. Nem voltam ott,de azért ezt mindenki tudja."
Mindenki tudja hogy nem voltál a légióban? Akkor elnézésedet kérem, én nem tudtam hogy te nem voltál ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!