Mért a hülyéknek van jó, sőt átlagon felüli jövedelmük, anyagi helyzetük? Mit csinálnak ezek az emberek, honnan van ennyi pénzük. Nem általánosítok de a környezetemben csak ilyenekkel találkozom. Érvekkel alátámasztom saját tapasztalattal.25/L
Mit akarsz Kérdező?
Mondjuk ki (helyetted), hogy ezek bűnözők valamilyen formában?
Rendben, kimondom!
És akkor mi változik?
Bűn és bűnözés volt, van és lesz, míg ember él a Földön.
Hülyéknek azonban nem merném kategorikusan nevezni őket, mert ha ilyen látványosan csinálhatják és nem buknak le, valamit nagyon jól csinálnak.
Ennyi van ebben a történetben, akárhogy is ragozgatjuk ezt.
Hát megmondom őszintén, én téged inkább a hülye kategóriába sorolnálak be.
Irigy vagy, mert másnak megadatott az, ami neked nem.
Szűklátókörű vagy, mert nincs elképzelésed, hogy az embereknek hogyan telhet arra, amire neked nem.
Primitív vagy, mert nem tudod, hogy az, hogy valaki "okos", vagy "hülye", az teljesen szubjektív. Lehet, hogy aki a szemedben hülye, sokkal értelmesebb, intelligensebb, és nagyobb rálátása van a dolgokra, mint azok, akik a szemedben okosak.
Nekem meg az az elképzelésem, hogy mindenki azzal a lapokkal játszik, amiket kapott. Főleg ebben az országban szánalmas keresetek vannak, így nem csoda, ha az emberek nem elégednek meg azzal ami van.
A legkorrektebb az, ha tanulsz keményen, és majd dolgozol, de mások más módszerhez folyamodnak, vagy másból lesz pénzük:
-Szétteszik a lábukat a legelső gazdag pasinak / Lehúzzák a sliccet a legelső gazdag csajnak, akit látnak.
-Örökölnek
-Nyernek a lottón
-Hitelt vesznek fel
-Lopnak/csalnak
-Találnak egy zsák pénzt (?)
-Kölcsönkérnek
Szóval van ezernyi módja annak a luxusautó megszerzésének.
Vannak hasonló meglátásaim, de ne általánosítsunk.
10-nek: Az interneten nem mindenki tartja be a helyesírási szabályokat és olyan is van, aki beszél nyelveket, de magyarul borzalmasan ír. Nem lehet mindenben jó valaki.
Nem bántásként, de a "hülye" szónak vannak választékosabb kevésbé sértő szinonimái. Például: buta, ostoba, tudatlan, tanulatlan, műveletlen, bárdolatlan, pallérozatlan, faragatlan, alpári, parlagi, stb... Meg valóban, ha már magadat tanulnak mondod, és másokat lehülyézel, ne csak a tartalomra figyelj, hanem a helyesírásra is, hogy nehogy Rólad alakuljon ki ilyen vélemény. "Idegen nyelveket tudni szép a hazait pedig lehetségig mívelni kötelesség." - ahogy Kölcsey írta. Jó értem Én, hogy néha ír meggondolatlanságokat az ember. Különben is, nem mindenkinek van lehetősége tanulni, de ennek ellenére még lehet leleményes. Örülj Neki, hogy Neked volt! Nekem is van diplomám, viszont nyelveket, sajnos nem beszélek. Én azt látom, hogy a kapcsolati tőke is nagyon számít ma. Annak a kismamának a gyerekének biztos van valami köze annak a fantomcégnek a vezetőjéhez, azért pénzeli.
19: reagálok, mert úgy látom a hozzászólásod nagy része nekem szól. A helyesírása a kérdezőnek egy dolog, a megnyilvánulásai meg egy másik. Nekem a kérdéséből és a válaszaiból szummázva úgy jön le, hogy a kérdező irigy, más életébe kotnyeleskedik bele és feljebbvalónak hiszi magát. (Pl 25 évesen kijelenti másokról, hogy hülyék, vagy hogy okosak)
A tanultságot 2 idegennyelv elsajátításával teszi egyenlővé, pedig őszintén szólva én is beszélek két másik nyelven a magyaron kívül folyékonyan, mégsem hinném, hogy ez a tanultság bármilyen fokmérője is lenne.
Nekem a tanult ember az, aki ha leír három mondatot, abból kettő nekem új, elgondolkodtat, vagy vitára késztet, stb. Vagy legalább érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!