Ezek a dolgok betudhatóak a kamaszkori változásoknak?
A történetem rendkívül prózaian kezdődik... Közel másfél éve beleszerettem egy csodálatos lányba, ezt most nem részletezem, a lényeg, hogy nem jött össze a dolog. Barátok voltunk, de egy pár hete egyáltalán nem beszélünk. Én most 15 éves vagyok, és egyszerűen kezdem úgy érezni, hogy megölnek a gondolataim... Egészen szélsőséges hangulatingadozásaim vannak, volt egy-két kisebb depressziós korszakom is... Sajnos olyan vagyok, hogy mindenben képes vagyok meglátni a rosszat, és ezt az egészet azért kezdtem a szerelemmel, mert úgy gondolom, ha ezt nem éltem volna át, nem tartanék most itt, hanem naivan élhetném a kis boldog életem. Továbblépni sem igazán tudtam, pedig kéne... De valami miatt mégis úgy érzem, hogy mégsem. És egyébként is: szeretnék barátnőt, de ha jobban belegondolok, ha lenne, akkor néha még ő is zavarna. (még nem volt barátnőm... bár állítólag..."helyes" srác vagyok, vagy mi...) Önbizalomhiányos vagyok, de néha magamban elfojtva kifejezetten egoista is. Szóval mindenben ez a kétoldalúság kínoz, nem tudok dönteni semmiben. Voltak gondolataim öngyilkossággal kapcsolatban, de nem tudnám megtenni, és végülis nem mondanám, hogy szuicid hajlamaim lennének... Még annyi, hogy sokszor olyan káoszt érzek a fejemben, hogy úgy érzem, egyszer majd csak agyvérzést kapok, vagy valami... Újonnan szeretem versbe foglalni gondjaimat, valamint a zongorámnak "elregélni" azt. Ez végülis jót tesz...
Végül: Nem együttérzést szeretnék kiváltani ezzel belőletek, vannak barátaim, akik megértenek, nem is panaszkodni óhajtok, csupán kíváncsi lennék több ember véleményére, esetleg tapasztalataitokra.
Heló!
Természetesen betudhatók annak.Az én fejemben is hasonló gondolatok keringenek, mardossák egymást.
Mindenkiben van ilyen "hajlam" csak a kisebb intelligenciával rendelkező embereken nem válik ennyire méllyé.
De igen, ilyen túlgondolás, beleveszés a gondolatok tengerébe ez van.Létezik, és nem betegség.
L/l
Köszönöm a választ :)
Az az igazság, hogy nem szeretném annak betudni, hogy én "intelligensebb vagyok"... Nem, csak szomorúbb vagyok a boldog embereknél. Utálom magam, amikor egoista vagyok. De azért jól esik, hogy más is érez hasonlóan :D
Szerintem is abszolút betudható a változásoknak, velem 12-13 éves koromban voltak hasonlók, most meg rengeteg barátom van így vele, fiúk is és lányok is. De az öngyilkosságot verd ki a fejedből, mert biztos vannak barátaid is, akiknek hiányoznál és gondolj bele, hogy később biztos minden jobbra fordul, és akkor pont azokról maradnál le, amik széppé teszik az életet.
14/L
Értem, köszi...
Csak én meg azt tapasztalom magam körül, hogy mindenki életvidám, és boldog...
Az gáz ha ugyan ez van velem is? Szóról szóra ugyan ez...
14/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!