Hol találhatom meg a részletes és hiánytalan listáját a változásoknak, módosításoknak a helyesírási szabályzatban?
Tudom, hogy megjelent az új kiadás is, de szerintem jobban, könnyebben meg tudnám jegyezni, ha egyesével bele vagy átírnám a változtatásokat a régibe.
Különben is egész újszerű még a régi is, kibírná.
És nincs olyan sok változtatás -ahogy a cikkekből láttam-, hogy ne lehetne könnyen megcsinálni.
Ez itt a hivatalos és tételes felsorolás, olyannyira, hogy az új kiadásból vannak kimásolva az ide vonatkozó oldalak:
Ezt én is belinkeltem, de nem tudom, hogy mi alapján gondolod, hogy teljes.
(Az általuk felsorolt 8 kategória közül az első öt példákat tartalmaz;
a 6.-ban is van utalás ilyenre: "Megengedőbb a szabályzat az intézménynevek írásában, például: AkH.12 „188. (...)";
A 8.-ban ez van: "Igen kevés esetben változott szabály vagy szabálypontrész. Ilyen a 93. (...)"
"ilyen"... ez sem úgy hangzik, mintha teljes lenne (-> ("ezek a következők").
De már gondolkodom egy ideje, hogy kéne csinálnom egy ilyen összehasonlítást.... csak még nem született meg (a szerzőktől meg aztán sokat nem várhatunk).
Valami olyasmire gondoltam -lexikonoknál kis nyomtatott füzet szokott lenni-, amiket az új kiadásba egyszerűen beletesznek, ahelyett, hogy javítanák a könyvben magában a szöveget.
Lehet, hogy még majd később adják ki, nem tudom.
Talán a kiadótól kéne megkérdezni, megpróbálom.
Igen, a szótárbeli változások is hozzátartoznának, nem?
Hogy pontosan meglegyen minden. Nem lehet olyan rettentően sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!