Mi lehet az oka ezeknek a mentális változásoknak?
Kiskoromban megfigyeltem (magamon és másnál is), hogy míg a pubertás időszakában voltunk, vagy éppen a küszöbén, előfordult kétféle mentális állapot, az, hogy "jó gyerekek, kicsinek" érzem magam, és "nagynak, vadabbnak". Ez ide-oda lengedezett, gondoltam, a pubertárs normális velejárója.
Ám ez újra előtört. Nem pont ezekkel a szerepekkel, de olyan, mintha lenne néhány személyiségtípus és vonás, amik között lengedezem. Példák: a szorgalmas tanuló, az excentrikus, a komor, az elvont stb. Ezekkel külső változások is járnak. De kezd lassan az agyamra menni. Ezek napi szinten, néha naponta többször váltakoznak, akkor frizurát/öltözetet is cserélek (ha otthon vagyok, nem, de ha kimennék valahova, mindig az adott állapotomhoz öltözködöm). Ezekről tudok, nincs emlékezetkiesésem, sem semmi, ezért nem tudathasadás. De fogalmam sincs, mi ez, annyit tudok csak, hogy ez így nem egészen normális. Ha egyedül vagyok otthon, valahol könnyebb, de folyton olyan alapvetően, mintha a különböző szerepeimre koncentrálnék, és mintha mindegyik egy-egy oldalam lenne. Pszichológushoz hamarosan ellátogatok majd, mert jó lenne valami stabil pontot találni, de érdekel, mit gondoltok erről/tapasztaltatok-e ilyet.
:D
Nem akartalak ijesztgetni, ne haragudj. De számomra valamiért nem tűnik átlagosnak, hogy valaki ennyire átlóduljon egyik állapotból a másikba, ahhoz igazítva a viselkedését, öltözködését etc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!