Az egész országban már ilyen elkeserítő a helyzet vagy a nyugati részen még nincs ekkora botrány?
10 évig éltem Budapesten, elvétve valóban tapasztaltam ilyet, de nem gyakran és főleg bizonyos környékeken (8. ker egyes részein ill. nagy ritkán, amikor Csepelen kellett valamiért megfordulnom). Már néhány éve külföldön élek, de az utóbbi 1-2 évben, amikor visszalátogatok Pestre, megdöbbenve tapasztalom, hogy minden egyes alkalommal belefutok hasonlóba. Nem tudom eldönteni, ennyivel romlott-e a helyzet, vagy csak én nem vettem észre korábban, bár sajnos az előbbire tippelnék. Legutóbb már a Ferihegyen vissza akartam fordulni és hazamenni, annyian bunkóztak a reptéri buszon a terminál felé.
Sajnálom, mert egyébként mindig is nagyon szerettem Budapestet, mindig jó szívvel ajánlottam a helyi ismerőseimnek, de egyre több barátom panaszkodik, hogy hiába nagyon szép város, az emberek borzasztóak, többen mondták, hogy sehol Európában nem érte őket annyi atrocitás, mint ott. Mindez az elmúlt 1-2 évben. Persze az is lehet, hogy csak ők voltak pechesek, de bevallom én is egyre ritkábban járok látogatni (a korábbi évi 3-4 alkalomból most már jó, ha évente egyszer megyek), valahogy elveszi a kedvem.
Csak most esel át a kiköltözőknél szokásos "Magyarországon minden rossz, sőt, rosszabb" fázison. Majd elmúlik. Nem tudom hol laksz, de tuti tudok mondani az adott országban Budapestnél durvább várost. Ne mondd már nekem, hogy ez magyar specialitás. Javaslom nézz be Berlinben Neukölln, vagy Wedding kerületekbe... aztán szidd a budapesti "nyóckert". Itt egy héten belül lerúgtak egy lányt a lépcsőn, felgyújtottak egy hajléktalant, megerőszakoltak egy terhes nőt, majd kamion hajtott a karácsonyi vásárba, ezek nyilván csak a legnagyobb sajtóvisszhangot kapott esetek. Ha nem Svájcban, vagy Monacóban élsz, akkor nem vagy nagyobb biztonságban a magyaroknál. Te most csak a rosszat veszed észre.
Azért itt sem mindenhol. Budapesten a balhé nagy része a 7-8-9. kerületre korlátozódik, vidéken meg északkelet (Nógrád, Borsod, Szabolcs), és Dél-Baranya a veszélyes övezet.
(#2)
Dunántúlon vagyok és itt is hasonló a helyzet. Bizonyos utcákon nem ajánlatos éjszaka sétálni. Kaposváron fényes nappal ütöttek le embereket. Pécs bizonyos belvárosi részeiről azt mondták a polgárőrök, hogy háborús övezet szintjén vannak.
Amit én személy szerint látok, hogy sok helyen bunkó mindenki. Cigány, nem cigány, egyaránt. Pofátlanul beugranak buszra szálláskor a másik elé, fellökik a másikat. A járdán rengetegen rohadt nagyképűen úgy érzik, hogy övék az egész. Ha látják valakin, hogy siet, nem engedik el.
Alapvetően nyugodt természetű vagyok. Elengedek magam előtt másokat és hasonlók. Durván meglepődik sok ember és elég hálásak. Látszik, hogy nem ehhez szoktak.
Részemről ez az ország lejáratta magát. Lehet mondani, hogy külföldön is vannak rossz helyek, de arányaiban jó pár országban kevesebb. És jó pár országban közvetlenebbek és figyelmesebbek az emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!