Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Felnőtt korára valóban lehigga...

Felnőtt korára valóban lehiggad az ember?

Figyelt kérdés

Csak mert èn 18 èves fiú vagyok,de eddig azt vettem észre hogy évről évre egyre idegbetegebb vagyok. Beszèltem erről apukámmal ès azt mondta hogy ő kb olyan 30 èves korába higgadt le igazán. De megmondom őszintén hogy nem igazán hiszek benne hogy majd ha idősebb leszek akkor lehiggadok,mert amint említettem èvről èvre idegesebb vagyok.

Tényleg lehiggad az ember az idő elteltével?

2017. jan. 8. 08:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Az évek, gondok megtörhetik. De nem higgad le. A személyiségedből fakad,.vagy van vmi problémád?
2017. jan. 8. 08:28
 2/12 A kérdező kommentje:
Szerintem a személyisègemből fakad.
2017. jan. 8. 08:31
 3/12 anonim ***** válasza:
Akkor annyit tehetsz, hogy formálod, tudatosan.
2017. jan. 8. 08:32
 4/12 anonim ***** válasza:

egy idő után ráébred erre a Nagy László versbeli mély igazságra:

"ha sietek lemaradok,

csodafiú-szarvas

hiába vagyok,

hiába vagyok."

[link]

2017. jan. 8. 08:43
 5/12 anonim ***** válasza:
78%
egyetértek az elsővel. munka, család, kötelességek kifáraszthatnak, és már nincs kedved annyira aktívkodni.
2017. jan. 8. 08:57
 6/12 anonim ***** válasza:
78%

Az a lehiggadás az inkább belefásultság, fáradtság, folyamatok végiggondolása.

Hacsak nincs valami szervi bajod, ami eltérő vérnyomást okoz, akkor valóban lehiggadsz.

Ami lehet ám fiatalabb korban is, tehát ha évről évre "idegbetegebb" vagy, lehet, valami nem oké(pajzsmirigy, vércukor, egyéb hormonszintek, stb)

2017. jan. 8. 10:21
 7/12 anonim ***** válasza:
Igen, én sokkal higgadtabbá váltam 30 körülre. Nem feltétlenül a belefásulás miatt, bár abban is van valami. Egyszerűen átértékeli az ember az életét, megtanulja, mi fontos, mi nem, min tud változtatni, min nem. Ez bölcsebbé teszi.
2017. jan. 8. 10:43
 8/12 anonim ***** válasza:

Igen, tényleg lehiggad. Nálam 25 környékén kezdődött, és 30 körülre tetőzött be. Több szempontot veszel figyelembe, elszámolsz háromig, mielőtt dühösen visszavágnál stb. Pláne jó, hogy meg tudod beszélni az apáddal a dolgokat, ez sokat segít most is, később is. De tudatosan is dolgoznod kell rajta, látom, az akarat megvan.

Ne higyj annak, aki azt mondja, jobb, ha kidühöngöd magad. Ilyenkor az ember csak belelovallja magát, megugrik a pulzusa, a vérnyomása, csak rosszabb az egész. Próbáld ki a meditációt, bármilyen idiótán is érzed magad közben - ahogy mindenki úgy érzi magát először. Egy idő után olyan, mintha kívülről látnád magadat idegeskedni, megvonod a vállad és elhessegeted.

2017. jan. 8. 11:15
 9/12 anonim ***** válasza:

Én 16 évesen higgadtam le.

Nem az időtől függ, hanem hogy te mennyit teszel érte.

2017. jan. 8. 11:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Én még nem higgadtam le, de nem is akarok.

Viszont azt vettem észre, hogy azok a barátaim, akik komoly kapcsolatban élnek, eljegyzést-házasságot terveznek, vagy akár már gyerek is van, sokkal nyugodtabbak és bölcsebbek (mások szemében legalább is).

A volt gimis osztályfőnökömmel beszéltem a múltkor, ő mondta, hogy szerezzek már egy pasit, mert így egyedül sosem fogok lenyugodni, sosem leszek igazi nő, csak karrierp*csa. Nem fogom megfogadni a tanácsát, nem is értek egyet vele teljesen, de tényleg, mintha az családjuk érdekében az emberek "lenyugodnának".

Azt viszont szomorúnak tartom, hogy miközben ez mindenki szerint valami eszméletlen pozitív dolog, a valóságban mindenki feladja az álmait, és ugyanazt a dögunalmas, befásult életet éli, ami ellen annyira keményen dolgozott.

2017. jan. 8. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!