Hogyan tudnám megvédeni magam egy ilyen csoporttárssal szemben anélkül, hogy bunkó lennék?
Angol nyelvtanfolyamra járok, 6-an vagyunk a csoportban, én vagyok a legfiatalabb a 23 évemmel, a többiek mind 35-50 év közöttiek.
Az egyik 35+-os nőnek van 2-3 gyereke, már visszament dolgozni. Szeptemberben, a tanfolyam elején folyton arról panaszkodott, hogy ő nem tudott tanulni, mert dolgozik, meg ott a háztartás is, stb. Házit se csinált soha, lemaradt eléggé, azt mondta, hogy neki nincs ideje tanulni, így az angol tanár (úgy gondolom jogosan) kérdőse vonta, hogy akkor minek jelentkezett nyelvtanfolyamra, hisz itt elengedhetetlen a tanulás.
Még decemberben mellém akart ülni , mert hiányzott a padtársam. Kiosztották az előző órán írt felmérőt, neki 2-es lett (épp 60%) nekem pedig az egyik 100%, a másik pedig 90%. Mikor meglátta beszólt, hogy hát ő sose volt olyan stréber, hogy a maximumra hajtson. Később párbeszédezni kellett, összevissza beszélt, helytelen mondatokat alkotott, így próbáltam neki segíteni és kijavítottam. Ezen teljesen kiakadt, hogy "én tanuljak csak még az egyetemen, neki már van két diplomája, így ő jobban tudja".
Előtte is folyton voltak megjegyzései, hogy nekem bezzeg van időm tanulni (egyetemre járok, mellette gyakornok vagyok, így nem mondanám), de azóta még bunkóbb. Tegnap míg vártunk a tanárra jött egy másik csoporttársunk, aki mondta, hogy a padtársa nem jön, mert felfázott. Mondtam, hogy a két ünnep között én is felfáztam, mire a bunkó nő beszólt, hogy "nem csodálom, az ilyen fiatal kislányok szilveszter éjjel általában halálra isszák magukat, a hideg földön fetrengenek, nagy partiarcok aztán meg csodálkoznak ha felfáznak".
Később órán el kellett mondani 3 dolgot, amit reggel csináltunk, így ami eszembe jutott cselekvés azt mondtam (persze nem volt igaz, arra tanítottak nyelvtanulásnál nem kell őszintének lenni, azt kell mondani ami eszünkbe jut): sétáltam, tv-t néztem, könyvet olvastam. Erre a nő hangosan beszólt, hogy "De jó neked, hogy ennyi szabadidőd van, hogy ennyire ráérsz". Utána el kellett mondani, mit csináltam hétvégén, így azt mondtam, hogy étteremben voltam. Erre beszólt: "De jó, reggel még étterembe is volt időd elmenni." Erre a tanár leállította, hogy inkább figyeljen, mert már rég nem ott járunk, hanem a hétvégénél.
Szívem szerint visszaszólnék neki valami durvát, de akkor meg én lennék a szemét az egész csoport szemében gondolom. Hogyan lehetne leállítani egy ilyen nőt?
Egyszerűen irigy rád, mert te
1: Fiatalabb vagy
2: Jól tanulsz
3: Van időd kikapcsolódni
4: Nem vagy egy besavanyodott ba sza tlan p ics a.
Csak mondd meg neki mindenki előtt: Nagyon üres életed lehet, ha mindig másokéban kotorászol.
Teljesen igazatok van, ha hagyom tovább folytatja. A többiekkel elég jóban van, mellettem egy 50 éves férfi ül, ő nem barátkozik velük, de a 40 körüli nők egy csoportban ülnek, szünetben folyton a folyosón pletykálnak, így velük elég jóban lehet.
Legközelebb akkor visszaszólok neki, hogy én legalább még megtehetem/ neked is volt fiatal korod, te is kiélhetted volna magad ne most irigykedj, vagy ha megint a bulizásra célozgat vagy hogy leittam magam, akkor azt mondom neki, hogy ne magából induljon ki, nem minden fiatal olyan, mint ő volt.
Egyébként már korábban is célozgatott rá, hogy én az egyetemen bulizni járok meg leiszom magam, csak akkor viccesen jegyezte meg és nem ennyire durván, így különösebben nem zavart.
Mulattató történet!
Ha visszaszolsz ha nem folytatódni fog.
Realizáld a helyzetet , ez egy tanfolyam, te fizettél érte , nincs szükséged rá, hogy zavarjon.
Persze ahoz, hogy ez hatásos legyen, kell belső tartás, erő. Neked még nincs, különben már véget vetettél volna ennek.
Itt az ideje,hogy felnőj és elhagyd az áldozat tipusú viselkedésed.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!