Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért növekszik a rasszizmus?

Miért növekszik a rasszizmus?

Figyelt kérdés
2016. dec. 30. 03:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
42%
# 10 Saját magadnak mondasz ellent ember :D Írtam pár ellenérvet az evolúciós-ősemberes elméletedre, amire nem nagyon tudtál mit visszaírni, és elkanyarodtál a kultúra felé, amit az előző válaszodban még hevesen tagadtál hogy köze lenne a rasszizmushoz.
2016. dec. 30. 10:27
 12/17 anonim ***** válasza:
43%

Semmi ellentmondás nincs benne csak értelmezni nem tudod.

A kultúra is egyfajta evolúció, felvett szokásrendszer és kommunikációs forma az adott fajtában. Europai fajta(tudom most belekötsz hogy ilyen nincs is,europid) magasabban áll fejlettségben ebben,csak már elkorcsosúlnak egyes egyedei,mert elértek egy olyan szintet ahol jódolgukban nem tudnak mit csinálni ,ezért elkezdik önmagukat pusztítani tönkretenni azt amit nehezen harcok által és nélkülözéssel felépítettek neki az ősei ,és dédelgetni kezdi az ellenséget,mert unalmas már az életük kell nekik a balhé. Na ez is egyfajta ősemberi vonulat,az értelmetlen pusztítás igénye,ha nincs már más cél.

A másiknak meg az a kommunikációs eszköze egymás közt ,hogy rámordul a fajtársa ő meg leszúrja, megcsalja a nője akkor halálra kövezi -felgyújtja, és tankönyvük van róla hogy kell írtani a másik "hitrendzser" egyedeit,ez teljesen elfogadott náluk.Az emberi élet mint olyan,nem érték .

A kettő találkozása értelemszerűen hatalmas balhét szül ahol csak az erősebb győzhet. Lásd cromagnoni és neandervölgyi ősemberek harca. A neandervölgyi szépen eltűnt,mert hiába volt okosabb, a másik agresszívabb volt.

2016. dec. 30. 10:49
 13/17 anonim ***** válasza:
64%

Erdekes ez a cimke "rasszista vagy". En Anlgiaban elek, itt valahogy csak a feher ember lehet rasszista. Az ellen senki nem tesz semmit, amikor a fekete pasi a busszon hangosan szidja a fehereket, a kelet-europaiakat, hogy menjeken haza, mert ez nem az o orszaguk!! LOL Ennyire futotta a fekatol, bele se gondolt, hogy valahogy Anglia se fekete orszag eredendoen.

En ugy latom, hogy ha velemenyed van egy masik kulturarol, akkor mar rasszista vagy.

Pl amikor kifejtettem, hogy szerintem a muszlimoknak meg kellene huzniuk magukat, nem kovetelni a halal kajat, meg a kivaltsagokat, hogy ramadan van, szoval o most nem birja a munkat es hazamegy. Ez egy kereszteny orszag, el kellene fogadniuk az itteni szabalyokat.

Nagyon egyet ertettem a francia burka tilalommal is.

Es mindig ott van a masik oldal. Te elmesz egy arab orszagba,hozhatod a sajat kulturadat? Megkoveznenek, ha bikiniben akarnek a strandra menni (kis tulzas)

Ezt igy kifejtve, ami az en allaspontom, vagyis ha odemesz egy idegen orszagba, akkor torvenyileg kotelezove tennem az ottani vallas felvetelet, ottani szabalyok betartasat, szoval ez miatt mar belyegeztek rasszistanak.

A kerdesedre valaszolva, szerintem azert novekszik a rasszizmus, mert egyreszt az idegenek egyre jobban latjak, hogy barmit megtehetnek, es ez persze, hogy nem tetszik az allampolgaroknak. Kinek tetszene az, hogy pl en nem kapok munkat, a menekultnek meg alanyi jogon jar, es meg pofazik, hogy neki az nem jo.

Anglianak amugy vege, pontosan a sok iskolazatlan bevandorlo miatt. Kell nekik az allas, szoval elvegeznek valami 4 hetes email tanfolyamot irodai munkahoz, de meg annyi esze sincs , hogy felfogja, hgy nekem pl ket csaladi nevem van es kotojel nelkul. Vagy amikor foiskolara mentem webdesign szakra, es a mellettem ulo nigeriai esleny tolem kerdezni, hogy hol kell a szamitogepet bekapcsolni?!

Aaah mindegy, mar megint jol kiduhongtem magam.

2016. dec. 30. 11:01
 14/17 anonim ***** válasza:
60%

Anglia jó példa ,de erre a sorsa jut Németország is. Azért tartják még úgy ahogy magukat mert a gazdaságuk nagyon erős és a helyi média mindent elhallgat,főleg a lakosság panaszát.Németország meg túltolja a bűnbánatot a vh. miatt ezért játssza a mindenki megmentője szerepet,nehogy rájuk mondja véletlenül is valaki hogy nácik.

De egy ilyen Magyarország szintű ország beledöglik a sok ,szószerint vad idegenbe, ha rászabadítják. Van itt éppen elég újmagyar akik évszázadok alatt semmi jelét nem mutatják az integrációnak és csak pusztítják a befogadó állam lakosait élősködnek az amúgy is gyenge szociális hálón.Tudom a rózsadombi villából ,kényelmes egyetemi bölcsészkari padokból nem látszik ebből semmi,csak az hogy mindenki rasszista.

2016. dec. 30. 11:23
 15/17 anonim ***** válasza:
59%

Hiba azt hinni, hogy a rasszizmus attól van, hogy valakik (pl. a média) szítják...

A rasszizmus egy természetes emberi ösztön, egy védelmi reakció valamire. Hogy egyes esetekre nézve mennyire jogos vagy jogtalan, az már más kérdés. Nyilvánvalóan nincs fekete és fehér. Néha jogos valami, néha meg jogtalan, máskor pedig ilyen is meg olyan is. A másik hiba amit gyakran elkövetnek, hogy egy nagy negatív kalap alá veszik az összes esetet. Nem lehet ilyen módon általánosítani, mert annak nem a rasszizmus csökkenése lesz a következménye, hanem a feszültségek elfojtása, felszín alá kényszerítése, ezzel pedig a sok felgyülemlett indulat, suttogva mondogatott vélemény marginalizálódása. Épp ez folyik napjainkban.

Ahol a kukta fütyülve fújja a gőzt, ott nem az a megoldás, hogy még le is szorítod a szelepet, sőt a biztonsági szelepet elszabotálod - hanem az, hogy leveszed a gázról... Jelen kezelése a rasszizmusnak nagyon álszent. Leginkább fegyverként, polkorrekt szabványos eszközként van használva és a hatalom szereplőinek eszében sincs - nem is érdeke az igazi okokat megszüntetni. Szerintem ezért növekszik a rasszizmus.

2017. jan. 2. 06:39
 16/17 Popes válasza:
78%
A utca embere: a munkahelyemen 100 emberből 1 cigány, az utcán a Q7 audiba vagy BMW-be pont fordított az arány, 100-bòl 1 a fehér ember. Talán itt lehet a gond....
2017. jan. 2. 12:20
 17/17 anonim ***** válasza:
A rasszizmus nem növekszik! Az előitélet igen! Az a baj a mai világban, hogyha én látok egy gazdag cigányt, és azt mondom biztos lopta, vagy ha nem bízok meg egy cigányban, vagy nem adok neki munkát, akkor én a mai világ szerint rasszista vagyok. Itt a tévedés! Ez ELŐITÉLET! Nem rasszizmus! A rasszizmus az, hogyha nem álsz szóba egy cigánnyal, és nincs is cigány ismerősöd vagy barátod. Mert ebben az esetben azért közösítesz és ítélsz el valakit mert cigány. Ez RASSZIZMUS. Nos, ez nem terjed, mert mindenkinek van egy cigány barátja vagy ismerőse, és barátkozik is velük ha kell.
2017. febr. 7. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!