Miért van ez? Sétáltam az egyik haverommal az utcán és egyből az első szembe jövő, , tudós´´ megszólja hogy cigány meg hogy húzzon vissza Romániába. Pedig nem is ismerik nem tudják hogy milyen. Várom válaszaitokat.
1) provokatív
2) információ hiányos
3) nem derül ki mit akar a kérdező
4) rasszista
Érdekes, én 1 kezemen meg tudom számolni, hány embert láttam beszólni akár 1 cigánynak is nyíltan az utcán (konkrétan egyet sem).
Bezzeg fordított esetben a cigányok 99,9%-a vagy belém, vagy másba kötött bele...
volt bnőm falusi cigány, ott nem igen volt neki atrocitás, így mikor mondtam neki, hogy 'na, Pestre ne gyere' csak nevetett, tényleg nem hitte el
aztán egyszer mikor fent volt, random emberek inzultáltak engem, meg őt mikor elsétáltak mellettünk, hogy 'jaj a cigány', meg 'ezt is magyar tartja el', stb... mondanom se kell, eléggé megviselte szegényt
mi magyarok borzalmasan rasszisták vagyunk... de az a vicces, hogy általában pont az a réteg a leginkább rasszista, aki úgy viselkedik/beszél/tanul, mint az általuk aprehendált sztereotípiai kép
ez ilyen
Jelenet:
bevásárló központ. Cigány megy ki a kapun. Becsipog.
Cigány: - Csak azért csipog mert cigány vagyok!
Biztonsági: - Láttam mit rakott el a táskájába, de takarodjon innen és meg ne lássam még egyszer.
Tanulság:
A biztonsági egy rasszista bunkó, aki utál minden cigányt.
A cigány egy ártatlan áldozata a rendszernek és nem csinált semmi rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!