Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ez mennyire probléma? 14/f

Ez mennyire probléma? 14/f

Figyelt kérdés

Fiú létemre még soha nem kóstoltam (nem is akarok) alkoholos italt.Ami alapjába véve nem baj.Csak pl.mikor haverok megkínálnak én visszaútasítom(sztem vagy 20x tuti

megkínáltak)

Gimiben ebből nem lenne probléma?

2016. dec. 25. 13:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
90%
Semennyire nem probléma. Ha nagyon csesztetnének vele kérdezd meg tőlük, kérnek-e egy kis színtiszta kolumbiai kokót.
2016. dec. 25. 13:18
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Én ha kínálgatnak mindig azt mondom hogy allergia gyógyszerre nem ihatok alkoholt mert ettől még meg is lehet halni. Hát nálunk a gimibe sokan isznak de minden társaságba kell egy olyan józan ember aki hazacipeli a részeg haverjait.
2016. dec. 25. 13:20
 3/12 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi tanácsokat!:)
2016. dec. 25. 13:21
 4/12 anonim ***** válasza:

Az alkoholt a szexhez hasonlítanám, lehet nélküle élni, de kérdés milyen áron. De egyébként magányügye mindenkinek hogy iszik-e valamit vagy soha semmit. Azonban ha olyan közegbe kerülsz ahol isznak, és Te kilógsz akkor kinéznek, nem mondom hogy később se kóstolj soha semmit, mert egy életünk van és csak ily módon tudsz mindent megtapasztalni, átélni.

De 14 évesen még nincs ott az ideje hogy kísérletezgess, én 17 éves korra datálnám azt azt időt amikor már magam ittam egy doboz sört, később persze ahogy teltek az évek, úgy jött az elkerülhetetlen totálkáros részegség, amikor a saját lábamba elestem, de már ez is a forrófejűség hibája.

Ha kitapasztalod hogy mekkora mennyiség az aminél jól érzed magad, nem is kell attól többet soha.

24F

2016. dec. 25. 13:28
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi:)
2016. dec. 25. 13:33
 6/12 anonim ***** válasza:

Ez a te döntésed. Legfeljebb majd cikiznek érte, de ha normális a társaság, akkor még azt sem.

Nekem 19-20 évesen volt olyan időszakom, hogy napi 1 l bor, vagy 3-4 üveg sör lecsúszott. Azóta eltelt majdnem 10 év, és most kétévente iszok meg egy citromos sört. Ha kapok névnapra vagy szülinapra alkoholos italt, a feleségem fél év múlva dobja ki a hűtőből, mert ott romlik meg. Még a tavalyi pezsgő is meg van, mert tavaly a tavalyelőttit ittuk meg :D

2016. dec. 25. 14:23
 7/12 Psycho ***** válasza:

Nem gáz, sőt. Ha 14 évesen van benned annyi tartás, hogy nem engedsz az ilyen nyomásnak, az dicséretes! :)

Arra számítanod kell, hogy egy "olyan" társaságban ezt esetenként furcsának találhatják, ezt pedig ebben a korosztályban megemlegetik. De biztos a 20 közül elég sok pont ilyen is volt, valószínűleg nem mondok újat.

Gimiben sem lesz ez máshogy, persze a társaságtól is függ. X hely elfogadja azonnal, Y meg challenge accepted üzemmódba kerül hogy csakazértis itat veled valamit. Hasonlókat (mással kapcsolatban) éltem át én is, de ha elég kitartó vagy, idővel megszokják. Ha viszont állandóan kifogásokat keresel, az ugye egyértelműen azt jelenti, hogy legközelebb kettőzött erővel próbálkoznak majd! Szerintem az utóbbi rosszabb.

2016. dec. 25. 17:45
 8/12 anonim ***** válasza:

Miert lenne baj.. Nem jo az alkohol. Nem azt mondom, hogy parszor nem lehet par sort meginni, csak azert vigyazni kell ezzel. Egyik regi osztalytarsam nagy party arc volt. Volt penze is rendesen a szulei miatt, igy tudott kolteni piara barmikor. Az elejen csak bulikon ivott, legtobbszor o szervezet a bulit. Majd eljutott oda, hogy, akkor is ivott, amikor eppen stresszes napja volt. Ebbol az jott egy ido utan, hogy minden nap ivott orak utan, de volt, hogy orak kozott is. Egyre tobbet ivott egyre tobbszor. Mondtuk neki, hogy ez nem vezet sehova, de o neki folyton volt valami kifogasa, hogy eppen miert iszik. Mondta, hogy nem alkoholista, mert barmikor abba tudna hagyni az ivast, csak "nem akarja", mert jo. Egy ido utan mar nem alltak szoba vele a baratai, meg baratnok, mert mindig "ittas" volt. Majd rossz tarsasagba keveredett a srac, leromlottak a jegyei. Nem is erettsegizett le. Ivas helyett elkezdett fuvezni meg franc tudja meg mit. 2 eve nem halottam a sracrol (vegzos ev nyara ota). Nekem azt mondtak, hogy nyaron vegul megjott az esze a sracnak es elkezdett elvonora jarni es, hogy a szulei atirattak egy maganiskolaba, ahol majd leerettsegizik. Kar volt erte, mert nem volt hulye gyerek. Nem voltak rossz jegyei 3-as 4-es volt.

Szerintem tanulsagos dolog. Nem kene senkinek ezen az uton lemennie.

2016. dec. 25. 20:53
 9/12 anonim ***** válasza:

Az alkoholt a szexhez hasonlítanám

---

Na, ebben nem tudok veled egyetérteni. Lassan 25 éve nem iszom egy kortyot se, de ha az elmúlt 25 évben nem szexeltem volna naponta legalább egyszer, igencsak félreállna a szám. :-))

2016. dec. 26. 11:14
 10/12 anonim ***** válasza:
Én egy időben (kb 20 évig) elég sokat ittam, aztán pár éve áttértem a benzodiazepinekre. Na az még alattomosabb dolog, mint az alkohol.
2016. dec. 26. 19:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!