Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hogy kezelitek az asperger...

Ti hogy kezelitek az asperger szindrómát?

Figyelt kérdés

Úgy értem hogy oldjátok meg azt,hogy az emberek ne nézzenek dilisnek...Pl szemkontaktus,sima beszéd stb...

Olyanok írjanak akiknek hasonló gondjaik vannak ne önjelelt pszihologusok vagy "okos" emberek...

2016. dec. 17. 18:49
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
Nekem még sose tették szóvá, hogy kerülöm a szemkontaktust.
2016. dec. 17. 18:55
 2/26 anonim ***** válasza:
49%
nem asperger de hasonló, izomgörcsöt tudok kapni a szemkontaktustól, pszichiáter által felírt nyugtatóval képes vagyok normális mennyiségű szemkontaktusra
2016. dec. 17. 18:57
 3/26 Metionin ***** válasza:

A szemkontaktust úgy, hogy időnként a beszélgetőpartner orrnyergét nézem, a szemei között. Ember nem mondaná meg, hogyy nem a szemébe nézek.

A beszédemen nem tűnik fel semmi, már megtanultam észrevenni azokat a metakommunikációs jeleket a beszélgetőpartner arcán, amikor azt akarja, hogy hagyjam abba a szövegelést és abbahagyom. Azt nem szoktam tudni, hogy mikor kellene épp megszólalnom, de általában szólni szoktak. A mozgásomon kellene még javítani de ennyi idősen szerintem már halott ügy. Úgy mozgok, mint egy robot, mereven egyenesen állok, furán járok, stb.

2016. dec. 17. 19:21
 4/26 anonim ***** válasza:

na de az Aspergert nem eltörölték mint diagnózist? akkor hogy ír rá bármit a pszichiáter?

egyébként meg ez csak egy tünet, nagyon rossz helyen tapogatnak, akik néhány bogyóval akarnak javítgatni ezt-azt, az ilyen esetekhez mélylélektanos terápia kellene, csak hát lóvé és lóvé, tudom ....

(ált önértékelési zavarokon alapszik egyébként, de találkoztam már olyan esettel is, akinek durva hormonzavarok okozták ... szóval széles a skála)

2016. dec. 17. 19:23
 5/26 anonim ***** válasza:
Nehezen. Sokan piszkálnak, mert nem vagyok olyan, mint ők. Túl ügyetlen vagyok ehhez az élethez, bármibe kezdek, semmi sem lesz belőle.
2016. dec. 17. 19:37
 6/26 anonim ***** válasza:

"Úgy mozgok, mint egy robot, mereven egyenesen állok, furán járok,"

nálam ilyeneket a durva szoc fóbia/szorongás/pánikbetegség okozott, némi gyógyszeres rásegítés kell de már nincs ilyen gondom

2016. dec. 17. 20:00
 7/26 anonim ***** válasza:
önértékeléssel amúgy nincs gondom
2016. dec. 17. 20:01
 8/26 A kérdező kommentje:

Hát igen a fő része hogy elfogad magad és felismerd miben vagy más és azt ami negatív fejleszteni...

De itt nem a gyógyszeres kezelésről van szó annak semmi köze az aspergerhez arra nincs gyógyszer:)

Valaki esetleg tud praktikákat mondani hogy milyen kis trükkök vannak amivel tudok magamon segíteni és ahogy látom sok embernek jönne ez még jól gyakorin is...

2016. dec. 17. 20:41
 9/26 Metionin ***** válasza:

Ez leírva lehet, hogy hülyén fog hangzani de én évekig gyakoroltam "beszélni". Mármint helyes hangsúllyal, hangerővel és arckifejezéssel előadni a mondandómat. 4 éves korom óta énekelek, ami szintén nagyon sokat segített a hangképzésben.

Gesztikulálni, sőt gyerekkoromban mosolyogni is tanultam tükör előtt. A poén az, hogy jelenleg az egyik legjobb előadónak tartanak a tanszéken. Mondjuk én tényleg rengeteg energiát fektettem abba, hogy mások számára alapvető mozdulatokat, gesztusokat tanuljak be.

Kivéve persze a normális járást, mert azt írtam is, hogy nem megy.

Neked konkrétan mi nehezíti meg az életedet?

2016. dec. 17. 20:57
 10/26 anonim ***** válasza:

ezt részleteznéd kicsit?

milyen a nem normális járás és gesztusok? eskü nem értem :-(

2016. dec. 17. 21:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!