Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit szerettek jobban? Tanulni...

Mit szerettek jobban? Tanulni vagy dolgozni?

Figyelt kérdés
Hány évesek vagytok? Végeztetek már a sulival?
2016. dec. 1. 19:12
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Heti 30 óra mellett végzem az egyetemet. Nyáron teljes állásban dolgoztam, és baromira irigylem azokat, akiknek annyi a dolguk, hogy bemennek 8-4-ig (na jó... túlórával hatig), aztán haza, és csak takarítani kell, nem megírni két beadandót meg készülni gyakorlatra. Volt időm pihenni! A középsuliban se szerettem tanulni, csak muszáj volt, hogy egyetemre mehessek, hogy legyen diplomám és jó munkahelyem. Alig várom, hogy lediplomázzak.
2016. dec. 2. 04:23
 12/21 anonim ***** válasza:

Dolgozni egyértelműen.

19 leszek 2 hónap múlva,még gimibe járok,de kénytelen vagyok dolgozni.

És kimondom:még a 10-12 órás ,30 perc kajaszünettel félbevágott éjszakai műszakos futószalag munka is fényévekkel jobb mint 2016-ban diáknak lenni gimnáziumban.

Sajnos elhitette velem még 8. végén egy rakat idióta hogy a gimnázium "mennyire többet ad,meg ez kell a továbbtanuláshoz".

Valóban tovább szeretnék tanulni,de már belefáradtam a sok felesleges f...ságba.

Hogy a követelmények teljesen irreálisak,és jogy az "oktatás" itt se áll másból mint a porosz idomítás,és seggeltetés duóból.

Komolyan mondom,nagyobb stressz van bennem egy szájbatekert matek óra alatt,mint mikor az üzemben határidős munka van.

Dolgozni jobb.Ja ,és ott nem ingyen dobsz ki heti 5x8 órát + be- és kiutazási időt az ablakon,hanem pénzért.

Nem értem azokat akik visszasírják ezt.

Lehet idővel változott a népidomítási rendszer,és régen valóban lehetett oktatásnak nevezni.

Bár abból kiindulva hogy a magyarok 4/5 része képtelen megmondani hogy 100 forintnak hány forint a 2%-a....nem hinném hogy hatékonyabb lett volna.

Ezután a tetves gimi után egyetem,ott már kevesebb felesleges,töltelék baromságot kell tanulnom,aztán végre meló.

Természetesen nem itt.

Addigra ez az ország nukleáris hulladéktároláson túl semmire nem lesz alkalmas.Én meg nem fogok szeméttelepen élni.

2016. dec. 2. 09:03
 13/21 anonim ***** válasza:

12

Már bocs, de jó nagy hülye vagy. Ha ennyire a jó futószalagnál, akkor remélem a kettes érettségid után el is mész egy gyárba. Vagy ha elakarod kerülni a nukleáris szennyeződést, akkor menj ki Londonba WC-s néninek. :)

Én sem szerettem a gimit, de ezerszer jobb, mint kulimunkázni. Igen, azt megfizetik, de az mire elég?

Azt elismerem, hogy a kritikád az oktatásról valamelyest okos, de gondolom ezt csak hallottad valakitől, aztán szépen "beseggelted", mert hát könnyebb kifogásokat keresni.

2016. dec. 2. 09:44
 14/21 anonim ***** válasza:

Az égvilágon semivel nem tudom bizonyítani,hát hidd el a két szép szememért hogy ez saját vélemény,ami kiegészül azzal hogy szeretek értelmes emberekkel beszélgetni.

Kérdéses hogy akkor mit is keresek itt,de mindegy...

Képzeld,nem célként neveztem meg a segédmunkás létet.

A "még a ... is jobb" féle összehasonlításoknak pont az a lényegük hogy kontrasztba állítsanak egy helyzetet egy látszólag kellemetlenebbel.

Egyáltalán nem az a cél hogy a rosszról bebizonyítsa hogy jó,a feketéről hogy fehér.

A futoszalag meló nem jó.

De jobb mint a többszörösen idejét múlt,borzasztóan alacsony hatásfokú népprogramozás.

Most előjöhetek jóslatokkal,hogy valszeg 5 éven belül meglesz a biológusi diploma,de ennek nincs súlya.

Pusztán a kérdésre válaszoltam (olvasd el újra,de akár még további 3,4 alkalommal is hogy biztos megértsd) és fűztem hozzá egy indoklást.

2016. dec. 2. 09:59
 15/21 anonim ***** válasza:

14

Sok helyen hallottam már ezeket, "porosz idomítás", "seggelés" stb.

Holott én nem ezt tapasztaltam. Töriből maximum az évszámokat kell bemagolni, de általában ok-kozati összefüggésekről szól az egész, amit inkább megérteni kell, mintsem beseggelni. Irodalomra meg annyit készültem, hogy elolvastam, amit a könyvben írtak, meg meghallgattam, amit a tanár mondott órán, de aztán inkább a saját kútfőmből elemeztem a verseket, novellákat stb. Mondjuk ez tanár kérdése is, mert a húgomnak meg olyan tanárja volt, aki csak szóról szóra a tankönyvekben leírtakat fogadta el. De az egy hülye némber volt.

Én dolgoztam gyárban 2 hónapot. Nagyon szar volt. Hihetetlenül untam magam a sorjázó mellett, de meló se időm, se energiám nem maradt arra, hogy bármi mással foglalkozzak. Gimiben ez nem volt probléma.

A szüleim is gyári munkások. Apám régen rajzolt, origamizott, makettezett, sokat olvasott... Mára semmire sincs ideje, mert úgy lefárasztja a gyár, kevéske szabadidejét meg inkább tévézéssel tölti.

Szóval tanulni, még ha nem is jó az oktatás, akkor is ezerszer jobb, mint droidként a gyárban gürizni.

2016. dec. 2. 10:54
 16/21 anonim ***** válasza:

Oké,ez ízlés kérdése.

Én pl nem bírom hogy az iskolában kb az meg van szabva hogyan álljon a szőr az orromban. Szigorú suli, és a fentebb említett némberekből van sajna több.

Igazából a kérdés szubjektív, egy véleményt kérdez. Érzésekről,benyomásokról meg nem lehet vitatkozni racionálisan,szóval engedjük el a dolgot.

Teljesen megértem egyébként ha valakinek a középsulis évek szebbek voltak az enyémeknél,és ezért szeretettel emlékszik vissza.Van ilyen.

2016. dec. 2. 14:04
 17/21 anonim ***** válasza:
Jó, én csak azt szerettem volna írni, hogy ne essünk át a ló túloldalára. Én sem szerettem a gimit túlságosan, de jobb ott szenvedni, mint egy gyárba gürizni céltalanul.
2016. dec. 2. 14:43
 18/21 anonim ***** válasza:
Dolgozni, és elfogadom, de nem értem azokat akik szerint tanulni jobb. Ha dolgozol, a munkaidő lejártával szabad vagy a következő napig, de ha tanulsz akkor miután hazaérsz is házit kell csinálni és/vagy tanulni a dolgozatra/dolgozatokra. Már dolgoztam néhányszor 8 órát naponta, szóval nem a levegőbe beszélek 19/F
2016. dec. 2. 17:16
 19/21 A kérdező kommentje:
Én 21/L vagyok, egyetemista, de mindig is utáltam tanulni, házit írni, az általános vége és a gimi szörnyű volt ilyen szempontból... Az érettségit szinte végig sírtam, vizsgaidőszakban előtt depressziós vagyok. Szoktam suli mellett dolgozni, sokkal jobb és alig várom hogy vége legyen, inkább dolgoznék napi 8 órát (nem futószalag mellett :D) ahhoz jár fizetés is meg nincs otthoni feladat, készülés holnapra.
2016. dec. 2. 18:44
 20/21 anonim ***** válasza:

Kérdező én írtam, hogy egyetem mellett dolgozom. Pont úgy érzek, mint te, jön a zh- meg a prezentációs-hét, és már azon gondolkozom, hol keressek egy buszt, ami elüt, hogy megússzam az egészet.

De azért hozzászólnék az előttünk lévő vitához is: Régebben dolgoztam gyárban, szalag mellett, és nagyon szerettem. Aztán otthagytam, mert eszméletlenül unalmas és monoton volt, és találtam egy jobbat, de arra az egy évre egy teljesen jó munka volt, és a minimálbér felé kaptunk mindenféle pótlékot. Viszont ha belegondolok annak a helyzetébe, aki mondjuk 35 éves, érettségi óta a nyomorult gyárban van, és már álmában is izzókat dobozol, de örülnie kell a biztos munkának, és nem ugrálhat, mert otthon várja egy kétéves, és miatta valószínűleg a gyárból kell nyugdíjba mennie (ha ki nem rúgják előbb), akkor rögtön nem tűnik olyan jó dolognak. Így, hogy fiatalok vagyunk, és még csak magunkért kell felelősséget vállalni, illetve sok az energiánk is, klassz dolog, hogy melózol egy gyárban és kapsz érte pénzt. De szerintem nagyon sokan - köztük én is - azért mentünk egyetemre, dacára annak, hogy annyira nem szeretünk egy helybe ülni, és tanulni, mert ennél több lehetőséget szeretnénk magunknak a jövőben.

2016. dec. 3. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!