Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek nagy része miért...

Az emberek nagy része miért utálják az ilyen embereket?

Figyelt kérdés

Az emberek többsége miért utálja a gazdag, tehetős embereket? Miért nem bírják felfogni, hogy az, hogy rossz az anyagi körülményük arról csak is saját maguk tehetnek, nem a gazdagok. Nem a politika, család a felelős a szar életükért, hanem saját maguk. Ahelyett, hogy ezen elgondolkoznának hogy azt az életet élik-e amit szeretnek vagy sem, inkább gyűlölködnek azok iránt akik tehetősek és gazdagok.

Miért nem tudják tovább gondolni ezt a dolgot?

2016. dec. 1. 11:03
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
66%

"az emberek miért nem bírják felfogni hogy az életükért csak is ők, saját maguk a felelősek senki más"

Azert mert ez qrvara nem igaz, nem mindegy hova szuletsz, nem mindegy milyenek a szellemi kepessegeid, es marhara nem mindegy hogy mennyire van szerencsed az eletben.

Undorito az az arrogancia ami beloled arad.

2016. dec. 1. 12:29
 12/21 A kérdező kommentje:

MOST EZ MIÉRT ARROGANCIA, BEKÉPZELTSÉG?????????????

?????????????????????????????????????????????????????

Senkit nem degradáltam!!!!!!!!!!!! Annyit írtam, hogy mindenki maga felelős a sorsáért!!!! Igaz, mindenki máshol indul, valaki beleszületik a jómódba, valaki meg mély szegénységbe, de ettől függetlenül bárhova el lehet jutni, ha mélyen hisz benne az ember és tesz is érte!!!!!!!!!

Látjátok, erről beszélek. Az átlag ember megvan róla győződve, hogy ahova születik onnan már nincs feljebb. Mint a kasztrendszer b..szki. Azért nem tudtok feljebb lépni, mert ilyen hitrendszerrel éltek.

2016. dec. 1. 12:32
 13/21 anonim ***** válasza:
48%

Honnan veszitek ezt a h.lye dumát, hogy a szegény mindig mindent másra ken. Tudtommal csak a vajat kenjük. Na mindegy. Egy kérdésre adjál már választ, ha ilyen hejde okosnak gondolod magad. A Központi Statisztikai Hivatal eredménye alapján állítod és vádaskodol ezen személyekről, vagy szimplán a magad kis elmélete alapján, hogy nagy többség utálja. Hidd el egy szegény ember nem foglalkozik ezekkel az emberekkel,hanem a saját életét éli. Lehet bizonyos dolgokban anyagiakban kevesebbek, de a kreativitást nem veheti el tőlük senki.

Tudod mit szerintem olvasd el Dickens bácsi könyvét. Úgy is aktuális most így Karácsony előtt.

Amúgy van egy tippem, ha te nem vagy gazdag, akkor van egy gazdag legjobb barátod vagy párod, akit ilyen helyzet ért, és most itt próbálod kitölteni azokon a dühödet, akik nem is tehetnek azon vádakról amiket felsoroltál, csak másodjára már nem használod az igen sértő proli megnevezést, ami arra utal, hogy te sem vagy különb, mert gyűlölködsz te is.

Inkább próbálj megbékélni.

2016. dec. 1. 13:19
 14/21 anonim ***** válasza:
84%

Te most azért írogatsz ilyen magas lóról, mert fogalmad sincs a mélyszegénységről. Ha érdekel a téma, és amúgy is ilyen önfejlesztő, autodidakta ember vagy, akkor javaslom a szociológiát. Én azt tanulok, és eléggé más megvilágításba helyezi a mélyszegénységet, mint ahogy azt Móricka(jelen esetben te) elképzeli.

Beleszületsz egy cigány putriba. Van 5 testvéred. Anyád nem dolgozik, apád is csak ha muszáj. Nincs pénzetek semmire. Se kajára, se ruhára. Nemhogy tankönyvekre vagy füzetekre. Mindegy, bemész az iskolába. A többi osztálytársad is hasonló helyzetből jön mint te. Innentől kezdve meg van lőve az életed. A tanárnak nincs tekintélye, nem tanít, örül, ha túléli az órákat, szemmel láthatólag utál titeket. A szüleidet nem érdekli, ha megbuksz, nem díjazzák ha tanulni akarnál, mert minek. 16 évesen jó esetben lesz pár osztályod, rossz esteben olvasni sem tanulsz meg, de mindegy is, mert kivesznek a suliból, és elküldenek téglát pakolni, hogy legyen mit elinniuk. És ezek még csak a konkrét fizikai akadályok. A pszichológiai nehézségek, hogy akibe nem azt sulykolják bele kicsi korától, hogy tanulni kell, az ezt nem fogja tudni, aki ilyen környezetben nő fel, azt jó esélyjel már gyerekként rászoktatják a piára és a bagóra, amit aztán nem tud letenni, aki így szocializálódik, az mindig kirekeszettként fogja érezni magát, és rettegni fog a szerencsésebb középosztálytól, amit persze agresszíóval és ál-büszkeséggel álcáz. A valóság kegyetlen de aki igazán szegény, munkamorált nélkülöző családba születik, az esélytelen. 100ból egynek lehet hogy sikerül kitörni, de ő a ritka kivétel, és ilyenkor is legtöbbször bejátszik valami külső támogatás, egy odafigyelő tanár, vagy egy jó ösztöndíj.

Ezért igenis a politika felelős. Meg természtesen a saját családjuk, akik viszont már szintén ilyen környezetben nőttek fel, szóval nekik sem teljesen jogos felróni ezt. Vagy te nem olvasol híreket, nem tájékozódsz, csak úgy beszélsz bele a világba? Roma önkormányzat, Farkas Flórián? Ezek mondanak valamit? Pont mostanában (is) voltak nagy balhék abból, hogy mennyi pénzt nyúltak le, ami ezkenek az embereknek a felzárkóztatására kellett volna költeniük. És ez még csak a jéghegy csúcsa. A jelenlegi kormány, meg úgy általában a politika mindig a legnyomorultabbakba rúg bele(csövesek, menekültek, cigányok), mert ők nem tudják felmelni a hangjukat és ellent mondani.

Gondolom neked voltak tankönyveid. Voltak füzeteid. Tanítottak az iskolában. A szüleid dolgoztak, és amennyire tudtak, támogattak a tanulmányaidban. Ennyi. Ennyi kell ahhoz, hogy legyen esélyed egy normális életre. De nagyon sokaknak ez nincs meg.

Mielőtt baromságokat beszélsz, nézz utána a dolgoknak. Mert igenis kasztrendszer van. A mélyszegény réteg magát termeli újra, aki ilyen családba születik, nem tud kitörni.

2016. dec. 1. 14:07
 15/21 anonim ***** válasza:
75%
Azért ,mert tisztelet a kivételeknek,mások kárára lesznek gazdagok.Valaki irta már a vállakozókat akik erre tipikus példák.Nagyon sok tényező határoza meg az életet amit élünk.Van amin tudunk változtatni,van amin pedig nem .De szerintem igazán a legtöbb embert az zavarja igazán ,hogy becsületesen,tiszteségesen dolgoznak és mégsem jutnak egyről a kettőre.
2016. dec. 1. 14:28
 16/21 anonim ***** válasza:
65%

" ettől függetlenül bárhova el lehet jutni, ha mélyen hisz benne az ember és tesz is érte!!!!!! "

Nem csak arrogans vagy de meglehetosen buta is.

Hiaba akarnek en vilaghiru operaenekes lenni ha nem tudok enekelni. Akarmilyen erosen akarom, akkor sem tudok. Kezded mar erteni?

2016. dec. 1. 14:40
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

"Miért nem bírják felfogni, hogy az, hogy rossz az anyagi körülményük arról csak is saját maguk tehetnek, nem a gazdagok. "

Ha ez nem hazug, provokáció, akkor mi az?

2016. dec. 3. 19:33
 18/21 Szakmayer válasza:
A gazdagokat nem utálják, csak nagyon haragszanak rájuk (tisztelet a kivétel). Mert közömbösek, felsőbbrendűnek állítsák be magukat, elnyomóak, lenézik a szegényeket pedig némelyik azokból gazdagodik. Nem mindenkinek adatik meg a gazdagság. Ez nem igaz, ha teszel érte akkor gazdag leszel, mert nem mindenkinek jön be. Ki szereti az elnyomókat.
2016. dec. 6. 11:12
 19/21 anonim válasza:

Csessze meg!

13 éves vagyok,és ahelyett hogy tanulnék,ennek az embernek fejtem ki a véleményemet.

Csak annyit tudok mondani,hogy láttam már szegény embert sírni,mert nem tudta,hogy holnap mit fog enni. Abban igazad van,hogy akaraterővel hegyeket lehet mozgatni,csak azt is tudni kell,hogy mekkora is az a bizonyos hegy. Egyszerü gyármunkásból (már ha ez a kifejezés helyes!) lehet gyártásvezető,vagy szimplán érhet el előléptetést! Én hiszek az emberi akaraterőben,de az sem igaz hogy minden szegény ember magának okozta a "bajt".

Persze ilyen is van,de ez az olyanoknak esik rosszul,akik igenis tanultak,dolgoznak napi 8-10 órában,és nem képesek kimászni a gödörböl. Mert igenis van ilyen. Semelyik félnek nem adok igazat,nekem semmi bajom a jómódu emberekkel,csak az bántó,hogy sok gazdagabb ember nem kedves azokkal az emberekkel,akiknek kevesebb pénze van.

De mindkét félnek vannak hülyeségei. De ez egyértelmű...

2016. dec. 21. 18:02
 20/21 anonim ***** válasza:

Mert lúzerek.

Naploeon Hill Gondolkodj és gazdagodj könyvet tudom javasolni.

2016. dec. 25. 22:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!