Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » "Éhes" az elmém, hogyan...

"Éhes" az elmém, hogyan tápláljam?

Figyelt kérdés

Rengeteget olvasok, de ez nem elég, mert miközben mosogatok vagy főzök vagy dolgozom vagy sportolok állandóan azt érzem, hogy ez fizikailag nagyon jó, de szellemileg üres idő, illetve elpocsékolt lehetőség a szellemi aktivitástól.

Olyan megoldás kéne, hogy az elmémet állandóan dolgoztassam/ lefoglaljam úgy, hogy közben a fizikai életem ne jelentsen akadályt e tevékenységnek.

Hogyan és mivel ( milyen tartalommal ) tudtátok ezt megoldani?

2016. dec. 1. 08:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Mosogatás, sport közben mondj verseket. Persze előbb meg kell tanulni őket, de jó szórakozás, hogy vajon el tudod-e mondani majd kívülről :)

Munka közben viszont csak a munkára figyelj.

2016. dec. 1. 09:44
 2/6 anonim ***** válasza:

Tévében mehet háttérzajként ismeretterjesztő film.

Mosogatást én is unom, de olyankor inkább zenét hallgatok. Az is dolgoztatja az agyat. Nem szeretem folyton tényszerűen használni, mert befásulhat tőle az ember.

Miért akarod ennyire dolgoztatni és hány éves vagy?

2016. dec. 1. 09:55
 3/6 A kérdező kommentje:

A zenét én is szeretem, de nem állandóan, plusz elég "értelmetlen", úgy értve nem nagyon hasznos ( elme- fejlődésileg ), csak lazítás és érzelmek megélésére jó.

40 éves vagyok és úgy érzem "üres " vagyok, kevés az értelmi tevékenységem, nem használom ki azt amire képes vagyok, ezért keresem a megoldást, hogy kitöltsem minden ébren töltött percemet hasznos elme- munkával, amitől azt érzem, hogy elégedett vagyok, mert részemről megtettem minden tőlem telhetőt a magam boldogulásáért ebben az életben.

2016. dec. 1. 10:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Hangoskönyv sportolás közben?

Egy jó Háború és béke futás közben?

2016. dec. 1. 13:03
 5/6 schamuelson ***** válasza:
Én ilyen lazább - nem nagy koncentrációt igénylő - tevékenységek közben idegen nyelvet gyakorlok. Amik például mosogatás közben eszembe jutnak, azt megpróbálom lefordítani németre, mintha egy kollégámnak kellene elmesélnem.
2016. dec. 1. 17:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, a zene helyett tényleg jobb a hangoskönyv.
2016. dec. 2. 08:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!