Hogyan változzak ne bánts virágból önmagáért kiálló személlyé?
Hol is kezdjem..
Elég vegyes személyiség vagyok, ami azt jelenti, hogy ha ok nélkül beszólnak, vagy bunkók velem, hirtelen leblokkolok és nem tudom elhinni, hogy léteznek ilyen emberek, ezért vagy nem válaszolok semmit (hogy magamat védjem), vagy csak valami nagyon halk szó jön ki a számon.
A másik véglet, amikor már tele a pohár az ilyen igazságtalan beszólásokkal, akkor olyan emberen vezetem le a haragomat, aki meg sem érdemli.
Nem merek kiállni magamért, leginkább olyan emberekkel szemben, akik tudom, hogy nagyon kritikusak akár velem, akár bármi mással szemben is. Gondolok itt főként arra, hogy barátom baráti társaságának maximálisan meg akartam felelni, de se az nem volt jó, ha magamat adtam, se az, ha próbáltam felvenni velük a ritmust és hasonlóképp viselkedni, mint ők. Hol ezért, hol azért de mindig kaptam a durvábbnál durvább beszólásokat. Tudom azt, hogy ebben barátom is ludas, hiszen ilyenkor valamilyen szinten meg kéne védenie, de ő is hasonló személyiség mint én, és kényszeresen meg akar felelni a barátainak.
Kérdésem az lenne, hogy hogyan helyezhetném magamat előtérbe, hogyan változtathatnék azon, hogy meg is védjem magam, még akár barátom haverjaival szemben is. Ha esetleg valaki hasonló személyiség volt, és már megváltozott, szívesen beszélgetnék vele erről üzenetben. Könyveket, cikkeket is szívesen fogadok, ami a változtatás útjára terelhet:-).
Köszönöm, ha végigolvastátok!
Utolsó! Nagyon köszönöm a válaszod, tényleg elgondolkodtatott, hasznos volt.
Azért lógunk velük, mert párom gyerekkori barátai, és nagyon fontosak számára. Éppen ezért akarok nekik megfelelni, mert nem akarom hogy egy emberként engem utáljon ez a baráti társaság, amiért nem tudok beilleszkedni ilyen emberek közé. Komolyan elgondolkodtam már számtalanszor rajta,hogy lehet velem van a gond, hiszen ennyi ember egyszerre biztos nem hülye. De én tényleg mindent megtettem annak érdekében, hogy szeressenek..és amikor már azt hiszem, hogy sikerült, mindig belém rúg valaki.
Hogyan tudnám letojni barátom barátait? Hiszen neki mégis csak fontosak...évtizedes barátságok már ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!