Sokan miért nem tudnak fejet hajtani az előtt aki egyértelműen jobb nála az adott dologban?
Hacsak nem valami örök vesztes alkat, vagy pszichológus, senki se fog fejet hajtani ilyen formában a másik előtt.
Amúgy ki dönti el önmagáról, hogy ő sokkal jobb?
Nyilván egy egoista, öntelt ember...
Mondok egy nagyon egyszerű példát,mondjuk a ki az erősebb tipúsú összezörrenésre: Van egy nehézsúlyú bokszoló meg egy 60 kilós irodai munkás. Az irodai munkásnak az esélyei egyenlőek a nullával. Csakhogy ő ezzel nincs tisztába és nekiáll "ágaskodni" a nehézsúlyú bokszolónak hogy márpedig ő simán megverné. (bármint hogy az irdoai munkás kiütné a bokszolót :D)
Vagy egy másik példa: Van egy informatikus meg egy gyári munkás. A gyári munkás elhiszi hogy ő jobb a programozásban mint a programozó informatikus,vagy legalábbis ezt érezteti.
Ismerek ilyen embereket, akik a legprofibb szakembernél és a legnagyobb kutatásnál is jobban értenek valamihez! :D De a saját bőrömön is elég gyakran tapasztalom a dolgot. Nem tartom magam különösebben okosnak, de bizonyos dolgokban otthon vagyok. Ha egy dologban otthon vagyok és valamire azt mondom, hogy biztos, akkor az tényleg biztos. A többség általában mégsem hiszi el vagy ért egyet. Még akkor sem, ha sorban a 10. dolog alakul úgy, hogy nekem van igazam és az illetőnek nincs. Ilyenkor mondják, hogy mázlim volt... :D
Nem tudom, hogy ez miért van. Szerintem bele sem gondolnak teljesen a helyzetbe. Ha mondjuk a vagyonuk fele lenen a tét, mindjárt komolyabban hallgatnának más emberekre is. Gondolom, így érdektelen nekik az egész. Mondanak valamit és tám, ha nem úgy van, nem történt semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!