Van még, aki annyira naiv, hogy azt hiszi, hogy a szépség szubjektív?
SZERINTED!
Szerintem - meg a legtöbb ismerös szerint - ezek közül alig van, amit pozitívnak tartanék.
Egy időben szerelmes voltam egy nőbe akiről azt gondoltam hogy egész szép. Másoktól csak azt hallottam hogy mi érdekel abban a csúnya nőben. Inkább hagytam is és nem folytattam vele.
Néhány év múlva találkoztunk és akkor már én is láttam hogy nem valami szép. Talán csak a hormonok és a jó illata miatt voltam odáig tőle régen. Szubjektív hogy kinek miért tetszik meg valaki. Az is egyéni hogy kinek mik a vonzó tulajdonságok. A kérdező kb azt írta le hogy neki mi a vonzó de nem kellene azt hinni hogy mindenki másnak is ugyanezek a tulajdonságok tetszenek.
Ennek a nagyfogú úrnak az ilyen szemölcsös hölgy tetszik:
#3 Én úgy tudom, kiskoruktól fogva kényszerítik őket, hogy tevetejet igyanak literszámra. A lábelkötés pedig nem japán, hanem kínai szokás volt. De amúgy stimmel, kultúránként, koronként és egyénenként is más a szépség-ideál, és a kialakulásának okai is számtalanok.
Azért nem ártott volna leszögezni, milyen szépségről van szó.
Lehet szép egy ember is, ugyanakkor egy művészi alkotás is, amiről mindenkinek megvan a maga véleménye.
Biztos látott már mindenki olyan festményt, ami két részre van osztva, az egyik fele kék a másik meg sárga, sokak számára ez csodás művészet, mert látnak benne valamit, mások azt mondják ezt megcsinálom painttel.
Ez nem olyan dolog, mint egy másodfokú egyenlet megoldóképlete vagy egy Pithagoras-tétel.
Ilyen alapon minden nőnek x hajtípusúnak kellene lennie y hajszínnel, mert én ezt tartom szépnek, vagy Mozartnak is Beethovent kellett volna játszania, mert én azt tartom szebbnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!