Miert annyira fontos egy egyetemistanak a tablet?
Átlag egyetemista vagyok, semmi luxus. Van egy 3 éves androidos telefonom, és egy otthoni pc-m.
Ennek ellenére azt kell mondjam, hogy egy tablet megtudja könnyíteni az ember életét.
Előadás közben nézheted az anyagot a tabletedről, tanulhatsz onnan, sokkal kényelmesebb, mint laptoppal. Telefon pedig kicsi hozzá.
Nálunk kb. mindent elektronikus formában osztanak meg.
Ennek ellenére tablet nélkül is meglehet lenni. :)
Illetve azt megjegyezném, hogy tabletek már vannak 10-20 ezerért is, ami tökéletesen kielégíti a tanulási funkciót. A többi extra.
Nem azt mondom, hogy egy tabletnek ne lennének előnyei. Én a munkám során használom, és bár igaz, hogy van telefonom is, meg notebookom is, de a tablet a telefonnál nagyobb, ezáltal kényelmesebb használnom, a notinál meg jóval mobilabb.
Viszont egyáltalán nem létszükséglet.
Tipikusan az a kategória, ami kényelmes tud lenni, ha van, és ha a használója elég kompetens, akkor nagyon produktív módon tudja használni, de anélkül is vígan el lehet lenni.
A tabot nem váltja ki külön a laptop vagy külön a telefon, a kettő együtt viszont némi megalkuvással igen. A laptopra lehet Androidot (is) tenni, ami használhatja a telefon funkcióit, pl gsm, gps, de ezeket ugyanígy a mellette levő rendszer(ek) is fogják (pl Win).
Néhány dolog nem érhető el vele: a köztes méret, az érintésvezérlés és a hordozhatóság. A laptop már túl nagy, a teló meg túl kicsi, a kettő együtt meg fapados.
#5: Nyilván nem váltja ki 100%-osan egyik sem a másikat, mindegyiknek van valami olyan előnye, amit a másikkal nem lehet kihasználni.
De nem ez a kérdés. A kérdés az, hogy ez miért lenne létszükséglet? Mik azok a funkciói egy tabletnek, amik annyira fontosak egy egyetemistának, és nem válthatóak ki sem a telefonnal, sem a laptoppal?
#7 - és ki beszélt itt "létszükségről"? Merthogy még a kérdező sem. Fontos, szükséges. A Wc papír is ugyanilyen, de kiváltja egy keresztrejtvény vagy egy lapulevél. És? Ettől még hasznos, fontos, szükséges.
NULLÁZZATOK!!!! :D
Facebookozáshoz, és azért, hogy ne legyen kevésbé menő, mint a csoporttársai.
Igen, a tananyag nagy része elektronikus, de én jobb' szeretem kinyomtatni, mert sokkal testhezállóbb, lehet rá jegyzetelni ,a lényeget kiemelni, ja és nem merül le.
Nekem van okostelefonom, tabletem ,és laptopom is. De a tanuláshoz egyiket sem használom sokat, hisz léteznek szótárkönyvek és lexikonok is.
Végül pedig: magával a tablettel nem sokat ér, arra internet is kell. Több egyetemről hallottam, hogy a wifi nagyon gyenge, tehát a valós tanuláshoz mobilinternet-előfizetésre is szükség lesz, ami egy újabb költség.
24f
Tudom le leszek pontozva ,de nekem ilyen maradi véleményem van erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!