Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért dicsérnek és szekálnak...

Miért dicsérnek és szekálnak egy szép lányt 2 külön helyen?

Figyelt kérdés

Ha pl. az iskolában mindenki leszólja meg bántja, de máshol, pl. utcán vagy egy kávézóban pedig sorban kapja a dicséreteket, hogy milyen gyönyörű...

L/18

2016. nov. 5. 16:02
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Nem is mondtam, hogy mindenki ezt csinálja, csak a többség, akiknek - valljuk be - elég nagy a szája.

A tanároktól én sorra kapom, hogy komoly vagyok meg normális, az osztálytársaimnak meg ott segítek, ahol tudok. Csak gyakran látszik, hogy próbálnak kihasználni, amit már nem is hagyok.

Senkivel nem vagyok tapló, én másokkal ellentétben elismerem más sikereit.

Egyszer megkaptam egy túl jól sikerült dolgozatomra, hogy biztos a netről másoltam le!

Én is legyek ilyen irigy, és akkor majd elfogadnak? Mert akkor hamarabb váltanék sulit.

Még egyszer kihangsúlyozom, nagyon nem csesztetek másokat, nem vagyok beképzelt sem.

A kávézót, amit mondtam, ott is egy ismerősöm mondta rám, hogy mikor meglátott, elképedt - ugyanezekkel a szavakkal, és még csak nem is vadidegen!

Ha mindezt figyelembe veszitek, mit tudtok erre mondani?

2016. nov. 5. 17:12
 12/16 anonim ***** válasza:

"Nem is mondtam, hogy mindenki ezt csinálja, csak a többség"

Ezt írtad: "az iskolában mindenki leszólja meg bántja"

"Egyszer megkaptam egy túl jól sikerült dolgozatomra, hogy biztos a netről másoltam le!"

Ilyet én is kaptam. Nem esett jól, de túltettem magam rajta. Bizonyítani nem tudták, nem is lehetett volna.

Azt tudom mondani, hogy ne csak mentséget keress. Szekálnak, pedig én komoly vagyok, segítőkész vagyok, normális vagyok, nem csesztetek másokat, elismerem mások sikereit stb... Oké, elhiszem, hogy ez mind így van, de ezek mellett mégiscsak van valami, ami miatt szekálnak. Ha te mindig csak mentséget keresel a magad számára, ha csak azt hajtogatod, hogy milyen pozitív tulajdonságaid vannak, akkor sosem fogsz rájönni a bántás okára. Tanulj egy kis önkritikát, önreflexiót. Hibái mindenkinek vannak, aki pedig értelmes, az be is ismeri. Biztosan vannak őszinte barátnőid, kérdezd meg tőlük, hogy szerintük mi az, ami irritálhat másokat veled kapcsolatban, gondolkodj te magad is ugyanezen.

2016. nov. 5. 17:30
 13/16 A kérdező kommentje:

Igen, ők mondják nekem, hogy irigyek.

Önkritikám pont hogy van, ismerem a hibáimat is. Tény, hogy keveset mutatok nekik a magánéletemből.

Nem hiszem el, hogy egyeseknek az a normális, ha minden apró-cseprő dolgot kiteregetnek egymásnak.

Most ha az kell, felsorolhatom a rossz tulajdonságaimat is, de az se érdekelne sok embert..

Alapból nem vagyok egy közösségi ember, inkább túl sokat foglalkozom az önfejlesztéssel. Valahogy nem vonz a nagy társaság, a csendet többre értékelem.

2016. nov. 5. 17:47
 14/16 anonim ***** válasza:
96%
"Ha pl. az iskolában mindenki leszólja meg bántja, de máshol, pl. utcán vagy egy kávézóban pedig sorban kapja a dicséreteket, hogy milyen gyönyörű..." És a belső tulajdonságok? Vannak barátaid/haverjaid kérdező, akik az ellentétét állítják ennek? Ha vannak, felejtsd el, hogy mit mondanak az iskolában. Nem lényeges. Ha nincsenek, én a helyedben magamba néznék, nem lehet, hogy minden korosztályodbéli ember utál, és csak te vagy a hibátlan, ártatlan közben...
2016. nov. 6. 16:10
 15/16 A kérdező kommentje:

Khm.

Na szóval...

1. Az, hogy MINDENKI, csak a felső kérdésben szerepelt!utána én magamról beszéltem, a saját tapasztalataimról, és hozzátettem, hogy sokan...

2. tudom, hogy milyen hibáim vannak, pont ezért figyelek jobban a jó tulajdonságaimra. Ha a jók nem érdekelnek senkit, akkor miért írjam le a rosszakat?O.o

Még egyszer elismételném, hogy mindenkivel ugyanúgy viselkedek, nem teszem magam egyes embereknek.

Ja és senki nem mondta, hogy ártatlan és/vagy hibátlan lennék...

2016. nov. 6. 16:31
 16/16 anonim ***** válasza:

"Olvastam valahol, hogy nem mindegy, milyen a társaság. Rám is sokan mondják ezt, pedig mindenhol alapból csendes típus vagyok. Nem is bántok soha senkit, engem viszont annál több sérelem ér.

A belsőmet is jó hogy ismerik, tudják, hogy fontosabb nekem a tanulás és a jövőm a bulizásnál."

Mivel csendes vagy,már eleve kilógsz a sorból.A szépségedre egyértelműen irigyek,a tanulásról pedig sejtik,hogy hosszú távon többre fogod vinni,mint ők,a tanárok is jobban kedvelnek.

Tömören szólva,a primitív emberek számára veszélyt jelentesz.

2017. jún. 19. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!