Sértődékeny és haragtartó vagy, vagy nem tartod méltónak a haragra azt, aki megsértett?
Nem vagyok haragtartó, de nem azért, amit leírtál. Egyszerűen nem tartom konstruktív dolognak a negatív érzelmek dédelgetését, nem látom értelmét a sértődésnek és haragnak, csak hátráltatnak abban, hogy továbblépjek egy kellemetlen szituációból. Elengedem a negatív érzelmeket, mert csak magamat büntetem velük, a másikat úgysem érinti rosszul, szóval teljesen felesleges.
Ha valaki árt nekem vagy megbánt, azzal megpróbálom normális, higgadt kommunikációval megbeszélni a dolgokat. Ha erre nem nyitott, vagy szándékosan tesz keresztbe, azt eltávolítom az életemből.
A stresszel is így vagyok, tud egészségesen motiválni, de nem zuhanok meg alatta.. Valami olyanon stresszelni, amin tudok változtatni, teljesen felesleges, ha meg olyan a dolog, amin nem tudok változtatni, akkor az meg azért felesleges.
A sértődés meg az ezzel járó hiszti, játszmázás és passzív-agresszív harcoknak pedig pláne semmi értelme, soha nem oldott meg semmit, csak mélyíti a konfliktust. Ostoba megoldás, na.
A korrekt viselkedésben, egészséges asszertivitásban és az egyenes kommunikációban hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!