Miért van az, hogy az interneten rengeteg olyan kommentelő van bármilyen tartalom alatt, aki csak a szórakozás kedvéért elkezd kötözködni a tartalom szerzőjével vagy a többi kommentelővel?
Mindegy milyen tartalmakat nézek az interneten (Reddit, Youtube, stb.) mindig vannak olyanok akik direkt csak azért kommentelnek, hogy viszályt keltsenek, vagy bosszantsanak valakit?
Hozzáteszem, hogy én nem az a korosztály vagyok aki az internet világában nőtt fel (50 év felett), de a tudományos/tanári munkámhoz muszáj voltam elkezdeni használni a netet.
Az emberek tényleg itt vezetik le azt a feszültséget, amit nap-mint-nap ugyebár (ha jóérzésű illetőről van szó) nem mondanának az embertársaiknak?
Vagy épp az anonimitás az, ami ösztönzi őket erre?
A kettő együtt.
Tehát arc és név nélkül tudnak írni, jelen tudnak lenni nagy nyilvánosság előtt. És sokan itt élik ki a mindennapos frusztrációjukat, levezetik a feszültséget, vagy egyesek szimplán csak élvezik, hogy pár mondattal milyen felháborodást tudnak kelteni.
Vagy éppen azt élvezik, hogy ész nélkül nyomogatják a piros kezet. :)
Sajnos ezt a jelenséget nem lehet kiiktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!