Ez most valami fóbia?
Figyelt kérdés
Mindig is rettegtem a méhektől, darazsaktól, poszméhektől..stb. szinte minden repülő rovartól (legyeket kivéve)
Volt egy év amikor elviseltem a méheket de az elmúlt. Ma kint voltam a kertben pakolgattam és találkoztam egy halott darázzsal. Ijedtemben eldobtam mindent és vagy 5 percig sírógörcsöm volt. Jobb lesz ez valaha? Most sok darázs van nálunk és ki sem megyek a házból ha igen akkor egyből be az autóba. Mit tegyek?
13/L
2016. okt. 13. 16:52
1/4 anonim válasza:
Menj pszichológushoz, vagy pszichiáterhez (talán ez már orvosi eset, és akkor pszichiáterhez kell menned). Mond szépen el az egészet, hogy mit érzel, hogy mi a problémád, és hogy hogyan tudnál megváltozni. Ezenkívül te is próbálj tenni ez ellen. Ez nem egy matekpélda, amit be kell tanulni, hogy megtudd csinálni. Ide csak akaraterő kell, meg bátorság, meg kitartás.
2/4 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy hiába akarok tenni ellene csak rosszab lesz... 😦
2016. okt. 13. 17:19
3/4 anonim válasza:
Én teljesen meg tudlak èrteni, velem ugyanez van... most vagyok 18 éves, de ha a közelembe jön rohanok :D a barátaim megőrülnek tőlem, de nem tudok tenni ellene...én nem voltam soha pszichológusnál, mit tudna csinálni? Szerintem ez ugyanolyan, mint a tèriszony, valakinek van,valakinek nem. Az ellen se lehet mit tenni sajnos :( (tériszonyos is vagyok :D :D) Mondjuk halott daràzstól nincsenek ilyen heves reakcióim, ezt lehet még kinőheted
4/4 anonim válasza:
Igen, fóbia. Nekem is ezek vannak. Főleg a darazsaktól, annak szfekszofóbia a neve, a méhfóbia meg apifóbia. Sajnos nem tudom én se, hogy hogy lehet kiheverni, de a méhektől sokkal kevésbé félek, mert azokat valamiért jóindulatúnak gondolom (szorgalmasan termelik a mézet, és csak védekeződből csípnek, mert akkor elpusztulnak), de a darazsakat meg gonoszoknak "érzékelem", így azoktól sokkal jobban félek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!