Az emberek többsége (tisz. Kiv. ) miért ilyen álszent és kétszínű, ha melegekről van szó?
Nem szeretnék se provokálni, se vitát szítani, de melegként nem értem ezt a hozzáállást sok ember részéről.
Miért kell a hozzáállásban, viselkedésben, véleményben egy 180 fokos fordulatot venni, ha homoszexuálisokról van szó?
Mikre értem:
- Ha két meleg megfogja egymás kezét, már sokan reklámozást és homoszexuális propagandát kiáltanak, miközben mindkettő nem létező baromság. Egy szexuális orientációt mégis hogyan lehetne reklámozni?
De ha 2 heteroszexuális fogja egymás kezét, vagy hangosan csókolóznak, pusziszkodnak, nyalakodnak, az senkit sem zavar úgy általában. Egyszer hallottam, hogy valakit zavart, de nem szólt közbe, mondván "semmi közöm sincs hozzá". Akkor a melegek kézfogásához miért van közük?
- Vagy ott van a szex egyik része, az anális szex téma. Ha melegekről van szó, akkor fröcsög sok ember (leginkább férfiak), hogy milyen undorító, és különböző nem túl kedves jelzőkkel illetik a melegeket, amik az emberi végtermékre és nemiszervre vonatkoznak. Viszont ha az anális szex téma a lányoknál jön elő, akkor meg sok férfi rögtön sorolja, miért jó, szexi és izgató az anális szex. Láttam olyat, hogy egy férfi egy melegekkel foglalkozó cikk alá odakommentálta a nyomdafestéket nem tűrő véleményét az anális szexről, majd ugyanez a férfi egy lányokkal kapcsolatos cikknél meg istenítette az egészet, és szerinte a lányok is élvezik, ha análba nekik beteszi.
- Ha a melegek gyerekvállalásáról van szó, akkor mindenki anyatigris módjára védi a gyereket, mert szegény lelke szerintük biztos megsérül. Ha egy heteroszexuális család rosszul neveli a gyereket, vagy az egyik fél alkoholista, vagy a szülők háborúznak és a gyerek a golyófogó, akkor a gyerek lelki világa érdekes módon senkit sem érdekel. A gyerek sokaknak miért csak akkor számít, ha homoszexuálisokról van szó?
- Ha melegházasságról van szó, sokan az egekig magasztalják a házasság intézményét, és szerintük az szent és sérthetetlen. Ellenben ez senkit sem érdekel, amikor sok pár néhány év után már fut is elválni.
- Ha egy meleg személy elmondja, hogy meleg, vagy azt, hogy van párja, azt sokan nyomulásnak, reklámozásnak, "arcunkba tolás"-nak veszik. Ellenben teljesen normális, ha srácok beszélnek órákat csajozós élményekről, vagy hogy hány nővel voltak már, az normális, ha a lányok órákig beszélgetnek arról, ki tetszik, ki nem, stb. Ha ez nem 'arcba tolás", akkor a melegeknél miért számít ez annak?
És még lehetne sorolni. Nem értem ezt a mentalitást. Én képtelen lennék arra, hogy X-nél elítélem azt, amit Y-nál teljesen természetesnek veszek. Miért ilyen sok ember? Az általánosításrokról, sztereotípiákról nem is beszélve. Ha valami tetszik nekik (pl anális szex), akkor miért jönnek a melegekkel foglalkozó cikkekhez fröcsögni róla, hogy undorító szerintük?
Mi ennek az oka, hogy a mai napig sokan (tiszt.kiv.) ilyenek?
Ti mit gondoltok erről? Mi a véleményetek az ilyen emberekről?
Arra azért kíváncsi lennék, hogy egy szexuális orientációra, ami ugyanúgy majdnem az összes gerinces emlősnél előfordul, hogyan lehet azt mondani, hogy természetellenes.
Az ilyenek, hogy "fiatalkori eltévelyedés" meg "születési rendellenesség" meg "betegség", nevetségesen ostoba és egyszerű válaszok. A homoszexualitást (és a biszexualitást) sem az orvostudomány sem a pszichológia NEM tartja már jó régóta betegségnek, mert az orvosok és a pszichológusok is rájöttek már arra, hogy ez NEM betegség.
Tetszik vagy sem, a homoszexualitás és biszexualitás természetes, mert a természetben is előfordul. Mellesleg bebizonyították, hogy ha a homoszexualitás és biszexualitás nem lenne, akkor jóval nagyobb esély lenne a degradációra, ami már valóban születési rendellenesség. A természet a homoszexualitással védekezik a túlszaporodás és a degradáció ellen.
Mellesleg a homofóbia, ami csak az embernél fordul elő, a mai napig szerepel a pszichológiai betegségek listáján.
"Európában már annyira erőltetik a mindenáron polkorrektséget, hogy lassan már nem csak elfogadott, de talán kötelező is lesz a homoszexualitás."
És ezt te komolyan is mondod? Mert ha igen, akkor iszonyat ostoba vagy, már bocs. Neked erőltetés az, hogy ne ítéld el a másikat pusztán azért, mert úgy született ahogy? Az nem erőltetés, amikor internetes oldalakon villogó reklámokban a képedbe nyomnak egy Down-kóros vagy daganatos, esetleg leukémiás gyereket, hogy sírjál, légy szomorú, hogy neki milyen rossz, és érezd rosszul magad, hogy neked meg nem?
Tudom, hogy kisarkított példa, de akkor is.
Mellesleg hol tolják a képedbe nyugaton, vagy akárhol?
Én is meleg vagyok, de soha nem láttam ezzel foglalkozó cikkeket, TV-műsorokat, vagy hasonlókat. Max akkor, ha felvonulás van, az is lecseng 1-2 nap alatt, és ennyi. Érdekes módon Magyarországon (Kelet-Európát már meg sem említem) elég nagy a homofóbia, pedig itthon még a kézfogást sem engedik meg sokan maguknak, míg nyugaton jóval szabadabban kezelik a témát, és mégis kisebb a homofóbia. Pedig a te "erőltetéses" logikád alapján nyugaton kéne nagyobbnak lennie a homofóbiának, és nem itt.
És el kell, hogy keserítselek:
Sigmund Freud tudományos munkákkal és érvekkel bebizonyította, hogy az ALAP szexuális orientáció a biszexualitás, és a lakosságnak a 60%-a valamilyen szinten biszexuális. Az enyhén felröppenő gondolattól kezdve a ténylegesen megélt biszexualitásig igen nagy a skála.
A Bonobó-majom az ember egyik legközelebbi rokona. És a Bonobó-majmok többsége biszexuális. Csak hogy egy természetben előforduló példát is hozzak. A kereszténység és iszlám vallás elterjedése előtt a legtöbb helyen teljesen természetes volt a biszexualitás is és a homoszexualitás is. Senki sem tekintette ezt se betegségnek, se rendellenességnek. Az, hogy ma ezt elítélik, és betegségnek tekintik, köszönd szépen a keresztény egyháznak. Ugyanúgy a muszlim vallás is ilyen. A nő-nő felállást egyik vallás sem üldözte, mert a nőket másodrangúnak tekintették. Ennek a következménye ma is látszik, csak nézz körül: ha melegekről van szó, mindenki a férfi-férfi variációra gondol, és azt ítélik el. A nő-nő felállásról vagy szó sem esik, vagy kijelentik, hogy az szexi, és normális.
A homofóbia egy súlyos társadalmi probléma, és pont attól veszélyes, hogy sokan normálisnak gondolják.
Az a baj, hogy van egy sajnos nem túl szűk réteg, akikkel erről a témáról nem lehet normálisan és értelmesen elbeszélgetni.
Ez itt is látszik egyes kommenteken. Olyanokat vágnak az ember fejéhez, amik még a kérdésben sem szerepeltek. Teljesen mindegy, ki mit mond, sokan egyből rávágják, hogy "a homoszexualitás természetellenes, rendellenes, betegség, stb." és ennyivel le is van tudva a probléma.
Hogyan lehet egy szexuális orientáció betegség?
Ha a homoszexualitás rendellenes és betegség, akkor a heteroszexualitás is az. Olyan nincs, hogy egyik normális, a másik betegség. Ugyanez van a balkezességgel is. A balkezesek is kisebbségben vannak (a Föld lakosságának a 75%-a jobbkezes), mégsem üldözik (már) őket, pedig régen még külön átnevelő osztályok is voltak, ahol a balkezeseket arra kényszerítették, hogy megtanuljanak jobbkézzel írni, meg mindent jobbkézzel csinálni.
Ami a természetben is előfordul, az miért lenne természetellenes?
A fétisek meg a pedofilok nem is tudom, hogy hogy jönnek ide. Semmi közük a témához. Aki meg a pedofilokat összemossa a melegekkel, az szánalmasan ostoba. Ha két ember szereti egymást, és közös megegyezéssel mondjuk lefekszenek egymással, az miért ugyanaz azzal, amikor egy felnőtt éretlen kisgyerekekre hajt, akik azt sem tudják, hogy mi történik velük?
Miért kéne a melegeknek elfogadni, hogy ők kisebbség, hogy ők különböznek? Az átlag meleg semmiben sem különbözik a társadalom többi tagjától, max abban, hogy a vele egyneműeket szereti. A felvonulás is ezért van, hogy az emberek igenis értsék meg, hogy a melegeknek is ugyananolyan bánásmódot szeretnének, mint a heterók. Az átlag meleg csak annyit szeretne, hogy ne kelljen félnie a saját szüleitől, hogy mit csinálnak, ha kiderül, hogy meleg, és ne legyen meghökkentő vagy megbotránkoztató, ha például Jani a párjaként Petit viszi a céges bulira és nem Julcsit. És itt még szó nem volt a kézfogásról, meg hasonlókról. Mellesleg ha a heteróknak szabad, akkor a melegeknek miért nem? Vagy ha a melegek tartsák ezt a hálószobában, akkor a heteróknak ez miért nem kötelező?
Csupa olyan kérdés, amire az átlag homofób nem tud normális és ész érvekkel válaszolni, mert nincsnek rá. Ekkor szokott előjönni a Biblia (természetesen olyanoktól, akik minimum 20 éve ki sem nyitották, vagy talán soha az életben), meg hasonló intelligenciát mellőző érvek, személyeskedéssel, és a "rendellenes/betegség/természetellenes" szlogen.
A természetellenes amúgy nem rossz szó,de beleköthető, ennek ellenére a betegség vagy fejlődési rendellenesség az áll. A természetben az önfenntartás után egyből a fajfenntartás a legfontosabb.
Aki erre nem képes mert rossz "programot" kapott az nem teljesíti az alapvető természeti törvényt: a faj fenmaradását. Az meg hatalmas csúsztatás hogy bármely faj elszaporodását a homoszex egyedek nagy száma akadályozza meg. Ilyet a világon nem láttak még sehol, hogy egy faj a túl sok bu@i egyed miatt kihalt vagy lecsökkent volna a számuk. Még az embereknél sem nagyon működik a dolog mert rohamosan szaporodunk túl.
Néhány állatnál tényleg megfigyelhető hogy mindegy neki mire hova, csak dughasson, lásd szexuálisan kiéheztetett kutyákat akik a gazda lábát vagy plüssfigurát is dugnak lelkesen ,de ez csak a túlzott felajzottság miatt van,ha kapnak egy tüzelő szukát akkor egyből tudják hol a helyük. Olyan hím egyedet nehéz találni nem csak kutyában hanem majomban ,párducban, őzben ,patkányban vagy akármiben, ahol ha van választás akkor is az azonos neműt választja minden esetben a különneművel szemben .
"Néhány állatnál tényleg megfigyelhető hogy mindegy neki mire hova, csak dughasson, lásd szexuálisan kiéheztetett kutyákat akik a gazda lábát vagy plüssfigurát is dugnak lelkesen ,de ez csak a túlzott felajzottság miatt van,ha kapnak egy tüzelő szukát akkor egyből tudják hol a helyük"
A meleg téma nem érdekel, de kutyásként ekkora tájékozatlanságot nem tudok szó nélkül hagyni: a kutyák dominálni akarnak, amikor a gazdájuk lábát, vagy egy tárgyat hágnak. Az erőfitogtatás miatt csinàlják, a kanok ugyanúgy, mint a szukák, de még az ivartalanítottak is. Ez nem a szexről szól.
Az a baj, hogy ugyanúgy nem lehet olyannal sem beszélgetni erről a témáról, aki teljesen elfogult. Kiemelted, hogy azt írtam termsézetellenesnek találom. Igaz mellett ott van, hogy semmi bajom a melegekkel, a legjobb barátom is az egyébként. Sajnálom, hogy nem találom a megfelelő szót, arra, amit érzek, ha ránézek egy ilyen párra. Úgy gondoltam a természetellenes kifejezés, leírja mit érzek.
Mindemellett egy rakat más dolgot is írtam, de szavakon lovagolni, kifordítani és úgy állítani be, mintha én lennék, aki személyeskedik vagy támad sokkal könnyebb.
Köszönöm szépen, részemről a téma lezárva. Úgyis, akármit írnék, ha abba benne van, hogy a melegek mások már egyből homofóbnak kiáltanak ki... Nem érdemes erről a témáról beszélgetni, mert mindenki csak hajtja a magáét, a kényelmetlen részeket átugorva, kiemelve azt, amin tudnak rugózni és támadási felületet adhat.
77%-os!
Az érveléseid, véleményeid egyszerűen ütik egymást.
Ha nincs bajod a melegekkel, miért nevezed őket természetellenesnek? Ha te nem vagy homoszexuális, de szerinted elfogadod a melegeket, akkor miért undorodsz tőlük? Senki sem tart puskát a fejedhez, hogy egy veled azonos nemű emberrel csinálj valamit az ágyban, az meg nem a melegek hibája, hogy sok homofób ezen fantáziál.
Az összes többi "érved" is egy nagy hülyeség:
"A házasság, mióta létezik (nagyon nagyon régóta), arról szól, hogy egy férfit és egy nőt összeköt"
Ez nem igaz. Arról szól, hogy a család vagyona gyarapodjon. A házasság régen még jobban gazdasági dolog volt mint vallási! A katolikusoknál miért van szerinted cölibátus? Pont azért, mert az egyházi fejesek nem akarták, hogy az egyház vagyona kisebbedjen. Az pedig, hogy a heterók jóval többen vannak, nem mentség arra, hogy sokan szentként kezelik a házasságot ha melegekről van szó, miközben ennek ellenére az senkit sem érdekel, ha rengetegen elválnak. Ma Magyarországon a házasságok kb 70%-a válással végződik. Ez szerintem nem kis szám.
"Ez megint egy olyan dolog, amit el kell fogadnod, ha vállalod, hogy eltérsz az átlagtól vagy, ha így alakult az életed. Szomorú, de így van. Sokan még a mozgsákorlátozottakkal kapcsolatban is azt érzik, ha tömegbe mennek, hogy az arcukba akarják tolni magukat. "
Erre a mérhetetlen hülyeségre meg nem mondok inkább semmit. Ha te valamiben elütsz a nagy szürke átlagtól, akkor te hogy éreznéd magad, ha emiatt megvetnének, kiközösítenének, kinéznének? Nem hiszem, hogy annyira boldog lennél. Én meg melegként nem vagyok kíváncsi arra, hogy a heterók hogyan tolják az arcomba, hogy ki kivel mikor hol hogyan. Ha te a kézenfogást arcodbatolásnak veszed, akkor nem vagy százas, már bocs. Ha téged bármiféle módon megbotránkoztat két vadidegen ember szerelmi élete vagy kézfogása, akkor javaslok egy jó pszichológust vagy terapeutát.
"Az a baj, hogy a melegek többsége nem tudja elfogadni, hogy ez van különböznek. Ha te másnak születtél vagy másképp döntöttél vagy akármi is alakította ki más vagy meg kell tanulnod ezzel együttélni és elfogadni azt, hogy sajnos a te életed így alakult. Nem másokat, akik szerencsésebbek kell szidni."
Miért is kéne elfogadni? Miért nem lehet a melegeket úgy kezelni, mint minden normális embert? Miért kéne elfogadni, hogy sokan megvetnek?
Fordítva ülsz a lovon, mert tudod mi a probléma? Az, hogy nem a melegek nem fogadják el azt, hogy melegek, hanem a heterók nem képesek elfogadni azt, hogy a melegek nem heterók! Nagy különbség! Ha a te állításod lenne igaz, akkor nem lennének homofóbok. De vannak, mégpedig azért, mert pont a heterók nem bírják feldolgozni, hogy bizony nem csak a heteroszexualitás létezik, mint szexuális orientáció, és nem bírják elfogadni, hogy a más szexuális orientációval rendelkező emberek IS ugyanolyan emberek, mint ők!
"Ismét csak kijelenteném itt, hogy semmi bajom a melegekkel, egyszerűen csak természet ellenesnek találom a dolgot."
Egyrészt: Egy szexuális orientáéció, ami ugyanúgy a természetben is előfordul, hogy lehet természetellenes?
Másrészt: Semmi bajod a melegekkel, de azért rendellenesek. Neked hogy esne, ha sok ember azt mondaná, hogy "Semmi bajunk veled, elfogadunk, csak genetikai hulladék vagy a szemünkben" ? Gondolom nem esne jól.
"Egyáltalán ez az utóbbi fogalom miért nem létezik?"
Melegként sok meleg baráttal én még senkit sem hallottam se élőben, se fórumokon olyanokat harsogni, hogy "hülye undorító heterók". Sőt, társkeresőn a melegek 99%-a kiköti, hogy heterós kinézetű legyen a párja, és ne legyen olyan, akiről 20 kilométerről is le lehet venni, hogy meleg.
A "heterofóbia" pont ezért nem létezik, mert a heteroszexuálisokat senki sem ítéli el, senki sem gyűlöli, én sem.
A homofóbia viszont egy létező és súlyos társadalmi probléma, nem csak nálunk. Vannak országok, ahol a homofóbia nagyon hardcore szinten van sajnos.
Igazad van, kerdezo, nagyon egyetertek. Sokan azt gondoljak, h a te "hibad", hogy meleg vagy. Mintha ez valasztas kerdese lenne. Es innentol lehet teged utalni, mert miert ezt az utat valasztottad?...
Amugy oszinte leszek, bennem elso ranezesre egy noies ferfi (tudom, h az nem egyenlo a homoszexualitassal) viszolygast valt ki. Ez az elso zsigeri reakciom. Aztan melyen elszegyellem magam, hogy hogy lehetek ilyen, hogy itelhetek ez alapjan. De az elso, zsigeri reakciom akkor is ez. Es ez azert van, mert ez belenk van nevelve, a tarsadalomban melyen gyokerezik a massag gyulolete. En amugy nem vagyok erintett, nem is ismerek bevallottan melegeket, de arra torekszem, hogy elfogado ember legyek, es senkit, semmit ne iteljek el, persze csak abban az esetben, ha nem art vele masnak. Es megis, bennem is melyen ott van ez sajnos. Aki meg nem is torekszik az emberek elfogadasara, abbol plane ellenerzest valtanak ki a melegek. Szerintem tobb emberolto kell ennek a felfogasnak a kiirtasara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!