Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Komolyan ezt képesek tenni az...

Komolyan ezt képesek tenni az emberek azért, hogy igazuk legyen?

Figyelt kérdés
Egyre gyakrabban tapasztalom, hogy emberek a büszkeségük, igazuk érdekében akár barátokat képesek eldobni, visszautasítják a segítséget is. Ennyit ér, hogy valakinek igaza legyen? Inkább hazudik önmagának csak azért, hogy megvédje a büszkeségét? A másik pedig az, hogy valakik csak azért marják egymást, hogy a másiknak ne lehessen igaza, belekötnek olyasmibe, ami valójában egyáltalán nem érdekli őket, többnek/jobbnak akarnak tűnni az embertársaiknál. Csak én nem értem az ilyeneket, vagy ti sem? Itt egy konkrét eset. A legjobb barátom azért taszított el magától, mert kiismertem, tudtam mi a baja amiért olyan volt, amilyen, segíteni akartam neki. Viszont akárhányszor próbáltam neki elmagyarázni jó szándékkal, hogy mivel tudna változtatni, szerinte mindig csak én voltam a hülye. Olyan volt, mintha a falnak beszélnék, pedig egyre jobban érződött rajta, hogy nem érzi jól magát abban az állapotban. Nem tudom, hogy nekem, vagy magának hazudott, esetleg mindkettő. Már 1 éve nem állunk szóba, elfogyott a türelmem.

2016. okt. 11. 11:15
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

A konkrét esetre nincs véleményem, mert nem ismerem a részleteket. Egyáltalán nem biztos, hogy annak az ismerősödnek a saját helyzetét tekintve nem volt igaza, de ha leírnád bővebben, tisztábban látnánk.

Egyébként amelyik barátság ilyeneken elbukik, az nem igazi barátság, még ha te annak is gondoltad.

Mellesleg vannak emberek, akik rosszul berögzült minta és betegség miatt kötekedőbbek másokkal, és ezekre nehéz jó megoldást találni.

2016. okt. 11. 12:21
 12/12 anonim válasza:
60%
Mindenki más mércével méri a világ dolgait, az embereket is...Van aki "jól érzi" magát attól is, ha megfelel a társadalmi elvárásoknak (elég trendi), mikor este hazaér örömmel nyugtázhatja a napot: IGEN!MA PONT OLYAN VOLTAM AMILYENNEK AKARTAM, HOGY LÁSSANAK...REMÉLEM MINDENKINEK MEGFELELTEM MA! :) ...erről jut eszembe még rengeteg dolgom van a facén, megkell mutatnom, hogy nálam like ez a szemcsi meg az a "bölcsesség" meg tudom is én mimég. Te meg mondjuk odamész hozzájuk, bökdösöd őket, hogy valami igazán emberi egyedi érzést, értéket kicsalj belőlük...de semmi. Annak itt nincs helye! Mert könnyebb nekik, ha a társadalom elvárja (ezzel megmondja) milyenek legyenek.Az biztonságos az tuti az nem log ki...nem vehet észre senki. ...Na ebből a típusú emberből van bőven mindenhol. Ha Te igazi személyiség vagy hidd el, hogy idővel taszítani fogod őket...egyszerűen ők nem értenek majd..."hogy mi az ,hogy Te nem így?" De vonzani is kezded a hozzád hasonlóakat, akik még képesek emberi érzéseiket isten adta adottságaikkal kifejezni. Szóval véleményem szerint, ha a mai világot, és az emberek többségét nehezen érted, vagy nem értesz egyet velük...az bizony a jelenlegi helyzetet tekintve nem csapás, hanem egy lassan gyümölcsöző áldás.
2016. okt. 11. 12:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!