Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ti hisztek abban, hogy az...

Ti hisztek abban, hogy az egész élet egy előre megírt forgatókönyv?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag nem ismerek olyan embert, aki a szerencsét/születési adottságokat/külsőt nélkülözve képes lett volna önerőből egy magasabb szintre jutni. És itt most nem arra gondolok, hogy évekig szenvedett az egyetemen és majd lett egy jó munkahelye, ami egy átlag magyar középrétegbeli egzisztenciát biztosított számára, hanem arra, hogy hangyaszorgalommal beteljesítette az álmát és a szerény gyermekkorát egy gazdag élettel feledtette (pl. 40 milliós autó, gyönyörű feleség, budai villa). Na ezt a szintet ember szerintem nem képes elérni csak szorgalommal, ide a szerencse, képesség egyfajta egyvelege nagyon is szükséges. Én éppen ezért sem strapálom magamat az egyetemen, mert tudom, hogy nincsen jó kommunikációs képességem, ergo jövedelmező kapcsolatokra sosem tudok majd szert tenni, a szakmai képességeim sincsenek meg igazán, szóval nem én leszek a következő Mark Zuckerberg/Bill Gates, emellett külsőre sem vagyok alfahím (és akkor finoman fogalmaztam), szóval egy újgazdag nő szeretője vagy egy férfi modell sem lehet belőlem. Úgy fogom fel az életet, hogy jön aminek jönnie kell, majd a dolgok úgy alakulnak, ahogy fognak. Ez szerintem nagyon jó hozzáállás, mert egyrészt kudarc esetén nem lesz bűntudatom, másrészt kiegyensúlyozottabb leszek lelkileg hosszútávon. Mondjuk alapvetően lusta vagyok, ezzel is lehet magyarázni ezt a fajta hozzáállást. Éppen ezért sem hiszek olyan lózungokban, hogy tégy az álmaidért és teljesülni fognak. Nevetséges.

2016. okt. 8. 20:49
1 2
 11/13 anonim válasza:

Nem hiszek a forgatókönyves teóriában. Szerintem, leegyszerűsítve, véletlenszerű események és valószínűségek szabják a mindennapokat.

Úgy gondolom ha fejleszted magad nő az esélye a szerencse bekövetkezésének, de így is nagyrészt a valószínűségeken alapszik a "jövőd".

"tégy az álmaidért és teljesülni fognak"

Ez így tényleg mesébe illő, de szerintem van igazság benne csak nem ennyire rózsaszínű. Ha nem teszünk semmit a céljaink elérése érdekében, akkor óriási szerencsére lesz szükségünk.

2016. okt. 9. 14:30
 12/13 anonim ***** válasza:
#4 ha rajtad múlna 4es, akkor most kibebszott jó életed lenne és nem lenne szükséged egy noname forumra..
2016. okt. 9. 21:37
 13/13 anonim válasza:
te teremted a sajat életed ami ideírtál az nem más mint a saját hitrendszereid, korlátozó hitrendszereid 9sszesége, ebből alakul az életed.
2016. okt. 9. 22:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!