Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan leljek rá az arany...

Hogyan leljek rá az arany középútra?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy sohasem voltam igazán szorgalmas gyerek. Ennek ellenére általánosban kitűnő voltam, és gimiben is a legjobbak között voltam. Ugyanis a kényszer nagy úr, és hát akkoriban még megtehettem, hogy az utolsó pillanatra hagyjak mindent. Egyetemen viszont ez nem működik.

Az az igazság, hogy vagy még nagyon nyugodt vagyok, és elbagatellizálom az egészet, amolyan Pató Pál módra, ilyenkor pedig nem sokat haladok a tanulással, a projektekkel, vagy hirtelen bepánikolok, mondván, hogy már nincs elég időm, ilyenkor pedig "lefagyok", és szinte semmit sem tudok haladni. Ezek az állapotok szinte napról napra váltják egymást, egyszer úgy érzem, hogy még baromi sok időm van, ráérek, máskor pedig azt, hogy már semmi időm sincs, aztán kezdődik az egész elölről...

Hogyan változtassak ezen? :S

2016. okt. 2. 18:25
 1/3 anonim ***** válasza:
Majd az első pár utóvizsga árán rájössz magad is.
2016. okt. 2. 18:44
 2/3 anonim ***** válasza:

Ismerős:D

Én csak a záróvizsgával voltam úgy hogy annyira lebénított a félelem hogy képtelen voltam vele foglalkozni.

De jó megoldás lehet hogy előre beosztod az anyagot hogy naponta csak keveset kelljen átnézni. Így nem terhel meg annyira és van sikerélmény is közben hogy haladtál.

2016. okt. 2. 18:51
 3/3 anonim ***** válasza:

Ismerős érzés, a megoldás kulcsára viszont nem jöttem még rá. A záróvizsga előtt két héttel adtam le a szakdolgozatomat (a határidő után egy hónappal) és egy héttel a vizsga előtt kezdtem el készülni (olyan 160 tételt tanultam meg) és mégis sikerült egész elfogadhatóan minden.

Sosem felejtem el, egyszer általánosban biológia óra előtt tudtam meg, hogy én fogok felelni és a szünetben tanultam meg az anyagot, amit felmondtam ötösre. A hátránya az, hogy aztán azzal az erővel el is felejtettem mindent.

Van egyébként ilyen, hogy krónikus halogatás. Ha rákeresel, hátha találsz valami megoldást.

2016. okt. 2. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!