Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki panaszkodik, hogy vékony,...

Aki panaszkodik, hogy vékony, nincs izma, az miért nem megy el edzeni?

Figyelt kérdés
Vannak különböző testalkatok, de olyan nincs, hogy valaki kicsit ne lehetne izmosabb.
2016. okt. 1. 15:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Öcsém nagyon vékony, pedig hajnalban is szokott enni, sajtos melegszendvicset például, többször is, de egy deka nem jön fel rá, őt mondjuk nem érdekli a testépítés. Mégis szeretik a lányok és eddig nagyon szép (és értelmes) barátnői voltak.

Tudom, hogy a fiúk testalkata más elbírálás alá esik és hogy sok fiú szenved a vékonysága miatt, pedig ez ezerszer jobb, mintha hízékonyak lennének. Én például nőként "irigylem" tesóm vékonyságát és kecsességét.

2016. okt. 1. 18:43
 12/20 Sunshinedoll ***** válasza:
Gondolom ugyanazért, ami miatt sok ember alkattól függetlenül sem akar feltétlen elmenni: Nincs ideje, bérletre pénze, nem akar egyedül menni és nincs aki csatlakozzon hozzá, zavarja a publikum, akármi oka lehet.
2016. okt. 1. 18:51
 13/20 A kérdező kommentje:

Sok érzést kiváltott a kérdésem, gondoltam, hogy így lesz.

"Miért kellene mindenki izmos legyen? Aki vékony, az kevesebbet ér? "

Én ezt pl. nem írtam. de aki panaszkodik, az nyilván az szeretne lenni, vagy úgy érzi, ez az elvárás, de ezt nem én támasztottam, én csak kérdezem. De nem kell patetikusan válaszolni mindenre, az ilyesmit nem szeretem, aki rögtön a másik ember értékének megkérdőjelezésé(nek feltételezésével) vel jön mindenre.

A másik válaszlónak: nem dicsekszem az izmaimmal, nem mondtam, hogy vannak. Azt se mondtam, hogy férfi vagyok.

Annak, aki azt mondta, próbáljak meg időt szakítani rá: a te szempontodat értem, csak az arrogáns stílusod miatt emellek ki. Úgy válaszoltál, mintha mások nem járnának egyetemre/nem dolgoznának/nem lenne ezer bajuk. Nekem is van napirendem, én például fogyni próbálok, és nekem heti 3 különféle gyógytorna mellett kellene időt találnom még ezen felül olyan sportra, ami fogyaszt/alakot formál. És igyekszem is. Nem csak neked van programod.

A többieknek: köszönöm a válaszokat. Én nem kötekedni akartam, csak sok az olyan kérdés, ahol valaki, főleg párkeresési ügyek kapcsán előadja, hogy kábé vége az életének, mert nem kell a nőknek, és ezek között sokszor ott a vékonyság (vagy akár a kövérség). De ha ez valakit ennyire zavar, hogy már tényleg így adja elő, miért nem változtat? Az egyik válaszoló írta, hogy ő jár edzeni, és attól nem lett nagyon izmos, de ő is ízt írja, hogy azért van eredménye. Én kábé ilyesmire gondoltam, nem égbekiáltó eredményekre.

2016. okt. 1. 19:18
 14/20 anonim ***** válasza:

"Én ezt pl. nem írtam. de aki panaszkodik, az nyilván az szeretne lenni, vagy úgy érzi, ez az elvárás, de ezt nem én támasztottam, én csak kérdezem. De nem kell patetikusan válaszolni mindenre, az ilyesmit nem szeretem, aki rögtön a másik ember értékének megkérdőjelezésé(nek feltételezésével) vel jön mindenre."

Elhiszem, hogy te nem támasztottad, de sokan igen. És a legtöbb vékony ember, aki panaszkodik, nem arra panaszkodik, hogy ő vékony, hanem arra, hogy miért várják el egyesek, hogy izmos legyen.

2016. okt. 1. 19:25
 15/20 anonim ***** válasza:

Mert nem éri meg. Az ember is alapvetően energiaminimumra törekszik,tehát lusta mint a dög. Dolgozni azért jár mert adnak érte pénzt és akkor van mit ennie van hol laknia.Ez egy motiváció.

De mi motiválja arra hogy órákig sanyargassa magát súlyok emelésével ? Egy távoli talán el sem érhető cél hogy majd izmosabb lesz és talán ,hangsúlyozom TALÁN ,lesz valami külsőségre menő nője,ideig óráig? Hát ez nem egy motiváció. Ha azt mondanák emberünknek hogy kap 20 milliót ha egy év alatt elér egy bizonyos szintet izmosodásban,akkor menne mint az örült edzeni.

Mellesleg a gyúrós izom egy teljesen felesleges teher,a napi életben semmire nem használható,mert irodában ülni meg autókormányt tekerni ahhoz nem kell 50 es kar. Ha meg valódi fizikai melóról van szó, ott meg elvérzenek a nulla állóképességükkel,bedurranó izmaikkal.

2016. okt. 1. 19:31
 16/20 A kérdező kommentje:
Valami külsőre menő nője nyilván nem lesz ilyen hozzáállással. Hangsúlyoznám amúgy, hogy nem a szétgyúrt testre gondoltam, amire már második ember utal, hogy szétdurran. Azzal nem értek egyet, hogy az ember csak a pénzért tenne meg bármit, és hogy munkába járni sincs semmi egyéb motivációja, meg egyáltalán úgy látom, az élethet másképp állunk hozzá.
2016. okt. 2. 10:03
 17/20 anonim ***** válasza:
Figyelj, tudom nem ismerlek, nem tudom mit dolgozol és az az életedet miként befolyásolja, de hidd el, olyan munkakörben (az én esetemben az IT szektor), ahol folyamatos teljesítménykényszer van, az embernek borzasztó nehéz magára odafigyelnie, főleg ha még egyetemen is tanul mellette. Nagyon sok embernek gőze sincs arról (félre ne érts, nem akarlak megsérteni), hogy más embereknek milyen kötelességei vannak. A bölcsész/jogász/közgáz ismerőseimmel való beszélgetésünk során is gyakran szóba kerül a szabadidő témája és elkerekedik a szemük, amikor elmondom, hogy nekem mennyi van.
2016. okt. 2. 13:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Most végülis ugyanazokat az indokokat olvastam, mint amit a kövérek sorolnak fel.
2016. okt. 2. 14:39
 19/20 A kérdező kommentje:
Értem, amit mondasz, de erre írtam(vagy lehet, nem írtam), hogy az embernek nem csak a munkahelye van, nem az az egyetlen dolog, ami elveheti a szabadidejét. Én pl. már gyerekkorom óta kapok kezeléseket tartós betegségekre. Járok egyetemre, van munkahelyem, betegségeim, van aki meg az elbutult anyját ápolja, másik ismerősömnek fogyatékos a testvére, a harmadik a hallássérült párja helyett csinál mindent, a negyediknek az vagy az a baja. A munka az élet egyetlen területe, én elhiszem, hogy nehéz a munkád, de attól még más dolgok is kivesznek az emberből.
2016. okt. 2. 14:40
 20/20 A kérdező kommentje:
18-as, nem egészen értelek, de a kövérségre is igaz a kérdésem.
2016. okt. 2. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!