Minden olyan ember akit hosszú időn át zaklattak az iskolában, munkahelyen beteg lesz?
Igen. Itt van rá az élőpélda. Az az én.
18/l
Akiket szekálnak és bántanak (ahogy velem is tették), azokban az emberekben persze hogy kialakul a depresszió és a szorongás, ahogy bennem is kialakult sajnos.
De! Ezeket le lehet győzni, amint rájön az ember, hogy nem magában van a hiba, hanem azokban akik bántják. Rá kell ébredni, hogy nem számít ki bánt vagy ki mit mond, szeretni kell magunkat és nem foglalkozni a rosszakarókkal. Amint én is megtanultam ezt, jobban szeretem magam, ha kell, megvédem magam, mert tudom, hogy semmit sem ér egyik bántóm szava sem, nem érdekelnek. Mióta önmagam vagyok és kitörtem a bántások miatti szorongásomból, azóta erősebb és boldogabb vagyok, mert már nem tudnak olyan könnyen megbántani, és tudom, hogy akik szeretnek, azok így szeretnek ahogy vagyok, és más nem számít. Lehet, hogy nincs ezer barátom, de nincs is szükségem sokra, csak igaziakra. És a legfontosabb, hogy megtanultam magamat szeretni, azóta nem is bántanak, vagy ha mégis, akkor nem tud érdekelni már.
Én csendesebb és visszahúzódóbb voltam, ezért bántottak.
Pszichológushoz is jártam, sokat segített, de legfőképpen magamnak köszönhetem hogy végre boldog és erős vagyok, mert már nem érdekel hogy ki mivel akar megbántani, én így szeretem magam ahogy vagyok, ha másnak ez nem tetszik, az nem az én bajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!