Babam 9es fel hónapos.3. hete beteg. Volt valakiigy? Mi jöhet meg? Meddig tart ez? Bocsi de hosszu lesz
Nekem is két gyerkőcöm van, az orrszívás kegyetlen nehéz volt, amíg picik voltak. Olyannyira, hogy a kicsinél már vettem egy elég drága elektromos orrszívót, mert már a porszívó látványától is sírt, és nem engedte kiszívni az orrát. Pedig a porszívónkon a legkisebb fokozatot állítottam be. Az elektromossal sokkal könnyebb dolgom volt. Most már 4 és 6 évesek, az utóbbi egy évben már maguktól jöttek (kis rábeszélésre) orrot szívni. Még most is utálják, de már megértik, miért fontos.
Az étrend is sokat számíthat, ha túl gyakori/hosszú hurutos betegségekkel, fülfájással küzdenek. Mindkét gyerekem érzékeny a tejre és a tojásra, amióta elhagytuk ezeket, alig voltak betegek (talán kétszer egész télen, akkor is pár nap alatt gyógyultak gyógyszerek nélkül), a nagyobb fiam rendszeres fülfájása, és a kisebb fiam állandó szemgyulladása is már a múlté. A tejről sok helyen olvastam, hogy fokozza a gyulladást (a picid tápszeres?).
Persze az is igaz, hogy már nagyobbak és megerősödött az immunrendszerük, de így is sokkal kevesebbet voltak betegek, mint a legtöbb csoporttársuk az oviban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!