Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Betegségek, oltások » Babam 9es fel hónapos.3. hete...

Babam 9es fel hónapos.3. hete beteg. Volt valakiigy? Mi jöhet meg? Meddig tart ez? Bocsi de hosszu lesz

Figyelt kérdés
Fontos info:ovis tesoja van.Ugy kb 3 hete kezdődött.egyszer hanyt,kijött az ebédje,utana semmi baja.ugyanazon ejjel mar óránként kelt,reggelre náthás lett.minimális hőemelkedése volt.egy het múlva kb.mulni kezdett,mire mar épp jo lett,felment a laza 39,6ig ...9napig tartott.vervetel szerint (4.napon) vírus,nem kapott semmit.8.napon kapott csak antibiotikumot,mert piros volt a fule mar es ugye a laza nem igazan ment le. Aztán antibio szedése mellett elmult a láz,de persze hasmenese volt tole.6napig szedte,akkor látta a doki,mondta hogy eleg,a fule mar szep.de full kiütéses lett(allutolag a virustol,de ki tudja,lehet az atibio?)ejszakankent semmi alvás onnantól hogy elkezdte a gyógyszert.orankent félóránként sírás,volt hogy 2-3ora ebrenlet.etvagy nuku. Aztán a kiütés 2.napjan ejszaka ujra 38...ez volt most pénteken ejjel.fule mégiscsak meg hurutos allitolag.mar látta 4 doli kb 8szor az elmult hetekben...most fulcsepp plusz fájdalomcsillapító.igy most aludt is. Talan a foga is jon,nem tudom?! Mi jöhet meg??? Es az állandó orrszivas...szegenyem mar a látványtól üvölt. Jajj mar nagyon fárasztó.A nagy is beteg volt,de neki "csak " 6napig tartott. Neki magas láz,torokfájás,labfajas,fulfajas, eros natha volt,de szepen kikopott,igaz beszedett 2adag antibiot o is.A laza is a magasrol folyamatosan szepen lement,nem ugrált ugy mint a kicsinek...bocsi h.hosszu lett.koszi aki elolvasta,ha mas nem,jo volt kiírni magamból..
2016. máj. 15. 06:48
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia, először is kitartást, nemsokára jön a nyár, jó idő, elmúlik ez a sok hülye betegség. Nekem ugyan csak egy gyerekem van, egy 3 éves kisfiú, de a tavalyi év első felét, így utólag, nem tudom, hogy hogy éltük túl. Január es június vége között 3 hét volt összesen mikor nem volt beteg, hozzáteszem bölcsis volt. Tüdőgyulladással kezdtük es júniusban szalmonellával zártuk a kórházban, es közte is volt minden, iszonyú kimerítő volt neki is, nekem is, pláne munka mellett. 13 hónap kellett ahhoz, hogy ne legyen annyit beteg, sőt tavaly október óta csak kétszer volt lázas beteg , antibiotikum is csak ennyiszer kellett. Én mar mantraztam a tarts ki egyszer vége lesz ennek a borzalomnak mondatot es hat igen, vége lett. Kitartást! Ja a kórházban én meg rotas lettem, meghatározó élmény volt. :-S
2016. máj. 15. 11:08
 2/8 A kérdező kommentje:
Koszi.kicsit megnyugodtam.a nagy nem volt ennyire beteg,sokat volt o is,meg most is elkapja sokszor,de valahogy enyhebben....
2016. máj. 15. 19:32
 3/8 anonim ***** válasza:
Mindkettőnek adj probiotikumot pár hétig, ha eddig nem tetted volna. Legyenek minél többet a napon, de pluszba is adhatsz nekik D-vitamint. Esetleg valamilyen magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöt - a kicsi még nem ehet bogyósakat, de ha kinyomod a levüket és leszűröd, szerintem nem fog bajt csinálni. Ezekkel a módszerekkel tudod erősíteni az immunrendszerüket.
2016. máj. 17. 14:26
 4/8 A kérdező kommentje:
Probiotikumot,D esC vitamint kapnak. Igyekszem minel tobb gyümit adni. A kicsi eszi is,mondjuk az étvágya még nem az igazi...de a nagy hadilábon áll a gyümölccsel. Köszönöm a valaszt.
2016. máj. 18. 06:08
 5/8 anonim ***** válasza:

Nekem is két gyerkőcöm van, az orrszívás kegyetlen nehéz volt, amíg picik voltak. Olyannyira, hogy a kicsinél már vettem egy elég drága elektromos orrszívót, mert már a porszívó látványától is sírt, és nem engedte kiszívni az orrát. Pedig a porszívónkon a legkisebb fokozatot állítottam be. Az elektromossal sokkal könnyebb dolgom volt. Most már 4 és 6 évesek, az utóbbi egy évben már maguktól jöttek (kis rábeszélésre) orrot szívni. Még most is utálják, de már megértik, miért fontos.

Az étrend is sokat számíthat, ha túl gyakori/hosszú hurutos betegségekkel, fülfájással küzdenek. Mindkét gyerekem érzékeny a tejre és a tojásra, amióta elhagytuk ezeket, alig voltak betegek (talán kétszer egész télen, akkor is pár nap alatt gyógyultak gyógyszerek nélkül), a nagyobb fiam rendszeres fülfájása, és a kisebb fiam állandó szemgyulladása is már a múlté. A tejről sok helyen olvastam, hogy fokozza a gyulladást (a picid tápszeres?).

Persze az is igaz, hogy már nagyobbak és megerősödött az immunrendszerük, de így is sokkal kevesebbet voltak betegek, mint a legtöbb csoporttársuk az oviban.

2016. máj. 18. 08:49
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagylanyom kerüli a tejet.Mintha muszáj lenne.Nem issza.Tejterméket is alig alig.Neha egy Rudi vagy tejszelet. Kicsi lányom anyatejes.En sem viszem túlzásba a tejet,kaveba egy kicsit plusz nemi sajt,neha joghurt.Annyi tejterméket eszunk ezeken tul,amennyi a főtt ezekben van. Talan tul vagyunk amugy a betegsegen,de nem akarom elkiabálni..koszi a valaszokat
2016. máj. 19. 07:22
 7/8 anonim ***** válasza:
Az jó, hogy anyatejes, ebben az esetben Te is szedhetnél probiotikumot egy ideig. Örülök, hogy jobban van a pici :)
2016. máj. 19. 09:09
 8/8 A kérdező kommentje:
Ép ma vettem be :) raereztem😁
2016. máj. 19. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!