Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » 20 éves férfi létemre nagyon...

20 éves férfi létemre nagyon félénk és töketlen vagyok miért és hogyan neveljem át magam?

Figyelt kérdés

Nem merek véleményt mondani, képtelen vagyok kiállni magamért.

Valamiért sose merek ellent ondani másoknak, ha mégis akkor az nagyon jól esik, de egy erős személyiségű ember simán kicsinálna.

Mindent olyan bénán csinálok, elrontom.

Kis esetlennek nevezném magam.

Multkor az orvosnál be voltam tojva, mindig mondja hogy hevesen ver a szívem és be van feszülve mindenem ezért sokszor nem tud normálisan megvizsgálni, pszichiátriára is adott beutalót.

Suliban nem merek megszólalni a többiek előtt mert akkor is félek.

A hangom is olyan kis nyenyenye, nem tudom kimondani a gondolataimat, furán fogalmazok,az arcom is olyan tipikus nyomi, nem keltem férfi benyomását. Iskolában sokszor voltam csesztetés áldozata.

Az emberek gyakran úgy beszélnek hozzám mint egy kislányhoz, ilyen gügyögő hangon. "Drágam,kicsim"

Olyan vagyok akin látszik az hogy szorong, látszik rajtam hogy félek. Ha azt mondanám magamról hogy férfi szerintem kiröhögnének. Alapból a testfelépítésem nem férfias.

Annyi még hogy apám nem nevelt kis koromban csak ott volt és sokat ivott.anyám foglalkozott velem de ő sokat és neki is szorongós, meghunyászkodó viselkedése van valószínűleg tőle vettem át.(nem haragszok rá ez miatt)

Tisztában vagyok a gondjaimmal de ezek már ilyen reflexszerű dolgok, mégis hogyan neveljem át magam? Az oké ha az orvos ad szorongásoldó gyógyszert de attól más lesz a személyiségem?

2016. szept. 20. 19:48
1 2
 11/11 anonim válasza:

Azért írok ide,mert gyerekként, teenagerként megéltem ezeket a bajokat.

Kis termet,vékony alkat - piás, kemény apa,“kegyetlen” osztálytársak és tanárok.

Szegénység.

Tornából felmentve.

Folyamatos alázás az általános iskola végéig minden szinten.

Itt indult.

Visszanézve - a siker a kulcsa mindennek.

Ki kell tűzni és be kell vállalni feladatokat és végig kell csinálni. Elszántan.

Semmit nem ad a sors ingyen.

Ha levernek,állj fel.

És megint.

És megint.

És újra.

Paul Newmannak volt egy filmje,a Bilincs és mosoly.

Ott épült ez belém végleg.

Tanulni. Mindent.

Elsősorban az erőslelkű öregektől,ők tudják azt ami neked kell,mert megharcolták már a magukét.

Nem nyafogni, hogy nem megy,hanem elérni a célt.

A sikert.

Akkor megtalál a szerencse is.

Arnold Schwarzenegger 6 pontos sikerfilozofiája mindenki számára érvényes. Utólag - számomra is.

...és gondolnád,h Növényi Norbert bevallottan pánikbeteg?!

Kickbox világbajnok volt.

Másnak is vannak bajai,csak megküzd velük.

2020. máj. 26. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!