Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy legyek kész bármivel a...

Hogy legyek kész bármivel a határidő lejárata előtt napokkal?

Figyelt kérdés
bármilyen feladatom van, ha a határidő október 1 vagy november 19 vagy 2017 április 1. azt a határidő előtti este(éjszaka..hajnal) fogom befejezni :( próbálok ezen változtatni, elhitetni magammal, hogy nincs sok időm és meg kell csinálnom.. de nem veszem komolyan. Emiatt kb szenvedés az életvitel amit folytatok (napi 10 óra munka, és 3 óra otthoni munka) részben élvezem (jó beteg vagyok :D) de úgy érzem jobb minőségben élhetnék ha mindennel hamarabb végeznék, mint ahogy kell. lehet ezen valahogy javítani? nem is napokkal, de ha valaki megkér arra, hogy jelentést írjak 3 hónap múlva a X cégről ne előtte lévő nap este fejezzem be...
2016. szept. 15. 23:33
 1/2 anonim ***** válasza:

"Tuti tippet" nem tudok rá, mert én is inkább az a fajta vagyok, amit leírtál. Ahogy én láttam, van akinek az alaptermészete az, hogy időben elkezdi, a többség viszont nem.

Szerintem egy jó megoldás lehet az, hogy részhatáridőket alkotsz magadnak, amik szorosak legyenek, tehát éppen meg tudd csinálni a kitűzött idő alatt. És aztán csak a következő részfeladaton gondolkodj, és fogd fel úgy, hogy csak ez az egy a tennivaló. És lehet hogy ezzel is hajtani fogod magad, a részhatáridők miatt, de legalább hamarabb kész leszel. Illetve érdemes valami külső kényszert bevezetni, mert az ember a saját határidőit nem veszi komolyan.

Én pl. diplomamunkánál, mikor eléggé elúsztam vele, megkértem a témavezetőmet, hogy két hetente konzultáljunk. Mivel nem lett volna képem úgy odaállítani, hogy az elmúlt két hétben nem csináltam semmit, így lehet csak az utolsó napokban, de haladtam. Így időre befejeztem a dolgot, egy héttel előbb már le is adtam beköttetve.

Nem könnyű ez, át kell szokni rá "agyban".

2016. szept. 16. 11:46
 2/2 A kérdező kommentje:

köszi a választ. egyetértek azzal amit írsz..

Ha pl. vizsgám van december 15én.. nem kezdek el tanulni ma (és lehetetlen magamat motiválni, hogy de bizony ma pénteken csináld meg egy részét).. kivéve ha a tanár folyamatosan minden héten zh-t írat. A külső ráhatás tényleg jó ötlet. Elgondolkodok, hogyan tudnám kivitelezni anélkül, hogy az ügyfél/tanár vagy bárkiről is van szó. hülyének nézzen :D ment a zöld.. mindenképpen beletaláltál ennek a szokásnak a legfontosabb háttértényezőjébe. :)

2016. szept. 16. 18:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!