Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak én szenvedek az emberektől?

Csak én szenvedek az emberektől?

Figyelt kérdés

Aki ki akar osztani, tegye, nem érdekel. Lehet hogy valami mentális betegségem van vagy szimplán életunt vagyok de úgy érzem nem bírom már. Nem bírom a begyepesedett gondolkodást, a rugalmatlan merev unalmas embereket. Azt figyeltem meg hogy két csoport van. A túlságosan érett és megváltoztathatatlan személyiségű öregedők vagy öregek, befásultan gondolkodnak, mondják a magukét figyelmen kívül hagyva a másikat. Nem veszik észre az érdeklődés hiányát a másik fél felől. Be vannak zárva a világukba.

Sokszor mondják rám hogy döntésképtelen vagyok, ami igaz, túl sokat akarok, és benne vagyok bármilyen hülyeségbe bizonyos határokig. Vannak elveim de amit nem ismerek arról csak azután alkotok véleményt miután tapasztalatot szereztem. Nem élek indokolatlan merev szabályok szerint. És most jön képbe a másik csoport. Az olyan emberek akik sz.rt se tudnak arról amit elutasítanak és nem tudják hogy amit akarnak, azt miért akarják. Visszanyögik ami valójábsn csak beléjük épült az évek során és szentül hiszik hogy az ő világképük a helyes és meg se próbálják megérteni a másikat de ugyanúgy képtelenek is rá. Ha nekem valaki azt mondaná, hogy van egy repülőjegyem Kínába, induljunk...minden le lenne szervezve stb. Gondolkodás nélkül felszállnék a repülőre itthagyva az egész életemet hogy tapasztalatot szereztek és ennyivel többet tudjak a világról. Nos... több embertől megkérdeztem már hogy nem-e lenne kedve velem elköltözni valahová? Mindenki viszolygott, úgy hogy közben utálja a helyet ahol lakik és az itteni életet. Most ott tartok hogy teljesen egyedül kell megtennem ezt a lépést, az életről még nem sokat tudó fiatal lányként.

Mindegy, eltértem a témától. A legfőbb problémám az emberek merev és görcsös hozzáállása az egész élethez. Mintha alapból szomorúság és szenvedés lenne a sorsunk és a világ egy pokol lenne szörnyetegekkel, és az a feladatunk hogy ezen a szörnyű helyen a boldogságért és a biztonságért küzdjünk aztán ha megtaláltuk elbújjunk a kis egérlukunkba amit az életünknek tartunk. Sajnálom, ezt most ki kellett adnom magamból.

2016. szept. 15. 20:51
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Igen, de ez nem is fog változni, a halak már csak ilyenek... ilyen a természetük, és ezért lesz egyre rosszabb hely az akvárium. Hogy mikor reped meg az üveg és folyik ki belőle az összes víz, de amikor ez bekövetkezik, akkor az akváriumból csakhamar kripta lesz.
2016. szept. 16. 11:50
 12/16 anonim ***** válasza:

Na,a #7-es az pont egy olyan, amilyet leírtál a kérdésnél...

Azt hiszem értem, mire gondolsz, én is ilyen voltam (vagyok?), talán már ezek a lehúzó emberek kiölték belőlem a kíváncsiságot, a kalandvágyat, a lelkesedést. Folyton mentem volna valahova, minden érdekeset ki akartam próbálni, én is mindig hívtam barátokat, ismerősöket, hogy tartsanak velem. De ők mindig találtak valami kifogást, be voltak tojva, piáláson meg filmnézésen kívül semmit nem lehetett csinálni velük. Úgyhogy végül legtöbbször egyedül mentem, próbáltam letelepedni máshol, új életet kezdeni, de sajnos fiatal lányként egyedül nehéz, az emberek nem túl segítőkészek, inkább kihasználnak, meg bolondnak néznek, hogy egy nő mit kajtat egyedül a világban. Nem baj, azért így is sokkal több mindent megtettem, mintha másokra vártam volna, sok jó és érdekes élményt szereztem, csak éppen barátok nélkül maradtam. Az öregek pont olyanok, ahogy leírtad, az első csoport. Csak nyűglődnek, fújják a magukét, egyszerűen mérgező a társaságuk. A korosztályom (20-30-asok) számomra szintén unalmas népség, már pont azaz időszak amikor beléptek a mókuskerékbe és csak az anyagiakról tudnak beszélni, passzívak, nem lehet rávenni őket semmi újdonságra, számomra érdektelen dolgokról beszélnek. Egyébként is furcsának találnák az én életmódomat, nem tudnak vele mit kezdeni. Nem hiszem, hogy találkozom valaha számomra értékes emberekkel, most már megvagyok a saját kis világomban, elbeszélgetek az állataimmal és itt van nekem a természet ahol jól érzem magam.

2016. szept. 16. 12:35
 13/16 anonim ***** válasza:
Utolsó, attól még, hogy valaki komolyan veszi az életet, és tisztában van bizonyos dolgokkal(hagyj ne írjam le újra, amit már kifejtettem), nem jelenti szükségszerűen azt, hogy csak anyagiakról meg szokványos dolgokról tud beszélni. Na, és mi van ha valaki nem szeret utazni? Akkor az már nem is értékes ember? Akkor neki már csak a piáláson meg a filmnézésen járhat az esze? (Megjegyzem, a filmnézés is lehet ugyanolyan komoly hobbi, mint az utazás.) Otthon boldogságban és biztonságban is lehet sok érdekes dologgal foglalkozni, amellett hogy küzdünk az élettel, van helye az ilyeneknek(legalábbis az én éltemben igen), de igencsak naiv aki azt állítja az élet csupa móka és kacagás... Sajnálom, hogy nem értünk egyet, de attól még nem kell lenézni azokat, akikkel nem azonos nézeteket vallasz. Egyébként meg mi van, ha valakit az tesz boldoggá, ha éli saját kis életét? Semmi. Mint említettem, minden halnak mást jelent a két b betűs szó. Nektek utazást Kínába meg Üzbegisztánba, másoknak meg egy jó film megnézése a kényelmes kanapéról, megint másoknak pedig a buli és a pia... és még lehetne folytatni a sort. Ha nem kívántok ilyen emberek társaságában lenni, akkor ne tegyétek, ha annyira nyitottak vagytok a világra, mint mondjátok, akkor ad1 fogadjátok el mások életvitelét ad2 járjatok valóban nyitott szemmel a világban és keressétek a hozzátok hasonlókat. 7-es voltam, béke.
2016. szept. 16. 14:06
 14/16 anonim ***** válasza:
Azt nem írtam, hogy csak az utazás lehet érdekes. Már én sem utazom, időm nagy részét otthon töltöm, ez is jó. Szeretek a ház körül tevékenykedni. Engem nem zavar, hogy mások lenéznek úgyhogy szerintem én is nyugodtan lenézhetem őket. Szerintem az élet elég könnyű, nekem nem szoktak nagy gondjaim lenni.
2016. szept. 16. 14:23
 15/16 anonim ***** válasza:
Az, hogy téged nem zavar, nem jelent semmit. Másokat attól még zavarhat. Egyébként örülök neki (tényleg, nem gúnyolódás vagy ilyesmi), hogy neked nincsenek nagy gondjaid, ettől még másoknak vannak, hidd el(megint a nyitottság ugye... ). Meg egyébként is relatív, kinek mi a nagy gond. Itt Magyarországon mondjuk az nagy gond lehet, ha valaki mondjuk kibukik az egyetemről, aztán mehet robotolni egy gyárba vagy gyorsétterembe éhbérért, viszont az afrikai éhezők az éhbérnek is örülnének. Ugyanakkor mindkettő rossz, egyiknek sem lennék a helyében. De földrajzi elhelyezkedéstől függetlenül is más és más lehet a nagy gond az emberek életében(egészségügyi problémák, rossz családi háttér, párkapcsolati problémák, kudarcok a munkahelyen... stb.)... hmm ezt is bele kellene venni a halas mondatba, hogy más és más problémáik vannak. Na, mindegy, képzeljétek bele utólag! :D
2016. szept. 16. 15:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Mondok egy olyan misztériumot, hogy ami másban/másokban zavar, az benned is megvan, többnyire halmozottan. Ez a más lehet a világ is, lehet akár az egész emberiség. Dolgozz a saját boldogságodon, egy magával elégedett ember nem engedi, hogy a világ (ami nem fog érted megváltozni) rányomja a bélyegét az életére, és elvegye a boldogságát.

Fiatal vagy, és nehéz időket élsz. Segíts magadon az Isten is megsegít, vagy kérj valakitől segítséget. Az utóbbit csak kevesen merik megtenni.

Kitartást, erőt kívánok a szembenézéshez.

2016. szept. 17. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!