Miért van az, hogy a magasabb emberek (elsősorban férfiak) összességében képzettebbek és jobb munkahelyük van?
Ezek csak általánosítások.
Az én egyik nagypapám gyerekkorától kemény fizikai munkát végzett. 2 méteren felüli volt. Másik nagypapám tanító volt, ő meg 170 körül volt.
Unokatesóim teljesen mások, van aki tök alacsony, 150 centis, van aki átlagos, van aki kifejezetten magas. Pedig mind ugyanúgy nőttünk fel.
11:
Az nem általánosítás, hogy az átlagmagasság egy évszázada növekszik, miközben egyre kevesebben vannak kitéve hiányos táplálkozásnak és gyerekkorukban is egyre kevesebben végeznek fizikai munkát. Ellenpéldát lehet persze erre is találni. Meg az is lehet, hogy más oka van, csak nem valószínű.
A marhacsordákat legeltető maszájoknál a férfiak átlag magassága 190 cm, a nőké 180 feletti, mert sok marhahúst, tejterméket fogyasztanak.
A bozótos vidéken lakó kóróevő busmanoknál egy férfi 150, egy nő 140 cm körüli.
Hiába mond bárki példát, neked egyik sem jó.
Pedig egyszerűbb elérni egy jobb poziciót munkában, mint komplett országok vezetőivé válni.
Én 175 centi magas férfi vagyok, köpcös testalkatú, ágazatvezetőként. Az én közvetlen főnököm 168 körül van. A velem egy szinten lévő másik vezető úgy 160 centi lehet.
IT területen vagyunk mindannyian, Mo.-n piacvezető cég, "elit". :)
Nem a magasságtól függ, hanem a személyiségtől. Nyitottság, jó kifejezőkészség, kulturáltság, határozottság, önbizalom a saját szakmai tudásodban, ezek segítenek az előrelépésben, nem +5-10 centi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!