Miért értenek egyet az emberek az ilyen hihetetlenül szánalmas és undorító posztokkal?
Nem szeretnék provokálni, de komolyan nem értem ezt.
Az ilyen posztok szoktak a legjobban felidegesíteni, pedig nem is keresem őket, de mindig valahogy a szemem elé kerülnek néha.
Az olyan posztok, amik a régebbi embereket hasonlítja össze a mostaniakkal. Eleve erős túlzás az egész, viszont nemrég láttam olyat, amit nagyon sokan kedveltek, meg "jaj sajnos mennyire igaz" meg stb.
A poszt a következő volt:
"Az akkori férfiak és a mostaniak."
Bal oldali képen (az "akkori férfiak" képen) egy kigyúrt, izmos 35-40 éves férfi volt. A jobb oldali képen (a "mostaniak" képen)viszont egy kb 15 éves, a telefonjával játszó, zselézett hajú GYEREK!
Komolyan??? Sokak szerint ez teljesen reális összehasonlítás?
Eleve mi értelme van az ilyen összehasonlító posztoknak?
Vagy olyan, hogy "melyikük a férfi", és a bal oldali képen egy nagy darab fickó a francia idegenlégióból, jobb oldalin meg egy emós 14 éves.
Az ilyen emberek nem jönnek rá, hogy ez szánalmas? Miért tetszik ez ilyen sok embernek? Egyáltalán nem reális összehasonlítás, ráadásul ilyen összehasonlításokat nem is lehet csinálni, mert ez durva általánosítás.
Ti mit gondoltok az efféle posztokról? Csak én tartom ezeket dühítőnek? Persze tudom, hogy akkor ne nézzem, de néha akarva akaratlanul a szemem elé tárul egy.
Nektek milyen hasonló poszt/kép az, ami kiveri a biztosítékot vagy igazságtalan, nagyon irritáló?
Én (elnézést a kifejezésért, de) agyf szt szoktam kapni, amikor valaki emós képeket szerkeszt be valahova, vagy a sorkatonasággal kapcsolatban az emósokról beszél. Ez a stílus ba szki minimum 7-8 éve kiment a divatból, és amikor divatba jött, akkor sem tarthatott kb fél évnél tovább. Egy darab emóst nem láttam már kb 5 éve sehol, pedig nem csak Budapesten szoktam járni, hanem pl Bécsben is.
Ennek ellenére egyesek még mindig "az emósok megneveléséről" meg hasonló hülyeségekről beszélnek.
Ugyanilyen szánalmas fikázás a páwázás meg a b zizás. Aki nem igénytelenül, surranóban mászkál, meg nem 5-számmal nagyobb szárú gatyában van, és megcsinálja jól a haját, az már rögtön páwa sokak szemében. Ha ezek az idióták tudnák, hogy régebben micsoda divatok voltak, meg hogy régebben az előkelő nemes férfiak hosszú fehér parókát, harisnyát és magassarkú cipőt viseltek (még az uralkodók is), szerintem a "páwa" stílust egyből enyhének titulálnák.
Mellesleg a "bezzeg a mostani generáció" szöveg mág az ókori Görögországban is létezett, ha jól tudom Platon is írt ilyet. Unalmas közhely.
Semmit nem gondolok róluk, legfőképp nem azt, hogy undorító vagy dühítő lenne.
Undorító és dühítő pl. olyan poszt amikor egymás mellé tesznek egy kutya meg egy koszos kisebbségi kisgyerek képét, és aláírják, hogy inkább a másodikat kéne elaltatni. Na EZ az undorító és felháborító.
A legnagyobb kedvencem :-)
Kövér nők ego növelő: Kövér nő vs vékony nő posztok+ idézetek pl:Kövér nők az igazi nők,kutyák játszanak csontokkal,kövér nők szexistennők a sovány nők bűdös sz.r darabok(tényleg volt ilyen poszt fb. :-D )..stb
Én az ilyen összehasonlítgatós "férfi" posztoknál azt nem értem, hogy sokan hogy a francba várhatják már el, hogy egy 14-15 vagy 16 éves gyerek felnőtt férfi legyen. Se biológiailag, se jogilag, se máshogy se felnőtt az illető, mégis elvárnák tőle, hogy felnőtt férfiként viselkedjen. Kegyetlenség olyasmit elvárni valakitől, amire amúgy sem képes.
Mellesleg a szélsőségek kiragadása és összehasonlítása vonzza a buta és sekélyes embereket, akiknek unalmas életük van, vagy a szerencsétlenségüket és frusztrációjukat másokon akarják levezetni.
Az ilyen "mély tartalmú" posztokat is leginkább a frusztrált, magukkal nem megelégedett emberek készítik és terjesztik. Aki meg ezeket kedveli, meg ezekkel egyetért, az ugyanolyan mély szinten van, mint maga a poszt. Mellesleg "imádom" az efféle posztokhoz társuló mély röptű eszmefuttatásokat és "logikát", főleg a hajzselézés meg hasonló témáknál:
zselézi a haját és divatos --> páwa --> b zi --> homoszexuális = aki zselézi a haját és divatosan öltözködik az homoszexuális --> a homoszexualitás divat/választás kérdése
Meglepő mennyi ostoba ember van, aki az efféle eszmefuttatásokat halálosan komolyan is gondolja. Ez pedig nem árulkodik másról, mint az emberi ostobaságról, és magas fokú műveletlenségről. Érdemes megnézni az adott kommentelőket az ilyen posztoknál. Nem épp a 2 diplomás úriemberek/üzletasszonyok írnak kommentet oda, hanem a sörhasú kopasz ronda 50-esek, gyári munkások (tiszt.kiv.), stb. Ezzel persze nem akarok lenézni senkit, de azért érzékelhető, milyen körökből kerülnek ki az efféle észjárású emberek.
Pozitívan csalódtam most a gyakorira járókban az előttem elküldött válaszokat olvasva. A jelenség nekem is szemet szúrt, háborogtam egy sort én is a nagy kék közösségi oldalon, amikor megjelent nálam a hírfolyamon. De a vicc, hogy olyan ismerőseim bólogattak a posztra, akikről azért sem szellemi mélyrepülést, sem a beleérző képesség ilyen hanyatlását nem vártam. Nem frusztrált, kiégett harmincasok és ötvenes zsírospólós, sörhasú egyének lájkolgatták, de nem ám. Hanem elvileg értelmiségi, más témákban általában értelmesen megnyilvánuló, fiatal, tervekkel és energiával teli ismerőseimről van szó. Nem kicsit képedtem el rajtuk. Amíg nem olvastam a kérdésedet, kb. ufónak éreztem magam a véleményemmel. Azt pedig a fene se gondolta volna, milyen sok, veled közös platformra helyezkedő válasz fog születni. Itt. A Gyakorikérdések.hu-n.
Mindig van új a nap alatt, de tényleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!