Az minek akar gazdag lenni, akinek nincsenek nagy igényei?
Figyelt kérdés
Sok embert ismerek, aki állandóan a pénzt üldözi és arról beszél mennyire szeretne gazdag lenni, pedig az igényei olyanok, hogy egy 150-200 ezres fizetésből is lazán tudná fedezni azokat. Például nem szeretnek utazni, hobbijuk a barkácsolás, vagy mondjuk a horgászat, az autók nem különösebben érdeklik őket, stílusérzékük nulla, vagyis divatos öltözékekre és lakberendezésre szintén nem költenének, de akkor kérdem én: minek az a sok pénz? Csak hogy elmondhassák, hogy az ő számlájukon milliók csücsülnek? Vagy a túlvilágra gyűjtenének?2016. szept. 12. 17:18
1/24 anonim válasza:
Mert semmi közöd hozzá! Amúgy is rögtön megszaladnának az igények,ha több pénze lenne.
2/24 anonim válasza:
igen azért, és igen a túlvilágra gyűjtöm.
Probléma talán?
nehogy már te mondd meg, hogy mire kell költenem a pénzemet b+
3/24 anonim válasza:
Ok okozatot kevered. Azért ennyi az igényük ,mert ennyire telik és úgymond megbékéltek ezzel.150 ezres fizetésből nehéz lenne luxusutakra menni és afrikában oroszlánra vadászni meg hobbiból magángépet vezetni.. Ha lennének milliók akkor nőnének az igények is. Persze nem mindig van ez így ,leginkább az újgazdag rázza a rongyot, sok "régigazdag" puritán életet él elegendő neki a tudat hogy ha kell tudna hová nyúlni.
4/24 anonim válasza:
A gazdag tuskók szerint minden csóró igénytelen, azért nincsen pénze, mert nem is kell neki.No comment...
7/24 anonim válasza:
Mert pl. az ilyen felszínes, mutogatni való dolgokon kívül (autó, ruhák) még elég sok mindenre lehet költeni.
Pl. egy hangverseny jegy 6-12 ezer forint között van. Az egy 3 fős családnak már 18-36 ezer forint. Mondjuk 150 ezerből nem jutna 36 ezer szórakozásra. És ez csak egyetlen egy program volt.
8/24 anonim válasza:
Nekem sincsenek nagy igényeim, főleg rongyrázás terén nincs, ugyanakkor gyűjtöm a pénzt, mert kell a biztonság, jó eséllyel állami nyugdíjat már nem fog kapni a generációm, de egyébként is bármikor előfordulhat, hogy kevésbé válik keresetté a szakmám, vagy valamilyen egészségügyi problémám lesz, esetleg szimplán belefásulok. Emellett a látszat csak egy dolog, mert amúgy tudom is mire költeni a pénzemet, csak ezek nem a külvilágnak szóló, látványos dolgok.
9/24 A kérdező kommentje:
De ők nem simán jól akarnak keresni, azt megértem, hanem milliomosok lenni. Azt pedig ők maguk mondják, hogy ilyen felesleges dolgokra, amiket felsoroltam, nem költenének pénzt. És azért zavar ez engem, mert a barátaim többsége ezt fújja állandóan, hogy jaj, de jó lenne gazdagnak lenni, és már nagyon fárasztó ezt hallgatni. Aztán mikor kérdezem mire költenék, akkor semmi ötlet az alapokon kívül (családi ház, átlagos autó, esetleg egy kis nyaraló valahol vidéken). Nekem sincsenek extra igényeim egyébként, de én nem is futok állandóan a pénz után, és sóhajtozok, hogy sose leszek gazdag.
2016. szept. 12. 17:33
10/24 anonim válasza:
Több oka is lehet, Kérdező. Egyrészt a sok pénz sose jön rosszul, ha az ember nem kérkedik vele, és nem képzeli (bocsánat, kéBzeli!!!) azt hogy bármit és bárkit megvehet rajta. Másrészt ha hullámvölgybe kerül az élete, az a pénz lesz a tartalék, amiből fenntarthatja az életét, még ha visszafogottan is. Harmadrészt, a pénz = hatalom. Minél több a pénzed, annál nagyobb a befolyásod. Aki emiatt üldözi a pénzt, az általában hataloméhes, megalomániás jellemtelen csicska alak amúgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!