Érdekes! Mi volt előbb?
Azt figyeltem meg, hogy a szegényebb rétegekben többen dohányoznak arányaiban mint a jómódúbb rétegekben.
Vajon mi volt előbb? A dohányzás miatt lettek szegények? Vagy a szegények szívesebben választják a dohányos életformát még akkor is ha sok pénz rámegy?
Elöfordulhat az is h a szegénység miatt stresszesebb életmódot élnek , ahol az egészség nem számit , annyi más gond van. Amint valakinek több penze lesz , van ereje egészségtudatosabban élni.
En peldaul akkor cigizek ha stresszelt vagyok
Nem hiszem h cigizés miatt el lehet szegényedni, nem rulett es nem alkohol, drog . Ott ahol gyerek van es gyumölcs helyett a gyereknek , inkabb cigit vesznek mert arra mindig van penz , azt mar elitelendönek tartom.
Lehet h nincsenek tudataban mennyi megy el cigire, ha valaki pozitiv peldat mutatna es megmutatna hogyan lehet cigi helyett a penzt felretenni , akkor valtozas törtenne.
Az biztos h nehez nyugodtnak lenni , mikor az ember azt sem tudja miböl fizeti ki a lakbért...
"Az biztos h nehez nyugodtnak lenni , mikor az ember azt sem tudja miböl fizeti ki a lakbért..."
És akkor erre az a mód, hogy elköltünk még egy ezrest egy doboz cigire, mert stresszelek amiatt, hogy nincs pénzem? :D A cigizés az, amin a világon sose lehet majd változtatni. Miért? Mert aki nem cigizik, és elég tudással rendelkezik ahhoz, hogy belássa, hogy a cigi nem megoldás semmire, az nem is fog cigizni; aki nem a stressz miatt csinálja, csak menőzésből, az úgy is fog cigizni, utána meg már ráfogja mindenre, hogy ő ezért, meg azért szívja; aki meg már cigizik, az azért nem fog leszokni róla bármivel is tágítanád a fejét, mert "nehogy már megszabják nekem".
#4 de el lehet szegényedni. Mennyi egy doboz cigi? 950-1100 és akkor az ócskábbik fajtát veszed.. ha most munkatársaméknál 2 en dohányoznak, bevallásuk szerint 50 rugó erre megy el. a 200e-es fizetésük 1/4-ést mondhatni elégetik.. mellette ott a 2 gyerek, + lakáshitel..
ez az életforma sokáig nem tartható fent.
Utóbbi, egyértelműen. Bizonyos egészségre káros tendenciák arányosan nagyobb mértékben fordulnak elő a rosszabb anyagi helyzetben lévő rétegekben.
Egyébként ez valamennyire ördögi kör is, hiszen a dohánycikkek ára (pl. az adó emelése miatt) folyamatosan nő, és sokszor nem is értem, néhány család hogyan tudja kigazdálkodni havonta azt a félelmetes összeget, amit dohányzásra költ. Lehet, hogy előrébb jutnának, ha azt a pénzt félretehetnék, vagy másra költenék.
#3-as.
Mindemellett, hogy a nikotin is függővé tesz, a stressztől, a dohányzás mozdulata nyugtat meg. Kb mint az ujsszopás azoknál a gyerekeknél, akiknél nincs rendben valami.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!