Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Érdekes! Mi volt előbb?

Érdekes! Mi volt előbb?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg, hogy a szegényebb rétegekben többen dohányoznak arányaiban mint a jómódúbb rétegekben.

Vajon mi volt előbb? A dohányzás miatt lettek szegények? Vagy a szegények szívesebben választják a dohányos életformát még akkor is ha sok pénz rámegy?

2016. szept. 12. 08:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Dohányzás a stressz miatt kell nekik. Tudod ha valaki függő (vagy rabja) valaminek arra úgy is költeni fog. Nekem van olyan ismerősöm aki inkább cigit és sört vesz minthogy több ételt.
2016. szept. 12. 08:54
 2/20 anonim ***** válasza:

Elöfordulhat az is h a szegénység miatt stresszesebb életmódot élnek , ahol az egészség nem számit , annyi más gond van. Amint valakinek több penze lesz , van ereje egészségtudatosabban élni.

En peldaul akkor cigizek ha stresszelt vagyok

2016. szept. 12. 08:54
 3/20 anonim ***** válasza:
8%
Én viszont arra lennék kíváncsi, ha már említettétek, hogy a dohányosok szerint mi köze van a cigizésnek a stresszhez? Mert hogy amúgy gyakorlatilag semmi. Nincs olyan anyag a cigiben, ami agyi szinten oldaná a stresszt, szóval mi is a stresszoldó benne? A kézmozdulat, és a légzéstechnika. Nem jobb lenne ugyanezt a légzéstechnikát cigi nélkül elsajátítani?
2016. szept. 12. 08:58
 4/20 anonim ***** válasza:

Nem hiszem h cigizés miatt el lehet szegényedni, nem rulett es nem alkohol, drog . Ott ahol gyerek van es gyumölcs helyett a gyereknek , inkabb cigit vesznek mert arra mindig van penz , azt mar elitelendönek tartom.

Lehet h nincsenek tudataban mennyi megy el cigire, ha valaki pozitiv peldat mutatna es megmutatna hogyan lehet cigi helyett a penzt felretenni , akkor valtozas törtenne.

Az biztos h nehez nyugodtnak lenni , mikor az ember azt sem tudja miböl fizeti ki a lakbért...

2016. szept. 12. 08:58
 5/20 anonim ***** válasza:
#3 vagyok: de ha jobban belemennék, akkor azt mondom, hogy a cigi nem a valós stresszt oldja, hanem a nikotin által kiváltott hiányérzet feszültségét.
2016. szept. 12. 08:59
 6/20 anonim ***** válasza:

"Az biztos h nehez nyugodtnak lenni , mikor az ember azt sem tudja miböl fizeti ki a lakbért..."

És akkor erre az a mód, hogy elköltünk még egy ezrest egy doboz cigire, mert stresszelek amiatt, hogy nincs pénzem? :D A cigizés az, amin a világon sose lehet majd változtatni. Miért? Mert aki nem cigizik, és elég tudással rendelkezik ahhoz, hogy belássa, hogy a cigi nem megoldás semmire, az nem is fog cigizni; aki nem a stressz miatt csinálja, csak menőzésből, az úgy is fog cigizni, utána meg már ráfogja mindenre, hogy ő ezért, meg azért szívja; aki meg már cigizik, az azért nem fog leszokni róla bármivel is tágítanád a fejét, mert "nehogy már megszabják nekem".

2016. szept. 12. 09:03
 7/20 anonim ***** válasza:

#4 de el lehet szegényedni. Mennyi egy doboz cigi? 950-1100 és akkor az ócskábbik fajtát veszed.. ha most munkatársaméknál 2 en dohányoznak, bevallásuk szerint 50 rugó erre megy el. a 200e-es fizetésük 1/4-ést mondhatni elégetik.. mellette ott a 2 gyerek, + lakáshitel..

ez az életforma sokáig nem tartható fent.

2016. szept. 12. 09:03
 8/20 anonim ***** válasza:
100%

Utóbbi, egyértelműen. Bizonyos egészségre káros tendenciák arányosan nagyobb mértékben fordulnak elő a rosszabb anyagi helyzetben lévő rétegekben.

Egyébként ez valamennyire ördögi kör is, hiszen a dohánycikkek ára (pl. az adó emelése miatt) folyamatosan nő, és sokszor nem is értem, néhány család hogyan tudja kigazdálkodni havonta azt a félelmetes összeget, amit dohányzásra költ. Lehet, hogy előrébb jutnának, ha azt a pénzt félretehetnék, vagy másra költenék.

2016. szept. 12. 09:04
 9/20 anonim ***** válasza:
Én jobb körökben mozgok és rengetegen dohányoznak. Szóval én úgy vettem észre, hogy a nagyon szegények és a kifejezetten jól élők között van a legtöbb dohányos, és a kettő között a legkevesebb.
2016. szept. 12. 09:07
 10/20 anonim ***** válasza:

#3-as.

Mindemellett, hogy a nikotin is függővé tesz, a stressztől, a dohányzás mozdulata nyugtat meg. Kb mint az ujsszopás azoknál a gyerekeknél, akiknél nincs rendben valami.

2016. szept. 12. 09:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!