Miért van az, hogy valami érdekel minket (pl. hobbi) de valamire meg teszünk?
Van olyan, hogy a barátok felveszik egymás hobbiját, de nem felszólításra. Nekem gyerekkoromban több konkrét hobbim volt, és a legjobb barátom ezekből többet is felvett a sajátjai közé, de volt, amit nem. Én szintén elkezdtem egy idő után érdeklődni az ő hobbijai, érdeklődése iránt.
Hogy ezeket az alapvető, sokszor már gyerekkorban kialakuló, és élethosszig meghatározó kötődéseket mi okozza, számomra rejtély. Lehet egy meghatározó, kellemes korai élmény, vagy a tehetségből fakad? Vagy másból?
el lehet neki mondani finoman, hogy minden ember egyéniség, mindenkinek más ami tetszik, az érdeklődési kör, ami megfogja, amit szeret csinálni.
Valaki szreti a mákos tésztát, valaki meg ha rágondol rosszul van...
Ez bizony mindennel így van.
Elmondhatod, hogy téged nem érdekel ez a dolog, ha visszakérdez, lehet mondani amit fentebb írtam.
Teljesen mindegy milyen okkal utasítod el, talál valami "megoldást". Ha kosarazni szeret, és te azt mondod hogy nagyon pattog a labda, akkor megmondja hogy egy picit le lehet ereszteni, semmi akadálya a közös kosarazásnak, ha érted mire gondolok. Neki az a fő hogy együtt csináljatok valamit, ha X dolog nem tetszik, akkor majd ő orvosolja. Ebből csak úgy mászol ki, hogy elmondod téged egyáltalán nem érdekel a hobbija, nem tudsz azzal foglalkozni. Ha rákérdez miért, akkor egy "Mert csak" szintű válasszal intézd el. Ha amúgy normális közöttetek a viszony, emiatt nem fog megsértődni. Egy ideig lehet próbálkozik még, de majd feladja. A lényeg hogy legyél őszinte, ne etesd "Majd egyszer"-szintű dumával.
A kettes választ egyébként alátámasztom; kicsit behánytam a mákostészta említésére, de sikerült lenyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!