Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy valami...

Miért van az, hogy valami érdekel minket (pl. hobbi) de valamire meg teszünk?

Figyelt kérdés
Azért kérdezem, mert van egy ismerősöm, aki úgy látszik nem tudja hogy minden ember egyéniség. Rá akar venni, hogy én is érdeklődjek az ő hobbija iránt, amire abszolút teszek. Legközelebb udvariaskodás helyett szeretném őszintén tisztázni, hogy nem érdekel ami őt annyira megfogta. Biztos vagyok benne, hogy visszakérdezne, miért nem. Bocsi, ha túl hosszú!

2016. szept. 4. 09:06
 1/7 anonim ***** válasza:

Van olyan, hogy a barátok felveszik egymás hobbiját, de nem felszólításra. Nekem gyerekkoromban több konkrét hobbim volt, és a legjobb barátom ezekből többet is felvett a sajátjai közé, de volt, amit nem. Én szintén elkezdtem egy idő után érdeklődni az ő hobbijai, érdeklődése iránt.

Hogy ezeket az alapvető, sokszor már gyerekkorban kialakuló, és élethosszig meghatározó kötődéseket mi okozza, számomra rejtély. Lehet egy meghatározó, kellemes korai élmény, vagy a tehetségből fakad? Vagy másból?

2016. szept. 4. 09:11
 2/7 anonim ***** válasza:

el lehet neki mondani finoman, hogy minden ember egyéniség, mindenkinek más ami tetszik, az érdeklődési kör, ami megfogja, amit szeret csinálni.

Valaki szreti a mákos tésztát, valaki meg ha rágondol rosszul van...

Ez bizony mindennel így van.

Elmondhatod, hogy téged nem érdekel ez a dolog, ha visszakérdez, lehet mondani amit fentebb írtam.

2016. szept. 4. 09:46
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2016. szept. 4. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Teljesen mindegy milyen okkal utasítod el, talál valami "megoldást". Ha kosarazni szeret, és te azt mondod hogy nagyon pattog a labda, akkor megmondja hogy egy picit le lehet ereszteni, semmi akadálya a közös kosarazásnak, ha érted mire gondolok. Neki az a fő hogy együtt csináljatok valamit, ha X dolog nem tetszik, akkor majd ő orvosolja. Ebből csak úgy mászol ki, hogy elmondod téged egyáltalán nem érdekel a hobbija, nem tudsz azzal foglalkozni. Ha rákérdez miért, akkor egy "Mert csak" szintű válasszal intézd el. Ha amúgy normális közöttetek a viszony, emiatt nem fog megsértődni. Egy ideig lehet próbálkozik még, de majd feladja. A lényeg hogy legyél őszinte, ne etesd "Majd egyszer"-szintű dumával.

A kettes választ egyébként alátámasztom; kicsit behánytam a mákostészta említésére, de sikerült lenyelni.

2016. szept. 4. 10:46
 5/7 anonim ***** válasza:
Én sem szeretem a mákostésztát ezért jutott az kapásból eszembe. :-)
2016. szept. 4. 11:15
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Az igazság kedvéért, egy középkorú szomszédnő, akivel jóban vagyok. Hobbiszinten érdeklődik az iszlám és az arab nyelvtanulás iránt (de megmaradt evangélikusnak) és mindig mondja nekem, hogy látogassak vele mecsetet, kérdezgessem az ottaniakat a vallásukról. Nem vagyok iszlamofób, teljesen semleges vagyok az iszlám iránt, de engem abszolút nem érdekel a kultúrájuk. Kérek mindenkit, hogy iszlamofób választ NE küldjön! És olyan választ sem kérek, hogy neki van igaza! El tudom felnőttként dönteni, mi érdekel!!!
2016. szept. 4. 13:31
 7/7 anonim ***** válasza:
Mondd meg neki, hogy téged ez nem érdekel, vagy nincs időd ezzel foglalkozni, amúgy semmi bajod vele, és nagyon érdekes, hogy ő csinálja.
2016. szept. 4. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!