Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehet tenni akkor, ha...

Mit lehet tenni akkor, ha amiatt vagyok ideges, stresszes, bizonytalan mert nem alszom ki magam?

Figyelt kérdés

Egy hónapban 3-szor előfordul, hogy jót alszok és reggel teljesen kipihenten ébredek. Azokon a napokon remekül érzem magam, magabiztos vagyok, energikus, új dolgokat szeretnék kipróbálni, barátoságos is vagyok, jó a humorom stb.

Viszont az a gond csak, hogy a hónap többi napján fáradtan kelek fel és ez kihat az egész napomra. Teljesítőképességemre, viselkedésemre, kinézetemre stb. Ideges vagyok és ingerlékeny, barátságtalan, szótlan és magamba forduló. Rosszul koncentrálok, semmit sem tudok élvezni, csak a frusztráltság érzés van bennem és a kérdés: Miért, miért nem alhatok egy kiadósat, hogy másnap jól érezzem magam?

Nem totális inszomnia, de úgy 3-4, max 5 órát ha alszom és rengetegszer megébredek, ami ugye semlegesíti azt 3-4 órát is.

Sajnos az emberek már olyan embernek állítottak be, aki rossz kedvű, negatív, ideges, barátságtalan stb. Pedig tudom, hogy csak az alváshiány tesz azzá!

Amiket kipróbáltam eddig:

Edzés, hogy fizikailag kifárasszam magam, de ez érdekes módon még rosszabb alvást eredményez.

11-kor mindig ágyban vagyok és próbálok elaludni.

Este iszom citromfű teát, veszek be valeriána kapszulát.

Multivitamint szedek. Sok gyümölcs és sok zöldséget fogyasztok. Estére nem eszem csak zöldséget.

Altató tablettákhoz nem merek nyúlni, mert az teljesen tönkreteszi az agyat.

Mit tehetnék még, hogy sikerüljön végre normálisan aludni?

2016. aug. 31. 12:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy egy ördögi körben vagy benne, tehát nem csak a kialvatlanság miatt vagy stresszes, hanem egyben stressz miatt vagy kialvatlan is és ezek csak indukálják egymást?
2016. aug. 31. 13:06
 2/3 anonim ***** válasza:

Öcsém volt alvásklinikán, ott kivizsgálták a hasonló problémáját. Kimutatták, hogy úgy van beállva a szervezete, hogy számára az lenne a normális, ha kb hajnali 2-kor menne aludni, és aludna vagy 10-ig, 11-ig. Csak hát a munkahelynek ezt nem lehet mondani.

Kapott rá gyógyszert, ami lényegében altató volt, attól tényleg el tudott aludni már 11-kor, de ő sem akart altatón élni, ezért nem szedi...

Szóval elvileg ez azt jelenti, hogy az genetikusan belénk van programozva, mikor és hogy tudunk aludni. Én is éjszakai bagoly lennék, sosem bírtam a koránkelést, folyton le volt gyengülve az immunrendszerem, amíg a munkám megkövetelte, hogy 5 meg 6 körül keljek. Nekem a megoldást az jelentette, hogy sikerült olyan munkát találnom, ami leghamarabb 11-kor kezdődik, egyfajta délutáni műszak lényegében. Mióta így dolgozom (ennek egy éve), én is sokkal kisimultabb vagyok, és beteg sem voltam.

A te eseted ennél komolyabbnak tűnik nekem. Egyébként én is el tudom képzelni azt, hogy ez a stresszelés mostanra már egy ördögi körré vált számodra, és amiatt nem tudsz aludni, mert előre aggaszt, mi lesz, ha nem tudsz aludni. Ismerős helyzet, én is sokszor voltam így, csak nem ennyire állandóan.

Nem lehet, hogy környezetváltozás segítene? Ha más lenne mégis a munkád, kollégáid, stb? És akkor talán valahol új lappal indulhatnál, és kicsit megtörhetne ez a negatív spirál?

2016. aug. 31. 15:25
 3/3 A kérdező kommentje:

1

Igen, ez is benne lehet a dologban, hiszen nincs meg a stabilitás az életemben, elég bizonytalan a jövő egyelőre, még nem jöttem rá mit szeretnék csinálni az életben, illetve párkapcsolat terén sincs szerencsém.

Viszont amikor jót alszom, akkor a stressz is minimális és könnyen veszem az akadályokat, sőt vágyom a kihívásokra. Ezért gondolok én arra, hogy elsősorban az alváshiány okozza a stresszt és nem fordítva.

2016. aug. 31. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!