Valóban ez lenne a felnőtt élet?!
Most jutottam el arra a pontra, hogy nem akarok felnőni. Ha tényleg ilyen a felnőttek élete, amilyennek én látom, jobb lenne inkább gyereknek maradni.
Szerintem a felnőttek 75%-a (legalábbis a környezetemben lévők) szánalmas. Sablonok, elvárások, mások ideáljai szerint élik az életüket. Nem vállalnak kockázatot még a legkisebb dolgokban sem, például nem mennek el olyan helyre kirándulni, amit nem ismernek, vagy nem kóstolnak meg új ételeket, mert ami új az szerintük csak rossz lehet. Semmi változatosság nincs az életükben, képesek éveken át ragaszkodni egy berögzült szokásukhoz, és akkor sem mondanak le róla, ha az káros az életükre. Befolyásolhatóak. Jóformán mindent elhisznek, amit hiteltelen netes szennylapok terjesztenek. Hiába mond X dolgot egy adott téma elismert szakértője, ha a nyolc általánost nyögvenyelősen elvégző barátnő mást állít a témáról, akkor az úgy van és kész.
Ha meg gyerekük lesz, hát akkor a maradék kis eszük is elszáll. Sajnálom szegény kicsiket, mert sokuknak olyan hülye anyja van, hogy nem a gyereke érdekeit, kívánságait nézik, hanem azt, hogy a szomszéd Teri néni mit szól ehhez meg ahhoz... borzalom.
Tinédzseréveim közepén már közel sem vonz annyira a felnőtt élet. Nem akarok agymosott zombiként, egyéniség és jövőkép nélkül tengődni életem hátralévő részében, ennél többre vágyom. Nem fogok beállni a sorba, és szürke kisegérré változni, mert "azt úgy illik".
Elsősorban a fiatalokat kérdezném: ti hogy látjátok a felnőttek világát? Titeket sem vonz annyira a felnőttség? Vagy én látom túl negatívan őket?
15/L
Az a felnőtt élet, amit választasz. Mindenképp felnősz, jogilag 18 éves korodban az leszel. Senkit sem fog érdekelni, hogy annak tartod e magad. Felnőtt leszel és kész.
Igazából ugyanolyan felnőttnek lenni, mint kamasznak: Történnek dolgok és döntéseket hozol. Az egyetlen különbség, hogy felnőttként több tapasztalatot kapsz és több lesz az elvárás. Ezen kívül rajtad áll a dolgok nagy része (+ a környezeteden, de azon eddig is sok múlt).
Az általad felsorolt dolgok egy része nem igazán jellemző, a másik része igen. Egy részével meg egyszerűen nincs semmi probléma, hiába nem szimpatikus neked. Pl. ha valaki szeret mindig ugyanarra a helyre kirándulni menni, azzal mi a gond? Neki ez a kényelmes.
#4-es vagyok. Ha tényleg külföldre szeretnél majd menni, szerintem érdemes külföldön egyetemre járni. Egyrészt nincs tandíj (ma már alig vannak állami támogatott helyek Mo-on, és egyre kevesebb lesz), másrészt anyanyelvi szinten megtanulod a nyelvet, és külföldi diplomát szívesebben fogadnak el külföldön (az adott országban).
Dániában nincs tandíj az EU-s tagállamok diákjainak, és van teljesen ingyenes magyar közvetítés, mindenben segítenek, a költözésben is: [link]
Ott van Bécs is, ami közelebb van... Itt elsősorban a nyelv dönt, hogy melyiket szereted jobban, de pl Bécsben is van angol nyelvű képzés (UniWien, vagy Wiener Neustadt).
Érdemes már most nézegetned, hogy mit szeretnél, és aszerint tanulni. Sok sikert! :)
Köszönöm szépen, kedves utolsó! :)
Egy ideje ondolkodok a külföldi egyetemeken, főleg Béccsel szemezgetek, de a Dániás link is érdekes volt. Szerencsére van még négy évem dönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!