Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Valóban ez lenne a felnőtt élet?!

Valóban ez lenne a felnőtt élet?!

Figyelt kérdés

Most jutottam el arra a pontra, hogy nem akarok felnőni. Ha tényleg ilyen a felnőttek élete, amilyennek én látom, jobb lenne inkább gyereknek maradni.

Szerintem a felnőttek 75%-a (legalábbis a környezetemben lévők) szánalmas. Sablonok, elvárások, mások ideáljai szerint élik az életüket. Nem vállalnak kockázatot még a legkisebb dolgokban sem, például nem mennek el olyan helyre kirándulni, amit nem ismernek, vagy nem kóstolnak meg új ételeket, mert ami új az szerintük csak rossz lehet. Semmi változatosság nincs az életükben, képesek éveken át ragaszkodni egy berögzült szokásukhoz, és akkor sem mondanak le róla, ha az káros az életükre. Befolyásolhatóak. Jóformán mindent elhisznek, amit hiteltelen netes szennylapok terjesztenek. Hiába mond X dolgot egy adott téma elismert szakértője, ha a nyolc általánost nyögvenyelősen elvégző barátnő mást állít a témáról, akkor az úgy van és kész.

Ha meg gyerekük lesz, hát akkor a maradék kis eszük is elszáll. Sajnálom szegény kicsiket, mert sokuknak olyan hülye anyja van, hogy nem a gyereke érdekeit, kívánságait nézik, hanem azt, hogy a szomszéd Teri néni mit szól ehhez meg ahhoz... borzalom.

Tinédzseréveim közepén már közel sem vonz annyira a felnőtt élet. Nem akarok agymosott zombiként, egyéniség és jövőkép nélkül tengődni életem hátralévő részében, ennél többre vágyom. Nem fogok beállni a sorba, és szürke kisegérré változni, mert "azt úgy illik".

Elsősorban a fiatalokat kérdezném: ti hogy látjátok a felnőttek világát? Titeket sem vonz annyira a felnőttség? Vagy én látom túl negatívan őket?

15/L

2016. aug. 28. 18:58
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
91%
Sok álmom volt nekem is... Külföldre is szerettem volna menni... Msot meg itt állok és, még is hogy a f&szomba menjek én külföldre és mi a jó istent csináljak én ott egymagam?... De jó volt 3-4 éve még... Akkor csak a célt látja az ember, és jó érzéssel tölt el, aztán ilyenkor jön a valóságtól a pofon.
2016. aug. 28. 20:28
 12/24 anonim ***** válasza:
80%
pontosan jól látod a dolgokat! végre 1 értelmes csajszi a sok marha között.. és igen nagy szívás ebben az országban a felnőtt élet amint meg van a szakmád tanulj az iskolában nyelvet és menekülj el innen azt javaslom
2016. aug. 28. 20:36
 13/24 anonim ***** válasza:
87%

ááá mindegy,

nem tudom jól megfogalmazni pedig 15 perce ezen gondolkodok

a lényeg, egyetértek

2016. aug. 28. 20:41
 14/24 A kérdező kommentje:

#12-es, köszönöm, ment a zöld kéz!

Pontosan ezek a terveim, amiket most leírtál. Tudom hogy a tanulás az egyetlen módja annak, hogy alacsonyabb sorból, kapcsolatok nélkül ki tudjak törni. Már most középfokon beszélek angolul, az új tanévben német és franciaóráim is lesznek, valamint ismerkedek a japán nyelvvel. És semmiképp sem szándékozom Magyarországon élni az egyetem elvégzése után, nevezhetnek árulónak, de amint lehet, elmenekülök innen.

2016. aug. 28. 20:46
 15/24 anonim ***** válasza:
92%
jól teszed! amint nekem is lesz lehetőség itt hagyom ezt a trágyadombot... és nagyon nem vagy haza áruló ahogy a sok bolond mondja ... itt soha nem lesz jó a reálisan gondolkodó ember tudja és elmenekült vagy elmenekül
2016. aug. 28. 20:50
 16/24 A kérdező kommentje:
Főleg az keserít el, hogy a német ismerőseimtől, akik mind felnőttek, azt hallom, hogy náluk aki egyéniség, értelmes, gondolkodik, tesz a közösségért és vállalja önmagát, azt értéknek tekintik, és tisztelik őt. Itthon pedig az esetek nagy részében kiutálják mindenhonnan, mert nem áll be a többi tahó közé. Tudom, rengeteg kivétel van, de nagy általánosságban ez mondható el.
2016. aug. 28. 20:58
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

"mi a jó istent csináljak én ott egymagam?"

Ez is tipikus. Egyedül senki nem mer semmit csinálni. Aztán majd 80 évesen, a halálos ágyon jön a megbánás.

És teljesen igazad van, ez a másoknak éljük az életünket nagyon kemény. Pedig azt hittem, az a gáz, amikor tini voltam, és nem mertem Guns N Roses-t hallgatni infoórán - munka közben lehetett fülhallgatón zenét hallgatni - és beszóltak, hogy nem is szeretem, mert nem öltözöm rockernek.

Komolyan mondom, rosszabbnak érzem a helyzetet, mint gyerekként. Nekem nem megy ez a felnőtt álca. Nekem még mindig tetszenek azok a dolgok, amik tetszettek gyerekként. Megkaptam, azt is, hogy amíg Nesquik gabonapelyhet reggelizem, addig nem lesz férjem (!). Hát basszus, amikor 18 lettem, nem jött meg hirtelen a kedvem a zabkásához.

Pont most vettem egy könyvet, hogy milyen módon szarjam le, hogy ki mit gondol, mert nem akarom másoknak élni az életemet.

Meg van valahol egy sznob lista, amit nem kaptam meg, de fel van rajta sorolva, hogy milyen filmeket, sorozatokat kell nézni, és mondani, hogy szereted, mert ha a Marvel filmeket szórakoztatónak találod, genetikai hulladék vagy.

Nem jobb a helyzet, mivel ezek az emberek felnőttek, szentül hiszik, hogy igazuk van.

Na mindegy, lehet, hogy nagyon eltértem a tárgytól, de ez nekem is böki a csőröm. (És a te korodban is bökte.)

29/N

2016. aug. 28. 21:03
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
ezt én is tapasztaltam sajnos meg itthon nem az érvényesül akinek van tehetsége ha nem az számít kinek a haverja rokonja vagy! egy példa nekem van egy régi sonyeroicsson telefonom aztán a múltkor hívtak elővettem pár ismerős előtt aztán utána le kezdtek fikázni hogy milyen szar telefonod vagy de gagyi miért nem veszel i phonet az a menő stb stb.. magyarul ki néztek.. mondom vehetnék drágább telefont de ez nekem a célra megfelel hogy elérjenek ... aztán ott is hagytam őket
2016. aug. 28. 21:04
 19/24 anonim ***** válasza:
36%
legyél a változás amit szeretnél látni ebben az országban. indíts egy vállalkozást pl. ja könnyű azt mondani,kimegyek meg minden, de belegondoltál, hogy ez az ország mi mindent adott neked? azért, hogy te tanulhass pl. én adózok, meg a többi-hogy is fogalmaztál: sz-r emberek miatt tudsz te majd 3nyelvet beszélni és ha felnőssz rájössz, hogy az a minimum/az lenne a minimum/, hogy valamennyit te is befizetsz ebbe a közös kasszába.. amennyiben csak kivenni tudod a pénzt, akkor nem vagy egy fokkal se több mint a mihaszna adókerülő, feketén dolgozó és vagy segélyen élő embereknél.. menj külföldre, nem azt mondom, hogy ne menj, de aztán gyere haza és itt mutasd meg, hogy mire tudod vinni a saját erődből, ez az igazi kihívás sztem. én is voltam külföldön és nehogy azt hidd,hogy ott kv-a jó meg minden, ott te cska egy újabb kelet európai leszel akit kizsákmányolhatnak.. és igenis lehet találni jó munkát protekció nélkül is, de baromira kitartónak kell lenni, és ja ha fo-s a meló azt is el fogod vállalni, ha éhes leszel és fázol télen.
2016. aug. 28. 21:06
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
19 jó demagóg a dumád.... tipikus magyar duma... aha mit adott ez az ország meg a tolvaj rabló politikusok? minimálbért 70 - 100 ezer forint .. vagy 200 fajta adót a nyakamba hát köszönöm szépen de én tovább nem kérek ebből az országból.
2016. aug. 28. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!