Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha egy atomháborút követően...

Ha egy atomháborút követően az emberiség 90%-a kipusztulna, a növények és állatok szinte teljesen eltűnnének a föld színéről, ti képesek lennétek a kannibalizmusra az életben maradásért?

Figyelt kérdés

Ma néztem meg Az Út című filmet, és annak kapcsán merült fel bennem ez a kérdés.

Mit tennétek ilyen helyzetben? Vállalnátok az emberevést, inkább öngyilkosok lennétek, vagy van valami más ötletetek, hogyan élnétek túl?

2016. aug. 21. 14:37
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
86%
Csak fiatal izmos srácokat ennék meg, sok bennük a fehérje és a vitamin, alig van rajtuk zsírcupák. Ráadásul amelyek testépítők, és szedik a növekedési hormont, meg inzulint, azoknak a belső szerveik is szép nagyra ki vannak kerekedve. Ha kiesszük a fél májukat, azzal jól is lakunk és ha ügyesek vagyunk, nem halnak meg közben, így későbbre is friss marad a hús.
2016. aug. 21. 17:54
 12/22 anonim ***** válasza:

Öngyilkos lennék.Nem fogok kő alatt meglapuló féreg módjára hullákat meg embereket enni,aztán várva hogy mikor halok meg,vagy hogy mikor esznek meg engem.

Pedig én lennék az aki valóban kezdeti előnnyel indul egy atomháború után,mert rengeteg meleg cuccom van,így a nukleáris él kipipálva,acélbetétes bakancs,van rendes szabványú acél rohamsisakom is,és még egy működő NATO cseh gázmaszkom is.

Jófejségből odaadnám egy túlélő lánynak aki szimpatikus.

2016. aug. 21. 21:32
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Csak tudnám, mire mész a meleg cuccaiddal és a NATO gázmaszkoddal a sugárfertőzés ellen...
2016. aug. 22. 02:07
 14/22 anonim ***** válasza:

Ez attól függ milyen messze vagy a robbanás forrásától.Illetve magának a bombának a méretétől,működési elvétől.

Ha teszem azt,mondjuk 50 km-re vagy egy 20 kilotonnás bombától,ami relative alacsonyan,mondjuk 1 kilométeres magasságban robbant,akkor simán túléled.Nem szerencsés belenézni a villanásba,de egy épületben túléled.

Minél kisebb felületen érintkezel a leginkább alfa részecskéket sugárzó anyagszemcsékkel,annál kevésbé leszel sugárbeteg.Tehát ha jól beburkolod magadat akár csak szövetekkel,már tettél valamit hogy megúszd. Nyilván a neutronsugárzás ellen (ami nem minden esetben jelentős,függ ugyanis a robbanás magasságától és mechanizmusától) nem tudod magadat beborítani valami nehézfémmel,de még mindig jobb ha a bőrkabátot ionizálja a sugárzás,mint közvetlenül a bőrödet.

A visszahulló kondenzálódott és részben radioaktív por tehát kivédhető valamilyen mértékben egy alapos felöltözéssel.

A maszk (kémiai szűrősről van most szó) nyilván semmit nem véd a sugárzás ellen,de a levegőbe került nagy mennyiségű koromtól,hamutól,és portól megvéd.Így nem csak hogy könnyebb a légzés,de az esetleges radioaktív szennyeződés a porral nem tud bejutni a testedbe.

Azon kívül ez is szépen fedi a testedet (arcodat).

Szóval igen is van értelme a vastag cuccoknak és maszknak

A vastag ruháknak már csak az atomháború után bekövetkező (kb néhány hét után jelentkező) nukleáris tél miatt is taktikai szerepe van.

2016. aug. 22. 03:00
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A filmből nem derül ki egyértelműen, hogy atomkatasztrófáról volt-e szó. Valamilyen okból a növények elpusztultak, ami magával hozta az állatok éhenhalását és mivel az esemény óta jó pár év eltelt, így már a boltok kifosztása és a bunkerekben felhalmozott tartalékok felélése is megtörtént.

Engem annak idején nagyon megrázott a film és jó látni hogy mást is elgondolkodtatott. Én, miután megnéztem a filmet, rendesen körbejártam a kannibalizmus témáját, akkor találtam többek között ezt az írást is:

[link]

Most azt mondom én is, sose alacsonyodnék idáig, de igazából senki sem lehet biztos benne, amíg nem került olyan helyzetbe.

2016. aug. 22. 06:43
 16/22 anonim ***** válasza:

+1 az előzőnek

Az Út c. filmben pont az a zseniális, hogy nem derül ki belőle mi okozta az apokalipszist. Az atomháború mindenesetre szerintem kizárható. Én sokkal inkább gyanakodnék meteorbecsapódásra, amit hónapokon át tartó teljes sötétség követ nagyon kemény mínuszokkal, majd éveken át tartó lassú enyhülés. Ennek az enyhülésnek a harmadik-negyedik évében járhat a film szerintem.

És nem, nincsenek benne izmos kigyúrt fiúk. Az összes szereplő az éhhalállal küzd.

Hasonló témát dolgoz fel egyébként a Hell c. film is, csak ott nem hideg van, hanem meleg. És annyira nem jó film mint az Út, de nekem pl. tetszett.

[link]

2016. aug. 22. 08:55
 17/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a linket, kedves #15-ös, minden cikket végigolvastam, igencsak érdekesnek bizonyultak.

A Hell c. filmnek pedig bővebben utánanézek.

2016. aug. 22. 12:39
 18/22 anonim ***** válasza:

Olvasd el Robert Merle Malevil című könyvét, vagy nézd meg a belőle készült filmet. Bár ez utóbbi nem adja olyan jól vissza az író mondanivalóját. (Nem is engedte, hogy neve szerepeljen a címlapon.)

[link]

[link]

2016. aug. 22. 13:01
 19/22 anonim ***** válasza:
96%
Én nem tudnék öngyilkos lenni, azt pedig nem hagynám, hogy engem levadásszanak. Nagy bennem az életösztön, harcolnék a túlélésért, ameddig csal lehet! A kannibalizmust a legvégső esetre tartogatnám, de nem zárkóznék el előle. Bár embert ölni nem lennék képes, más módon meghalt embereket talán megennék. Előtte persze minden más lehetőséget megragadnék, fosztogatnék, megpróbálnék állatot tartani, ha a talaj hagyja, növényt termeszteni. Aztán kisebb rügyek, patkányok, bogarak, dobozos kutyakaják stb. Ha nincs más út, hát az ember...
2016. aug. 22. 15:59
 20/22 anonim ***** válasza:
Én inkább öngyilkos lennék mint hogy egyek bármilyen emberhúst.
2016. aug. 23. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!