Ha egy atomháborút követően az emberiség 90%-a kipusztulna, a növények és állatok szinte teljesen eltűnnének a föld színéről, ti képesek lennétek a kannibalizmusra az életben maradásért?
Ma néztem meg Az Út című filmet, és annak kapcsán merült fel bennem ez a kérdés.
Mit tennétek ilyen helyzetben? Vállalnátok az emberevést, inkább öngyilkosok lennétek, vagy van valami más ötletetek, hogyan élnétek túl?
Öngyilkos biztos nem lennék, mert félek a haláltól.
Először felkutatnám a megmaradt boltokat és ilyeneket, hogy kifosszam őket. Ezután, vagy ha ez nem jön össze, akkor az állatok és a növények lennének a "célpontok". Eleve valószínűleg nem lennék egyedül, mert próbálnék csapódni másokhoz. De a kérdésre válaszolva valószínűleg igen, akkor is ha ezt most nem tudnám elképzelni, mert undorító. És főleg akkor vetemednék rá, ha a csoport többi tagja is megtenné.
Miről szól a film?
15/L
Nem kell ahhoz apokalipszis hogy passzív kannibalizmushoz folyamodjanak emberek. Az 1972-es andoki repülőgépkatasztrófa túlélői az becsapódásban meghalt utasokat voltak kénytelek megsütni és megenni, mert hónapokon keresztül várták a segítséget.
Simán bevállalnám az ilyesfajta kannibalizmust a túlélésért. Hogy a csoportommal emberekre vadásszak, hogy megöljük és megegyük őket (A Road-ban ez volt) azt soha, nem tudnék ilyen mélyre süllyedni.
17F
Köszönöm az eddigi válaszokat + a film tartalmának leírását.
Az én válaszom: magam köré gyűjteném a beszámítható rokonokat és ismerősöket (nagyobbik húgom, apám, legjobb barátnőm) és úgy vándorolnánk valami biztonságosabb, kevésbé szennyezett helyre, valahogy úgy mint a filmben. Emberevésre sosem adnám a fejem, bár nem tudom, az igazi éhség mit hozna ki belőlem. Az ember képes elállatiasodni, és visszaváltozni azzá az ösztönlénnyé, amiből kialakult.
15/L
Esetleg így képzeletbe a halott nőket enném :D
Aztán gyakorlatba meg ki a fene tudja, hogy mit tennék, azt sem tudom milyen igazán éhezni, eddig csak szimplán éhes voltam semmi több...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!