Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha a világ összes szegény/ninc...

Ha a világ összes szegény/nincstelen embere hirtelen mérnök/programozó/orvos/ügyvéd stb. lenne, akkor valóban megszűnne a szegénység?

Figyelt kérdés

Sajnos semmi ismeretem sincs ilyen társadalomtudományi témákról, arról, hogy tulajdonképpen miért van szegénység, hogy lehetne megoldani a nincstelenek problémáját. Ez mindig foglalkoztatott és mostanában sokan gondolkozok azon, hogy csatlakozzak egy szervezethez, amely szegény embereken segít. Én úgy tudom, hogy a szegénység legfőbb okozója az erőforrások feletti egyenlőtlen tulajdonlás. Tehát ahhoz, hogy a Rózsadombon élő vezérigazgató a feleségével csokifürdőben tudjon lazulni, ahhoz az én szüleimnek napi 8-12 órát kell dolgozni és ahhoz, hogy én megvegyem a szüleim pénzéből a cipőmet, ahhoz a bangladesi munkásnak éhbérért kell dolgoznia. Az még érthető, hogy egy afrikai államban szegények az emberek a természeti adottságok miatt, de miért van az, hogy egy állítólag fejlett európai országban is simán meghallhat az utcán egy ember, mindenféle szociális védőháló hiányában. Hogy nézne ki a világ mondjuk néhány hónap leforgását követően, ha az összes ázsiai/dél-amerikai/afrikai és természetesen európai éhbérért dolgozó ember illetve hajléktalan hirtelen szakképzett nagy tudású ember lenne, aki joggal követelne egy sokkal szebb életet? Fiatal és naiv vagyok és ezt a kérdést azért írtam ki, mert néhány napja láttam egy zokogó 30 év körüli hajléktalan férfit, akin látszott, hogy nem iszik/dohányzik és végigfutott bennem, hogy: "Úristen, én is kerülhetek ilyen helyzetbe? Mit csináljak, hogy ezt elkerüljem?" Eléggé felkavart. :(

A sanyarú élete hány százalékban köszönhető a kormánynak és hány százalékban a saját "ostobaságának" (ha egyáltalán tehetett róla)?

2016. aug. 18. 22:29
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Ha szegény emberek valóban mind ilyen okosakká válnának, akkor szerintem megszünne a szegénység, mivel önállóan képesek lennének ellátni magukat, felhasználnák a természet eröforrásait, elvándorolva saját városokat alapitanának, az elnyomók ellen pedig közösen lépnének fel.
2016. okt. 6. 10:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!